За основу був узятий перевірений і роками використовуваний мною і моїми рідними рецепт млинців з пшеничного борошна. Консистенція тіста вийшла як на оладки. Тому довелося імпровізувати на місці, розбавляючи тісто окропом. Млинці ніяк не хотіли розкочуватися по сковороді. Зазвичай я печу млинці на великому вогні, а тут вони виходили ніби сирі всередині. Загалом про результати розповім в рецепті і покажу в фотографіях.
Так, до речі, якщо ви новачок у випічці млинців, то я рекомендую скористатися все-таки рецептом млинців з пшеничного борошна, так як млинці з житнього борошна складніші в випічці, як мені здалося.
Для приготування млинців з житнього борошна нам знадобиться:
- 3 склянки молока,
- 3 яйця,
- 300 грам житнього обдирного борошна,
- 1 столова ложка цукру,
- 0,5 чайні ложки солі,
- 3 склянки окропу,
- 90 мл або 6 чайних ложок соняшникової олії,
- 0,5 чайної ложки соди,
- вершкове масло для змазування млинців.
Рецепт приготування млинців з житнього борошна.
Соняшникова олія необхідно загострити.
У глибокій мисці перемішати молоко, яйця, сіль, цукор, борошно. Я зазвичай це роблю міксером, щоб не було грудочок. Додати окріп, розжарене масло і соду. Добре все перемішати.
Випікати млинці на добре прогрітій сковороді з двох сторін. Вогонь повинен бути помірним.
Млинці не дуже добре розкочуються по сковороді, і перевертати їх треба більш акуратно, так як консистенція тесту виходить менш пружною, ніж при випічці млинців з пшеничного борошна.
готові житні млинці складати на блюдо один на інший, змащуючи вершковим маслом.
Смачного!
Незважаючи на всі складнощі, млинці все одно вийшли смачні.