Млинцеві мішечки з начинкою

Млинцеві мішечки з начинкоюСкладно припустити, скільки ж зараз існує рецептів приготування смачних млинців. Серед величезного розмаїття можна зустріти пишні і тонкі дріжджові млинці, млинці на мінералці, сироватці, кислому молоці і т.д. Однак найпопулярнішими залишаються прості тоненькі млинці на молоці. Вони можуть бути солодкими, солоними, фаршированими, різноманітної форми.

Сьогодні пропонуємо приготувати млинцеві мішечки з начинкою з вареної курки, смажених грибів і маринованих огірочків. Така симпатична і апетитна закуска відмінно підійде до Масляного столу, прикрасить свято і неодмінно сподобається гостям!

Складові:Млинцеві мішечки з начинкою

Для млинців:

  • молоко – 500 мл;
  • сіль – пучку;
  • харчова сода – ½ ч. ложки;
  • цукор – 1 ст. ложка;
  • рослинне масло – 2 ст. ложки;
  • яйця – 2 шт .;
  • борошно – 200-220 г.

Для начинки:

  • курка (філе) – 300 г;
  • печериці – 270-300 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 середня головка;
  • рослинне масло – 2-3 ст. ложки;
  • огірки мариновані (або солоні) – 100-150 г;
  • сир – 80-100 г;
  • кріп свіжий – невеликий пучок;
  • майонез – до смаку;
  • сіль, перець – за смаком.

Для оформлення:

  • сир кіскою – 1 шт.

Млинцеві мішечки з начинкою рецепт з фото крок за кроком

Як зробити млинцеві мішечки з начинкою з грибів і курки

  1. Яйця злегка збиваємо з сіллю до об’єднання білка і жовтка і появи легкої піни. Вливаємо тепле молоко, додаємо цукор. В даному випадку тісто робимо не сильно солодким, так як млинці будуть нафаршировані солоною начинкою.Млинцеві мішечки з начинкою
  2. Борошно змішати з содою і, просіявши, поступово додаємо до молока. Інтенсивно працюючи віночком, добиваємося отримання однорідного і гладкого складу без грудок.Млинцеві мішечки з начинкою
  3. Вливаємо олію, перемішуємо. Отриману масу досить рідкої консистенції залишаємо на півгодини при кімнатній температурі.Млинцеві мішечки з начинкою
  4. Через зазначений час ополоником набираємо тісто і розподіляємо по поверхні сковороди тонким шаром. Готуємо млинці традиційним способом: як тільки нижня сторона зарум’яниться, перевертаємо виріб на інший бік і витримуємо на гарячій поверхні ще 20-30 секунд. Свіжоспечені гарячі млинці бажано змащувати вершковим маслом, щоб розм’якшити краю.Млинцеві мішечки з начинкою

    Як зробити начинку для млинцевих мішечків

  5. Заздалегідь відварене куряче філе охолоджуємо і розбираємо на тонкі волокна.Млинцеві мішечки з начинкою
  6. Огірки шаткуємо дрібними квадратними шматочками.Млинцеві мішечки з начинкою
  7. Очищену головку ріпчастої цибулі подрібнюємо ножем, обсмажуємо на прогрітому рослинному маслі 2-3 хвилини.Млинцеві мішечки з начинкою
  8. До м’якому цибулі завантажуємо нарізані скибочками шампіньйони. Періодично помішуючи, смажимо гриби на середньому вогні до легкого зарум’янювання. В кінці злегка посипаємо сіллю.Млинцеві мішечки з начинкою
  9. З’єднуємо в глибокій мисці куряче філе, огірки, а також подост гриби з цибулею. Додаємо натертий дрібною стружкою сир і дрібно порубаний свіжий кріп.Млинцеві мішечки з начинкою
  10. Заправляємо складові начинки майонезом. Знімаємо пробу, солимо і перчимо до смаку.Млинцеві мішечки з начинкою
  11. Тепер приступаємо до формування млинцевих мішечків. Для цього на середину кожного млинця викладаємо порцію начинки (приблизно 2 ст. Ложки).Млинцеві мішечки з начинкою
  12. Краї млинчика піднімаємо вгору і з’єднуємо в центрі. Щоб зафіксувати отриманий форму, обв’язуємо заготовку ниткою сирної косички.Млинцеві мішечки з начинкою
  13. Подавати млинцеві мішечки з начинкою можна як холодними, так і злегка підігрітими в мікрохвильовій печі.Млинцеві мішечки з начинкою

Смачного!