Начинка з вишні для пирога

Начинка з вишні для пирога
Досвідчені кондитери знають: головні смакові особливості домашньої випічки визначає зовсім не її основа, а то, що заховано між шарами тіста.

Самий безпрограшний наповнювач – не м’ясо, а соковита начинка з вишні, яка ідеально підійде для будь-якого пирога, якщо знати, як її правильно приготувати. Особливих труднощів в роботі з цим продуктом не виникає, хіба що перед тим, як загортати ягоду в тісто – їй потрібно дати час, щоб віддала сік.

Морожена, свіжа або варена: яку ягоду вибрати

Наповнювати пироги вишнею, щоб вони виходили по-домашньому смачними, можна в різних «іпостасях», тобто стиглої свіжими ягодами, морозивом продуктом і навіть варенням з неї.

Наприклад, в бісквіті найкраще проявляють себе ягоди в вареному вигляді, адже вони майже завжди виходять в сиропі, який зробить трохи сухувату пишну основу більш соковитою. У тертому пирозі така начинка – теж самий виграшний варіант.

nachinka-iz-vishni-dlya-piroga.3jpg

Ось в листкове тісто найкраще загортати свіжу ягоду без кісточки. Якщо під рукою є тільки ягідна заморозка, то її теж можна вжити.

Але перед тим, як загорнути ягоду з морозилки в «слойку», тісто потрібно посипати крохмалем і їм же припудрити вишні. Так вони точно не потечуть!

В цілому ж, вишня в будь-якому вигляді хороша в випічці, головне – щоб готувалася з душею.

А тепер пропонуємо кілька цікавих і простих варіантів, як зробити начинку з вишні для домашнього пирога і рецепт до них для прикладу.

Дріжджовий пиріг з вишневою начинкою: простий рецепт

Складові

  • Вишня заморожена (без кісточок) – 500 г + –
  • Борошно пшеничне в / с – близько 3 повних ст. + –
  • Масло вершкове (топлене) – 100 г + –
  • Молоко – 200 мл + –
  • Дріжджі в брикеті – 15 г + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Курячий жовток – 1 шт. + –
  • Цукор-пісок білий – 10 ст.л. + –
  • Сіль велика – 1/2 ч.л. + –
  • Цукор з ароматом ваніліну – 1 пакетик + –
  • Картопляний крохмаль – 3 ст.л. + –

Покрокове приготування пирога з густою вишневою начинкою

Секрет цієї випічки, знову ж таки, – у її начинці. Вона виходить соковитою і, при цьому, не випливає, повністю залишаючись в тесті. Зробити це дуже просто!

  1. Трохи тепле молоко виливаємо в глибоку ємність і додаємо дрібно розкришені дріжджі.
  2. Далі – цукор. Кладемо 4 ст.л., що не менше, інакше – тісто вийде пріснуватим.
  3. Наступний продукт, який відправиться в ємність, – свіжі сирі яйця. Додавши їх, гарненько перемішуємо вміст до однорідності.
  4. Тепер – просіяне борошно. Її вводимо поетапно, контролюючи консистенцію тесту. Перед останньою партією борошна вводимо топлене масло, подсаливаем.

Тісто на дріжджах досить капризно. Але саме воно і «підкаже», скільки борошна сипати: як тільки маса почне відставати від рук – більше не додаємо.

  • Добре вимісити тісто, поміщаємо його в каструлю або глибоку миску, накриваємо і відправляємо в тепло – на добре освітлений підвіконня, на плиту, під якою прогрівається духовка, або на батарею, не забувши її застелити.
  • Тепер займемося начинкою. З розморожених ягід (без кісточок) відціджуємо сік і залишаємо – він нам стане в нагоді пізніше.
  • Вишню пересипаємо цукром (6 ст.л.), акуратно заважаємо, намагаючись не тиснути.
  • Викладаємо в високий сотейник, поміщаємо його на середній вогонь і, безперервно помішуючи, даємо ягодам закипіти до розчинення солодких кристалів.
  • Вишневий сік заправляємо крохмалем, перемішуємо до однорідності.
  • Виливаємо його в вишні, що мліють в сотейнику, знову заважаємо, даємо закипіти, вимикаємо.
  • Дно форми для запікання встеляли промасленим пергаментом і викладаємо в неї 2/3 тесту, що підійшов, сформувавши корж з бортиками.
  • На неї викладаємо злегка подстіла начинку з вишні, яку ми тепер знаємо, як приготувати, щоб не витікала.
  • Накриваємо пиріг більш тонким млинцем, який сформували з тіста, защипуємо краю.

nachinka-iz-vishni-dlya-piroga.2jpg

  • Змастивши верхівку сирого пирога, відправляємо його в розігріту духовку, помістивши на однаковій відстані від верхньої і нижньої панелей.
  • При температурі 180 ° С готова випічка буде через 45 хвилин. Тісто вийде дуже м’яким і пористим, а начинка – густий і неймовірно ароматною!

Поради до рецептом вишневого пирога

  • Щоб тісто піднялося, а не припече, потрібен час від часу перевіряти дно ємності – воно повинно бути теплим, але не гарячим.
  • Час зростання тесту – близько 1 години. Орієнтуватися треба на швидкість збільшення в обсязі: як тільки його стане в два (а ще краще – в три!) Рази більше – можна формувати випічку.
  • Щоб пиріг при готуванні «дихав» – в верхньому млинці пирога можна зробити ножем або ножицями акуратні надрізи. Випічка і пропечеться краще, і виглядати буде естетично.

Оригінальна вишнево-горіхова начинка для пирога і млинців

Їжа – це не тільки спосіб змусити голод «замовчати», а й можливість проявити фантазію. Наприклад, змішавши вишню зі смородиною, яблуком і цукром, отримаємо дуже незвичайну і смачну начинку. Її можна класти, хоч в пиріг, хоч в млинчики.

Складові

  • Свіжа смородина (чорна) – 1 ст .;
  • Вишня (без кісточок) – 1 ст .;
  • Яблуко середнє солодке – 2 шт .;
  • Ізюм темний – 5 ст.л .;
  • Солодка цукрова пудра – 0,5 ст .;
  • Горіхи волоські подрібнені – 0,5 ст.

Як зробити оригінальну вишневу начинку для пирога

  • Ягоди миємо й викладаємо на рушник, щоб віддали зайву вологу.
  • Миті яблука, видаливши з них серцевину, подрібнюємо на крупній тертці.
  • Ізюм заливаємо окропом, даємо воді охолонути, перебираємо і обсушуємо.
  • Змішуємо ягідний мікс, яблука, родзинки, горіхову крихту (вона не повинна бути занадто дрібною), заправляємо цукровою пудрою і загортаємо в тісто. Можна запікати!

nachinka-iz-vishni-dlya-piroga.1jpg

Не існує спільної думки з приводу того, який наповнювач для випічки кращий. Хтось любить м’ясні начинки, комусь більше до смаку сир, але, навряд чи знайдеться той, хто відмовиться покуштувати шматочок ароматного пирога з вишневою начинкою, приготованого по старовинним рецептом.

Ці ласощі незмінно повертає нас в дитинство, де дерева здавалися зеленими велетнями, хмари – білими вітрилами, а бабусина випічка – найсмачнішою на світі!