З кожним днем набирає все більшої популярності мигдальне молоко можна запросто приготувати в домашніх умовах. Крім того, щоб зробити його своїми руками, буде потрібно всього два компонента – мигдаль і звичайна вода, що вигідно відрізняє домашній продукт від покупного, адже останній часто грішить неідеальним складом. Мигдальне молоко підходить як для самостійної подачі, так і в якості компонента для випічки і виготовлення десертних страв. На ньому можна варити каші, пекти млинці, додавати в каву, чай, безалкогольні коктейлі або смузі. Мигдальне молоко можна вживати під час посту в якості альтернативи коров’ячого, також воно підходить вегетаріанцям і людям з непереносимістю лактози. Блюдо з додаванням цього напою виходить дуже ніжним, легким, просочується приємним горіховим смаком.
Користь мигдального молока – це тема для цілої окремої статті, тому скажемо коротко: цей напій містить величезну кількість кальцію, мікроелементів і вітамінів. Причому тут ці речовини знаходяться в розчиненому вигляді, що сприяє легкому засвоєнню організмом, через що мигдальне молоко особливо рекомендовано дітям. Отже, якщо ви ще не знайомі з популярним диво-напоєм, виправляємо цей недогляд і переходимо до рецептурою! В цілому готується мигдальне молоко швидко, але потрібно врахувати час для настойки і набухання горіхів. Щоб не нудитися в тривалому очікуванні і не рахувати години, рекомендуємо напередодні ввечері замочити горіхи в воді і залишити в холоді на ніч. Вранці за допомогою блендера ми встигнемо завершити приготування, і до сніданку вже можна буде насолоджуватися шовковистим, смачним напоєм.
Складові:
- мигдаль (несмажена) – 150 г;
- вода питна – 700 мл.
Мигдальне молоко рецепт приготування в домашніх умовах
- Для початку необхідно підготувати мигдаль, а саме очистити його від коричневої шкірки. Для цього горіхи висипаємо в зручну жаростійкий посуд. Заливаємо окропом – рідина повинна повністю покривати мигдаль. Ми залишаємо хвилин на 10.
- Потім знімаємо розпарену шкурку. Після знаходження в окропі шкірка набрякне, розм’якне, і горіхи будуть легко піддаватися чищенню. Якщо мигдаль чиститься насилу, заливаємо окропом повторно, попередньо злив остигнула рідина.
- Очищені ядра поміщаємо в чистий посуд, заливаємо холодною питною водою (700 мл). Ми залишаємо на 2-4 години, а краще накриваємо ємність харчовою плівкою / кришкою і прибираємо на ніч у холодильник.
- Воду разом з набряклим мигдалем переливаємо в глибокий стакан для приготування коктейлів або чашу стаціонарного блендера. Ретельно пробиваємо на високій швидкості 2-5 хвилин подібно коктейлю або смузі. В результаті горіхи повинні роздрібнитися в мінімальну крихту (майже в борошно), а вода придбати насичений білий колір як звичайне коров’яче молоко. За бажанням можна додати мед або цукор і ще трохи збити, також можна ароматизувати рідина корицею, мускатним горіхом або іншими прянощами. Але і в чистому вигляді без доповнень мигдальне молоко виходить дуже смачним і збалансованим.
- Готовий напій проціджують через складену в 4 шари марлю, щоб позбутися від дрібних частинок горіхів і отримати ідеально однорідне, ніжне і шовковисте молоко. Частину, що залишилася на тканини миндальную крихту не викидати – її можна просушити і в майбутньому додавати в бісквіти, печиво, кекси, оладки і т.д. Після проціджування і всіх маніпуляцій виходить приблизно 500 г чистого готового напою. Домашнє мигдальне молоко можна зберігати в холодильнику в закритому посуді протягом 2-3 днів.
- Використовуємо наш корисний і смачний напій як завгодно – потягує через трубочку вприкуску з печивом та іншими солодощами, додаємо в чай, каву, какао і т.д., або залишаємо для приготування інших страв.
Мигдальне молоко в домашніх умовах готово! Приємного апетиту і вдалих кулінарних експериментів!