Наливні пироги готуються швидко і не клопітно. Інгредієнти найпростіші, які майже завжди є у кожного в холодильнику. Тому наливний пиріг з рибою це відмінний варіант, якщо потрібно приготувати вечерю на швидку руку або пригостити несподівано нагрянули гостей.
Я багато варіантів рибних наливних пирогів знайшла в інтернеті, але в кожному з них в тесті містився майонез, від 100 до 300 грам. Цей рецепт без майонезу, пиріг виходить ніжний і легший. Але хто хоче, може замінити частину кефіру майонезом.
Для приготування наливної пирога з консервованою рибою нам знадобиться:
* Кількість інгредієнтів вказана на невелику форму,
* Я при випічці брала 1,5 норми інгредієнтів
для наливної тесту
- 400 мл кефіру,
- 2 яйця,
- 0,5 чайної ложки соди,
- 1,5 столові ложки цукру,
- 1 чайна ложка солі,
- 2 столові ложки рослинної олії,
- 250 грам борошна,
для рибної начинки
- 1 банка консервованої риби в маслі (я брала сайру, але підійде будь-яка), а можна взяти і рибне філе, приблизно 250-300 грам,
- 2-3 варених яйця,
- 1 невелика цибулина,
- 1 пучок зеленої цибулі.
Рецепт приготування наливної пирога з консервованою рибою.
Приготуємо тісто для наливної пирога.
Змішаємо в чашці кефір, сіль, цукор, яйця, соду (гасити її не треба, оскільки тісто містить кислоту у вигляді кефіру) і рослинне масло. Додамо просіяне борошно і ще раз все перемішати, грудочок бути не повинно. Консистенція тіста повинна бути як на оладки.
Приготуємо рибну начинку для наливної пирога.
Рибні консерви розім’яти виделкою (рідину попередньо злити), додамо дрібно порізані яйця, цибуля і зелену цибулю. Перемішаємо, за бажанням можна поперчити або якось приправити. Я більше нічого не додавала.
Форму для запікання застелити папером для випічки, вилити приблизно 2/3 тесту. На тісто викладіть рибну начинку і рівномірно розподілимо її по всі поверхні, заллємо залишками тіста.
Розігріваємо духовку до 180 градусів, ставимо пиріг і запікаємо його 40-60 хвилин. Готовність пирога перевіряємо зубочисткою.
Готовий пиріг дістаємо з духовки, даємо йому трохи постояти і охолонути, після чого виймаємо з форми.
Нарізаємо пиріг на порційні шматки і подаємо до столу.
Хоча, особисто мені, цей наливний пиріг з рибою сподобався набагато більше на наступний день в холодному вигляді.
Розріз в гарячому вигляді
Розріз в холодному вигляді
Смачного.