Меню з малини на день народження

Малинове меню на день народження
Люди, які вже встигли відзначити своє 30-річчя, напевно згадають як мінімум дві популярні пісні, лейтмотивом яких стала ця яскрава рожева ягода. Мало що змінилося з 20-го століття, і до сих пір малина з її домашніми рецептами для буднів і свят вабить нас і кличе погостювати у літній сказке.Сегодня ми пропонуємо вам підбірку рецептів з малини на день народження вдома, щоб здивувати гостей творчим підходом і уважити іменинника смачним меню.

Прості рецепти з малини – це, звичайно ж, різноманітні десерти, напої, морозиво і сорбети. Трохи складніше – пироги і чіз-Кейко. А найбільш рідкісні гості нашого столу – це соуси і салати.

Щоб просунути вас до звання знатного ягідного кулінара, ми приділимо увагу багатьох домашніми рецептами з малини.

Коли мова йде про підготовку до дня народження вдома, найвигідніше спиратися на сезонні, легко доступні продукти і визначити собі не більше 2 днів на підготовку. Тільки так ми зможемо бути впевнені в безпеці і економності захоплюючій затії зустрічати гостей будинку.

Тому за рамками статті ми залишимо малинове варення і вино з малини, приготування яких відноситься до стратегічних завдань і вже описано на нашому сайті у всіх подробицях. А також домашнє морозиво, якому приділено окрему увагу.

Простий соус з малини до м’яса і птиці

Складові

  • Малина – 250 г;
  • Вино червоне сухе – 100 мл;
  • Цукор – 100 г;
  • Чорний перець (мелений) – за смаком.

Приготування

  1. Малину миємо й викладаємо в сотейник.
  2. Додаємо вино, цукор і перемішуємо.
  3. На повільному вогні доводимо до кипіння і уварюємо, помішуючи.
  4. Близько 15 хвилин піде на те, щоб соус Уваров наполовину від початкового об’єму.
  5. Знімаємо з вогню і даємо соусу охолонути.
  6. Перетираємо соус через сито, щоб позбутися від дрібних кісточок.
  7. Додаємо чорний перець – за смаком.

Простий соус з малини до м'яса і птиці

Пряний соус: рецепт з малиною

Цей соус також подається до м’яса і дичини, прекрасно зберігається в холодильнику до 1 місяця і не вимагає великих зусиль для приготування.

Нам потрібні

  • Малина – 200 г;
  • Цукор – 100 г;
  • Яблучний оцет – 40 мл;
  • Вино біле сухе – 40 мл;
  • Вода – 40 мл;
  • Крохмаль – 40 г;
  • Базилік – 2 гілочки;
  • Коріандр – ½ ч.л .;
  • Гвоздика – 3 шт.

malinovoe-menyu1

Як зробити

  1. З малини готуємо пюре, перебивши її в блендері і пропустивши через сито.
  2. Додаємо цукор, перемішуємо і посипаємо коріандром і гвоздикою.
  3. Вливаємо в пюре вино і яблучний оцет і кладемо базилік.
  4. Ставимо суміш на середній вогонь і доводимо до кипіння.
  5. Варимо соус 10 хвилин, постійно знімаючи піну.
  6. Видаляємо базилік і гвоздику.
  7. Крохмаль розводимо в холодній воді.
  8. Акуратно вводимо крохмальну рідина в соус – тонкою цівкою, постійно помішуючи.
  9. Варимо соус ще 3 хвилини і знімаємо з вогню.

Готовий соус виливаємо в стерилізовану баночку, даємо охолонути і ставимо в холодильник.

Ягідно-сирна закуска «Три сиру»

Продукти для приготування

  • Суміш ягід (полуниця, малина, чорниця) – 500 г;
  • Вершки (жирність від 33%) – ¼ склянки;
  • Сир зернистий, не кислий – 100 г;
  • Сир козячий – 100 г;
  • Сир плавлений, м’який, без добавок – 300 г;
  • Оцет бальзамічний – 1 ст.л .;
  • Часник – 1 маленький зубчик;
  • Чорний перець – за смаком;
  • Базилік – за смаком.

malinovoe-menyu2

Приготування

  1. Перебиваємо в блендері до однорідної маси всі три види сиру + базилік + перець + оцет + часник + вершки.
  2. Невелику миску встеляли декількома шарами харчової плівки – так, щоб краю плівки звисали назовні.
  3. На плівку, чергуючи шари, викладаємо сирну маси і добре промиті і обсушені ягоди.
  4. Тримаємо закуску в холодильнику 6 годин.
  5. За 30 хвилин до подачі дістаємо закуску з холодильника, щоб сир розм’як.

Перевертаємо масу на блюдо і прикрашаємо базиліком і ягодами. Подаємо з крекерами, тостами або грінками.

Салат з перепелиними яйцями і малиною

Складові

  • Перепелині яйця зварені круто – 8 шт .;
  • Малина – 200 г;
  • Салат Айсберг – 1 качан;
  • Бринза малосольная – 125 г;
  • Оцет винний білий – 3 ст. л .;
  • Гірчиця грубозерниста – 1 ст. л .;
  • Цукор – 1 ч. Л .;
  • Олія – ​​60 мл.

Салат з перепелиними яйцями і малиною

Як приготувати

  1. Листя салату моєму, насухо промокаємо паперовим рушником, рвемо великими смужками і складаємо в салатницю.
  2. Готуємо заправку: оцет, гірчицю і цукор збиваємо в блендері до повної однорідності.
  3. Продовжуючи збивати, потроху вливаємо олію. Можна взяти будь-який, в тому числі пряне або з горіховим ароматом – кунжутне, гарбузове, гірчичне.
  4. Додаємо половину малини, розім’явши ягоди виделкою, і акуратно перемішуємо з соусом.
  5. Яйця ріжемо на половинки. Бринзу – невеликими кубиками.
  6. Поливаємо салат заправкою, викладаємо бринзу і акуратно перемішуємо.

Красиво розкладаємо половинки яєць і цілі ягоди із решти малини.

Салат з креветок з авокадо і малиною

Нам потрібні

  • Міні-креветки – 1 стакан;
  • Авокадо (стиглі!) – 2 шт .;
  • Малина – 200 гр .;
  • Манго – ½ шт .;
  • Стебло селери – 1 шт .;
  • Лимон (тільки сік) – ½ шт .;
  • Оцет бальзамічний – 1 ст.л .;
  • Мед – 2 ст.л .;
  • Гірчиця діжонська – 2 ч.л .;
  • Олія – ​​4 ст.л.

Салат з креветок з авокадо і малиною

Приготування

  1. У блендері збиваємо третину склянки малини, мед, гірчицю, оцет. Не припиняючи збивати, вливаємо олію (бажано – оливкова).
  2. Манго ріжемо дрібними кубиками, селеру – тонкими скибочками. Авокадо – великими кубиками і відразу ж поливаємо лимонним соком, щоб не потемніло.
  3. З’єднуємо овочі з заправкою і добре перемішуємо.
  4. Кладемо до овочів креветки і прибираємо салат в холодильник.
  5. Малину додаємо в салат прямо перед подачею до столу.

Домашній рецепт коктейлю з ряжанки з малиною

Ідеальний легкий рецепт для дитячого дня народження, який привчає малюків любити кисломолочне питво, а школярам створює бажане відчуття дорослості і справжньою коктейльної вечірки!

На 2 коктейлю нам потрібні

  • Ряжанка – 200 мл;
  • Малина – 200 г;
  • Лимонний сік – 3 ч. Л .;
  • Молоко – 100 мл;
  • Вершки (жирність 9%) – 5 ст. л .;
  • Цукрова пудра – 4 ч. Л.

Домашній рецепт коктейлю з ряжанки з малиною

Як приготувати

  1. Кілька ягід малини відкладемо для прикраси.
  2. Малину збиваємо в блендері разом з цукровою пудрою і лимонним соком.
  3. Отримане пюре протираємо через сито.
  4. У два високих келиха кладемо по 2 ст.л. малинового пюре.
  5. Час, що залишився пюре збиваємо з ряжанкою, молоком і вершками.
  6. У кожен келих акуратно вливаємо молочно-малинову суміш – дуже тонкою цівкою по стінках келиха.

Топпінг коктейлю: цілі ягоди і листочки м’яти.

Лимонад своїми руками: прості рецепти з малиною

Читайте на нашому сайті рецепти напоїв з малини

Два домашніх лимонаду в статті «Малиновий лимонад» і ще один рецепт малинового лимонаду з м’ятою.

Як зробити лимонад з малини на день народження

Пиріг з малиною з пісочного тіста

Бездоганний рецепт для ягідних пирогів з солодких дитячих спогадів! Пісочне тісто здатне ідеально просочитися солодким соком, що добре видно на фото:

Складові

  • Яйце – 1 шт .;
  • Маргарин – 70 г;
  • Малина – 2 склянки;
  • Борошно пшеничне – 290 г;
  • Крупа манна – 2 ст. л .;
  • Цукор – 270 г;
  • Масло вершкове – 40 г.

Малиновий пиріг з пісочного тіста

Приготування пирога

  1. Готуємо тісто: замішуємо тісто, послідовно змішавши 1 яйце + 2 ст.л. цукру + 70 гр. маргарину + 200 гр. муки.
  2. Формуємо корж, утрамбовуючи тісто на дно форми для випікання (діаметр +/- 25 см). Відправляємо форму в морозилку на 10 хвилин.
  3. Готуємо обсипання: 40 гр. вершкового масла + 3 ст.л. борошна + 3 ст.л.сахара = перемелює в блендері до отримання дрібної крихти.
  4. Форму дістаємо з морозилки і викладаємо на шар тіста щільний шар малини.
  5. Змішуємо манку (2 ст. Л.) І цукор (150 гр.) І посипаємо цією сумішшю малину. Зверху рівномірно викладаємо обсипання.

Ставимо пиріг в розігріту духовку і випікаємо при температурі 200 градусів близько 30 хвилин.

Сметанний пиріг: рецепт з малиною

Складові

  • Сметана – 200 г;
  • Цукор – 250 г;
  • Борошно пшеничне – 300 г;
  • Масло вершкове – 100 г;
  • Яйце куряче – 4 шт .;
  • Малина (свіжа або заморожена) – 300 г;
  • Розпушувач – 2 ч.л .;
  • Ванілін – 2 г (1 пакетик).

Як приготувати

  1. Яйця з цукром збиваємо міксером на великій швидкості до пишної маси.
  2. Не припиняючи збивання, додаємо розтоплене вершкове масло, сметану, розпушувач для тіста і просіяне борошно.
  3. Продовжуємо збивати 2 хвилини до повної гомогенності.
  4. Половину готового тіста виливаємо в глибоку форму, змащену олією.
  5. Щільним шаром викладаємо малини і заливаємо зверху другою половиною тіста.

Випікаємо пиріг при 150 градусах близько 70 хвилин.

Пиріг без випікання «Малина-чарівниця»

Подібні рецепти без борошна і випікання йде корінням в вегетаріанські традиції індусів.

Нам знадобиться

  • Фініки – 250 г;
  • Волоські горіхи – 200 г;
  • Малина – 300 г;
  • Желатин швидкорозчинний – 4 ст.л .;
  • Сир (5-9% жирності, легкий в перетирання) – 500 г;
  • Цукрова пудра – 200 г;
  • Сметана – 2-4 ст.л .;
  • Ваніль (або ванільний цукор) – за смаком.

Як приготувати

1. Желатин розмочуємо в холодній воді і розпускаємо до повного розчинення на повільному вогні.

ВАЖЛИВО! Чи не кип’ятити! Інакше желатин втратить потрібні нам властивості.

2. Готуємо основу:

  • Фініки чистимо від кісточок і плодоніжок і замочуємо у воді кімнатної температури на 30 хвилин.
  • Горіхи перекручуємо в блендері і додаємо вимочені фініки. Подрібнюємо компоненти до однорідності.
  • На дно рознімної форми для випічки кладемо пергаментний папір.
  • Утрамбовуємо корж з горіхово-фінікової суміші.

3. Готуємо середній сирний шар:

  • Сир з цукровою пудрою і 2-3 ст.ложками сметани перемішуємо в блендері. За смаком можна додати ваніль або ванільний цукор.

malinovoe-menyu9

  • Додаємо половину повністю розчиненого желатину.
  • Викладаємо у форму на горіхово-фініковий корж і утикані всю білу масу малиною, добре погрожує всередину. Відправляємо в холодильник на 30 хвилин.

4. Готуємо верхній малиновий шар:

  • Малину з цукром перекручуємо в блендері і протираємо через сито.

Як приготувати пиріг з малини на день народження

  • За смаком для ніжного кольору можна додати кілька ложок сметани.
  • Додаємо в ягідне пюре другу половину розпущеного желатину і виливаємо в форму на білий шар.
  • Відправляємо в холодильник – до повного застигання.

Прикрашаємо пиріг тонкими лініями шоколадної глазурі, листочками м’яти і цілими ягодами малини.

Особливість цього рецепта – дуже гарний зріз! Будучи добре замороженим, пиріг ідеально рівно ріжеться на апетитні шматочки, які на столі ще гарніше, ніж на фото!

malinovoe-menyu8

Прекрасна ідея для фуршетного солодкого столу – на додаток до багатьох інших, вже описаним у нас на сайті в статті «Солодкий стіл на день народження дітей».

Вафельний тортик: рецепт з малиною

Легкий в приготуванні рецепт тортика з малиною на швидку руку.

Складові

  • Коржі вафельні готові – 1 упаковка;
  • Масло вершкове – 1 пачка;
  • Молоко згущене – 1 банка;
  • Молоко згущене варене – ½ банки;
  • Ванілін – 1 пакетик;
  • Малина – 100-200 гр .;
  • М’ята свіжа.

Вафельний тортик з малиною - рецепт на день народження

Піготовленіе

Готуємо крем:

  1. Ділимо вершкове масло навпіл.
  2. Збиваємо обидва види згущеного молока з маслом і ваніліном – окремо (!)

Збираємо торт:

  1. Намазуємо коржі кремом, чергуючи шари за видами згущеного молока.
  2. Зверху на кожен шар крему укладаємо малину – не дуже щільним шаром, залишивши приблизно чверть ягід для прикраси.
  3. Зібравши вага торт, відправляємо його в холодильник на 3 години.

Перед подачею розрізати на порційні прямокутники і прикрашаємо зверху малиною і листочками м’яти.

Семіфреддо з малиною і фісташками

Нам потрібні

  • Сир жирний домашній – 250 г;
  • Вершки (жирність від 33%) – 250 г;
  • Яйце куряче – 4 шт .;
  • Малина – 350 г;
  • Цукрова пудра – 6 ст.л .;
  • Фісташки – 120 г;
  • Оливкова олія – ​​½ ч.л.

Семіфреддо з малиною і фісташками

Приготування

1. Змащуємо форму для кексу олією і застилає плівкою. Під формою для кексу слід розуміти глибоку і не широку прямокутну посуд, стійку до перепадів температури.

2. Яйця розбиваємо і акуратно відокремлюємо білки від жовтків.

3. Жовтки з’єднуємо з цукровою пудрою і збиваємо до утворення піни.

4. Додаємо в жовтки сир, вершки і порубані фісташки.

ВАЖЛИВО! Щоб смак фісташок був виразним, слід порубати їх до великої крихти різного розміру, а не перемелювати в борошно.

5. Білки збиваємо і акуратно втручаємося їх в загальну масу.

6. Після білків додаємо малину.

7. Викладаємо суміш у форму і ставимо в морозилку на 6 годин.

Перед подачею витягаємо десерт з форми, нарізаємо скибочками і даємо трошки розморозити.

До кінця нашої розповіді про малині ви розумієте головне: рецепти з малини різноманітні і багатоликі. Не бійтеся замінювати свіжу ягоду на заморожену! Це завжди можливо для соусів, випічки і молочних десертів. Значить, ароматна ягода зможе прикрасити домашній день народження в будь-який час року, радуючи дорослих і дітей торжеством річного смаку.