Складно припустити, скільки ж зараз існує рецептів приготування смачних млинців. Серед величезного розмаїття можна зустріти пишні і тонкі дріжджові млинці, млинці на мінералці, сироватці, кислому молоці і т.д. Однак найпопулярнішими залишаються прості тоненькі млинці на молоці. Вони можуть бути солодкими, солоними, фаршированими, різноманітної форми.
Сьогодні пропонуємо приготувати млинцеві мішечки з начинкою з вареної курки, смажених грибів і маринованих огірочків. Така симпатична і апетитна закуска відмінно підійде до Масляного столу, прикрасить свято і неодмінно сподобається гостям!
Складові:
Для млинців:
- молоко – 500 мл;
- сіль – пучку;
- харчова сода – ½ ч. ложки;
- цукор – 1 ст. ложка;
- рослинне масло – 2 ст. ложки;
- яйця – 2 шт .;
- борошно – 200-220 г.
Для начинки:
- курка (філе) – 300 г;
- печериці – 270-300 г;
- цибуля ріпчаста – 1 середня головка;
- рослинне масло – 2-3 ст. ложки;
- огірки мариновані (або солоні) – 100-150 г;
- сир – 80-100 г;
- кріп свіжий – невеликий пучок;
- майонез – до смаку;
- сіль, перець – за смаком.
Для оформлення:
- сир кіскою – 1 шт.
Млинцеві мішечки з начинкою рецепт з фото крок за кроком
Як зробити млинцеві мішечки з начинкою з грибів і курки
- Яйця злегка збиваємо з сіллю до об’єднання білка і жовтка і появи легкої піни. Вливаємо тепле молоко, додаємо цукор. В даному випадку тісто робимо не сильно солодким, так як млинці будуть нафаршировані солоною начинкою.
- Борошно змішати з содою і, просіявши, поступово додаємо до молока. Інтенсивно працюючи віночком, добиваємося отримання однорідного і гладкого складу без грудок.
- Вливаємо олію, перемішуємо. Отриману масу досить рідкої консистенції залишаємо на півгодини при кімнатній температурі.
- Через зазначений час ополоником набираємо тісто і розподіляємо по поверхні сковороди тонким шаром. Готуємо млинці традиційним способом: як тільки нижня сторона зарум’яниться, перевертаємо виріб на інший бік і витримуємо на гарячій поверхні ще 20-30 секунд. Свіжоспечені гарячі млинці бажано змащувати вершковим маслом, щоб розм’якшити краю.
Як зробити начинку для млинцевих мішечків
- Заздалегідь відварене куряче філе охолоджуємо і розбираємо на тонкі волокна.
- Огірки шаткуємо дрібними квадратними шматочками.
- Очищену головку ріпчастої цибулі подрібнюємо ножем, обсмажуємо на прогрітому рослинному маслі 2-3 хвилини.
- До м’якому цибулі завантажуємо нарізані скибочками шампіньйони. Періодично помішуючи, смажимо гриби на середньому вогні до легкого зарум’янювання. В кінці злегка посипаємо сіллю.
- З’єднуємо в глибокій мисці куряче філе, огірки, а також подост гриби з цибулею. Додаємо натертий дрібною стружкою сир і дрібно порубаний свіжий кріп.
- Заправляємо складові начинки майонезом. Знімаємо пробу, солимо і перчимо до смаку.
- Тепер приступаємо до формування млинцевих мішечків. Для цього на середину кожного млинця викладаємо порцію начинки (приблизно 2 ст. Ложки).
- Краї млинчика піднімаємо вгору і з’єднуємо в центрі. Щоб зафіксувати отриманий форму, обв’язуємо заготовку ниткою сирної косички.
- Подавати млинцеві мішечки з начинкою можна як холодними, так і злегка підігрітими в мікрохвильовій печі.
Смачного!