Найсмачніші і ніжні млинці на молоці

Найсмачніші і ніжні млинці на молоці
Пригостити близьких легким десертом, приготованим своїми руками, приємно кожній господині, особливо, якщо його створення не вимагає багато часу. Саме такими виходять ніжні млинці на молоці, кілька простих і нескладних рецептів яких ви знайдете в нашій статті.

Ця страва добре і саме по собі, досить подати його з вершковим або рослинним маслом для соковитості, і з будь-якою начинкою на ваш смак.

Ніжні млинці на молоці: класичний рецепт з содою

Складові

  • Молоко – 600 мл + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Борошно пшеничне в / с – 5-7 ст. л. з гіркою + –
  • Сіль велика – 1/2 ч. Л. + –
  • Цукор-пісок білий – 1/2 ст. л. + –
  • Сода – 1/3 ч. Л. + –

Як зробити ніжні содові млинці на молоці: рецепт покроково до чаю

Пропонуємо вашій увазі спробувати блюдо, приготоване за традиційним рецептом.

По ньому тісто виходить настільки ніжним і в той же час еластичним, що буквально тане в роті! Робимо, як написано в кулінарній інструкції, – і результат не розчарує.

  • У глибоку миску розбиваємо яйця, потім вливаємо потрібну кількість молока, додаємо цукор, сіль і збиваємо міксером, поки крупинки не розійдуться.
  • Борошно насипаємо порціями: спочатку 5 ст. л, потім перемішуємо все до однорідності і, при необхідності, досипати ще 1-2 ст. л.
  • Коли борошняна суміш буде готова, обов’язково додаємо соду.

Якщо зробити це безпосередньо перед випіканням, то тісто стане при термічній обробці ажурним.

  • Гарненько перемішуємо масу міксером, щоб не залишилося грудочок.
  • Ставимо на вогонь сковороду, на якій млинці виходять найкраще! А якщо ми маємо піч їх вперше, то краще скористатися антипригарной, але для першої порції все одно доведеться змастити її рослинним маслом.
  • Перевіряємо – добре чи прогрілося метал, просто капнув на нього крапельку води. Шипіт – значить, наливаємо тісто шаром 2 мм і розподіляємо його максимально рівномірно.

На поверхні не повинно бути «лужиц», а й сухі місця заповнюємо без патьоків. Це забезпечить рівномірну прожарювання.

  • Випікаємо з одного боку на протязі 1-2 хвилин, в залежності від жару. Занадто сильний вогонь не робимо, інакше тісто не пропечеться.
  • Як тільки краєчки зарумянятся і підсохнуть, піддягаємо їх дерев’яною лопаткою і перевертаємо. Інша сторона смажиться не довше ніж 30 секунд, щоб не пересушити млинець.
  • Готовий виймаємо і складаємо на тарілці стопкою. За бажанням промазуємо кожен спечений млинець вершковим або рослинним маслом. Також дуже смачно згортати млинець в чотири рази, попередньо посипавши цукром або пудрою.

samye-vkusnye-i-nezhnye-blinchiki-na-moloke3

Якщо ми хочемо зробити млинці десертними, але не бажаємо сипати багато цукру або класти замість нього замінник, тоді просто додаємо ванілін!

Він зробить блюдо надзвичайно ароматним і створить ілюзію солодкої випічки, навіть якщо на це кількість тесту ми додамо всього 2 ч. Л. ванільного піску.

Ознайомитися з рецептурної технологією млинців домашнього приготування на іншій основі ви можете, прочитавши докладні статті на сайті.

      • Тонкі красиві млинці на кефірі
      • Смачні мереживні млинці на ряжанка
      • Апетитні млинчики, спечені на сироватці 
      • Як приготувати млинці з пріпёком
      • Печемо своїми руками млинці на кефірі з окропом

      Тонкі млинці на молоці з мінеральною водою і ваніліном

      У цьому рецепті ми з’єднаємо молочну складову з мінеральною водою. Це забезпечить ще більшу пишність і зробить десерт ніжним навіть без використання соди.

      Складові

      • Яйця – 1 шт .;
      • Молоко 3,2% – 200 мл;
      • Борошно – 3-4 ст. л .;
      • Вода мінеральна газована – 70 мл;
      • Цукор – за смаком;
      • Сіль за смаком;
      • Ванілін – за бажанням.

      samye-vkusnye-i-nezhnye-blinchiki-na-moloke4

      Як спекти повітряні дірчасті млинці на молоці своїми руками

      • Збиваємо яйце з молоком, сіллю, цукром до однорідності.
      • Насипаємо борошно, знову перемішуємо, а коли консистенція стане гладкою і однорідною, вливаємо мінералку.

      Вода повинна або не володіти власним смаком, або він повинен бути дуже слабким, щоб не зіпсувати готову випічку. Лікувальну мінералку ні в якому разі не можна використовувати!

      • Прогріваємо сковороду, змащуємо її трохи маслом, рівномірно розподіляючи його по поверхні тонким шаром, і наливаємо тісто. Випікаємо, як і в попередньому рецепті.

      Смажити млинчики можна на маслі і без нього на будь-який сковороді. Але в першому випадку випічка вийде більш соковитою і рум’яною, а в другому – менш калорійною.

      Ну а тепер пропонуємо освоїти спосіб приготування випічки з одним секретним нюансом!

      Рецепт ніжних млинців на молоці з гарячим маслом

      Цей варіант підійде тим, хто не хоче змащувати сковороду перед кожною порцією, а й втрачати в смаку теж не бажає.

      Складові

      • Яйце – 3 шт .;
      • Молоко – 1 л;
      • Борошно – 7 ст. л .;
      • Сіль за смаком;
      • Цукор – за смаком;
      • Масло рослинне рафіноване – 20 мл.

      Як самостійно приготувати тонкі молочні млинці вдома

      1. Яйця збиваємо окремо в круту піну разом з сіллю і цукром.
      2. Потім вливаємо молоко, перемішуємо, насипаємо порціями борошно, знову збиваємо.
      3. Якщо тісто вийшло густуватим, додаємо ще трохи молока і ставимо на вогонь сковороду, в якій плануємо пекти млинці. Наливаємо в неї 20 мл олії і прогріваємо до дрібних бульбашок.
      4. Вливаємо киплячу олію в тісто, швидко втручаємося його і відразу ж починаємо піч. Благо, під руками вже є прогріта змащена сковорідка.
      5. Більше рослинний або тваринний жир нам не знадобляться. Тісто легко відійде від країв, а випічка буде танути в роті.

      samye-vkusnye-i-nezhnye-blinchiki-na-moloke2

      Тепер ви знаєте секретні способи і незвичайні нюанси готування всіма улюбленого з дитинства страви. Найсмачніші, ніжні і рум’яні млинці на молоці напевно вийдуть у вас за допомогою одного з описаних в статті рецептів!

      Пробуйте, а потім відписуйтеся в коментарях, який варіант здався найкращим!