Хто і коли вперше навчився змішувати борошно з молоком і яйцями, щоб отримувати рум’яні тонкі коржі, історія зберігає в секреті.
Але з тих пір, ці самі тоненькі коржі люблять все, без винятку, а особливо, якщо це пишні дріжджові млинці на сухих дріжджах, які завжди виходять рум’яними і неймовірно смачними. Їх можна робити також на мінеральній воді, кислому молоці, кефірі та інших засадах, але результат завжди залишається незмінною – м’які і ніжні «сонечка» в дірочку.
Будь-який з перевірених рецептів домашніх млинців на дріжджах швидкого приготування вартий уваги, оскільки не займає багато часу, а в результаті завжди виходять пишні блинки в ажурну дірочку.
Ми хочемо поділитися з вами декількома базовими варіантами приготування універсального ласощі. Воно може стати основним ситним блюдом тихої сімейної вечері або солодким десертом до какао або чаю.
Кожен із зібраних в тематичну добірку рецептів швидких дріжджових млинців підходить для використання в домашніх умовах.
Швидкі млинці на дріжджах і молоці: покроковий рецепт
Складові
- Молоко свіже коров’яче – 1 л + –
- Борошно пшеничне – близько 3 ст. + –
- Дріжджі сухі (швидкі) – 1 пакетик + –
- Цукор-пісок – 2-3 ст.л. + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Сіль – 1/2 ч.л. + –
- Рослинна олія (без запаху) – 3 ст.л. + –
Як зробити смачні млинці на дріжджах швидкого приготування
У тонкі коржі, які важкою стопкою ляжуть на плоске блюдо, можна загортати улюблені м’ясні, рибні начинки або класти солодку сирну масу. Словом, продовжуємо фантазувати і експериментувати на одвічну млинцеву тему …
- Насамперед потрібно змішати борошно і дріжджі, потім зробити в «сипучку» ямку і влити туди трохи підігріте (не гарячою!) Молоко і все добре збовтати.
- Яєчні жовтки і білки розбиваємо окремо в глибоку ємність, солимо, цукром і злегка спінюється. Додаємо масло і ще раз заважаємо.
Якщо яйця у нас дрібні, їх потрібно на таку кількість молока не менше 3 штук.
- З’єднуємо яєчний «гоголь-моголь» з рідкою опарою і даємо настоятися в теплі близько півгодини. Показник готовності тесту – поява на поверхні пухнастою «шапочки».
- Ще раз перемішуємо, приготовлену своїми руками, основу для млинців на швидких дріжджах і молоці і приступаємо до таїнства випікання.
- Печемо кожен млинець на добре розігрітій сковороді з обох сторін по 1-2 хвилини (чим гаряче сковорода, тим швидше пропечеться млинець). Намагайтеся млинці не пересмажувати, а пропікати зовні, і головне – усередині.
Швидкі млинці на сухих дріжджах за класичним рецептом в домашніх умовах виходять ніжними, м’якими і дірчастими. Складаючи їх стопкою на плоску тарілку, кожен млинець, для соковитості, можна змащувати топленим вершковим маслом.
Але попереджаємо – це додаткові калорії і навантаження на печінку, хоча і виходить дуже-дуже смачно!
Читайте ще схожі записи:
Як піч млинці на молоці
Поради з випікання тонких дріжджових млинців
- Замість масла можна вводити в тісто таке ж кількість жирної сметани.
- Якщо хочете зробити млинці на житнього борошна, то радимо додати в тісто ще одне додаткове яйце.
- Щоб блинки під час випікання НЕ липли до дна жарочной ємності, найкраще використовувати млинниць – плоску сковороду з низькими бортами і антипригарним дном.
- Під перший млинець дно сковороди (особливо, якщо це сковорідка ні з антипригарним покриттям) змащуємо маслом (знадобиться всього крапля) або шматочком свіжого сала (курячого жиру).
Млинці по-домашньому на швидкодіючих дріжджах і воді
Складові
- Вода відфільтрована – 600 мл;
- Молоко сухе – 3 ст.л .;
- Сухі дріжджі – 2 ст.л .;
- Яйце велике – 1 шт .;
- Борошно (в / с) – близько 3 ст .;
- Цукор – 3 ст.л .;
- Сіль – 1/3 ч.л .;
- Олія – 2 ст.л.
Як спекти смачні млинці на воді і швидких дріжджах
- Солимо ледь теплу воду, підсолоджувати її цукровим піском, туди ж кладемо сухе молоко, дріжджі, вбиваємо яйце, доливаємо масло. Заважаємо все, щоб розчинити закваску.
- У нас ще залишилася борошно – вводимо її, заважаємо все до однорідності, щоб отримати тісто дієти консистенції.
- Протягом 20 хвилин, які ми відводимо на «відпочинок» млинцевій основи, вона повинна трохи піднятися.
- Змішавши її знову, приступаємо до випічки тонких пишних коржів за технологією, представленої в попередньому рецепті. При випіканні млинців поверхня стає схожою на місячну – на ній з’являється багато дірочок, які нагадують кратери.
Складаємо блинки простим трикутником, присмачуємо топленим вершковим маслом і ще теплими подаємо до чаю з медом і сметаною – смакота!
Млинці дріжджові товсті: пісний рецепт на сухих дріжджах
У пісні дні церковна традиція велить відмовитися від скоромної їжі. Ось тоді-то і стане в нагоді наш варіант бюджетних млинчиків без яєць і молока! Вони виходять товстенькі, як звичайні оладки, але неймовірно м’які і в дірочку.
Складові
- Вода очищена тепла – 4 ст .;
- Цукор-пісок – 5 ст.л .;
- Дріжджі швидкодіючі – 2 пакетика;
- Борошно – 3 ст .;
- Оливкова олія – 4 ст.л .;
- Сіль – 1/3 ч.л.
Випічка домашніх млинців на сухих дріжджах швидкого приготування
- У підігрітою до 40 ° С воді розчиняємо дріжджі, цукор, сіль. Потім вводимо борошно і масло (можна взяти соняшникова без запаху).
- Змішавши все, відправляємо тісто в тепло на 1 годину. За цей час для млинців основа збільшиться приблизно вдвічі. При цьому, консистенція тесту повинна бути трохи густіше, ніж на тонкі млинчики.
- Починаємо випікати млинці, озброївшись сковородою невеликого (близько 15 см) діаметру – саме такого розміру товстенькі млинці виходять симпатичніше всього. Порційне кількість тесту, як завжди, береться одним невеликим ополоником.
Так як в нашому рецепті тісто виходить більш густим, то коржів буде небагато – трохи більше десятка. Сковороду під кожен змащувати не треба – тільки під перші.
Готові млинцеві вироби дуже смачні з рідким медом або фруктовим сиропом. До речі, їх можна робити не тільки на воді, але і на будь-якому фруктовому соку без м’якоті (його рекомендуємо наполовину розбавляти).
Отримавши теоретичні знання і озброївшись новими рецептами приготування улюбленої випічки, можна приступати до практики. Швидкі дріжджові млинці на сухих дріжджах, зроблені своїми руками, виходять завжди, так що робити їх можуть навіть недосвідчені господині. Головне, щоб було для кого готувати улюблені ласощі.
Смачного!