Люди, які вже встигли відзначити своє 30-річчя, напевно згадають як мінімум дві популярні пісні, лейтмотивом яких стала ця яскрава рожева ягода. Мало що змінилося з 20-го століття, і до сих пір малина з її домашніми рецептами для буднів і свят вабить нас і кличе погостювати у літній сказке.Сегодня ми пропонуємо вам підбірку рецептів з малини на день народження вдома, щоб здивувати гостей творчим підходом і уважити іменинника смачним меню.
Прості рецепти з малини – це, звичайно ж, різноманітні десерти, напої, морозиво і сорбети. Трохи складніше – пироги і чіз-Кейко. А найбільш рідкісні гості нашого столу – це соуси і салати.
Щоб просунути вас до звання знатного ягідного кулінара, ми приділимо увагу багатьох домашніми рецептами з малини.
Коли мова йде про підготовку до дня народження вдома, найвигідніше спиратися на сезонні, легко доступні продукти і визначити собі не більше 2 днів на підготовку. Тільки так ми зможемо бути впевнені в безпеці і економності захоплюючій затії зустрічати гостей будинку.
Тому за рамками статті ми залишимо малинове варення і вино з малини, приготування яких відноситься до стратегічних завдань і вже описано на нашому сайті у всіх подробицях. А також домашнє морозиво, якому приділено окрему увагу.
Простий соус з малини до м’яса і птиці
Складові
- Малина – 250 г;
- Вино червоне сухе – 100 мл;
- Цукор – 100 г;
- Чорний перець (мелений) – за смаком.
Приготування
- Малину миємо й викладаємо в сотейник.
- Додаємо вино, цукор і перемішуємо.
- На повільному вогні доводимо до кипіння і уварюємо, помішуючи.
- Близько 15 хвилин піде на те, щоб соус Уваров наполовину від початкового об’єму.
- Знімаємо з вогню і даємо соусу охолонути.
- Перетираємо соус через сито, щоб позбутися від дрібних кісточок.
- Додаємо чорний перець – за смаком.
Пряний соус: рецепт з малиною
Цей соус також подається до м’яса і дичини, прекрасно зберігається в холодильнику до 1 місяця і не вимагає великих зусиль для приготування.
Нам потрібні
- Малина – 200 г;
- Цукор – 100 г;
- Яблучний оцет – 40 мл;
- Вино біле сухе – 40 мл;
- Вода – 40 мл;
- Крохмаль – 40 г;
- Базилік – 2 гілочки;
- Коріандр – ½ ч.л .;
- Гвоздика – 3 шт.
Як зробити
- З малини готуємо пюре, перебивши її в блендері і пропустивши через сито.
- Додаємо цукор, перемішуємо і посипаємо коріандром і гвоздикою.
- Вливаємо в пюре вино і яблучний оцет і кладемо базилік.
- Ставимо суміш на середній вогонь і доводимо до кипіння.
- Варимо соус 10 хвилин, постійно знімаючи піну.
- Видаляємо базилік і гвоздику.
- Крохмаль розводимо в холодній воді.
- Акуратно вводимо крохмальну рідина в соус – тонкою цівкою, постійно помішуючи.
- Варимо соус ще 3 хвилини і знімаємо з вогню.
Готовий соус виливаємо в стерилізовану баночку, даємо охолонути і ставимо в холодильник.
Ягідно-сирна закуска «Три сиру»
Продукти для приготування
- Суміш ягід (полуниця, малина, чорниця) – 500 г;
- Вершки (жирність від 33%) – ¼ склянки;
- Сир зернистий, не кислий – 100 г;
- Сир козячий – 100 г;
- Сир плавлений, м’який, без добавок – 300 г;
- Оцет бальзамічний – 1 ст.л .;
- Часник – 1 маленький зубчик;
- Чорний перець – за смаком;
- Базилік – за смаком.
Приготування
- Перебиваємо в блендері до однорідної маси всі три види сиру + базилік + перець + оцет + часник + вершки.
- Невелику миску встеляли декількома шарами харчової плівки – так, щоб краю плівки звисали назовні.
- На плівку, чергуючи шари, викладаємо сирну маси і добре промиті і обсушені ягоди.
- Тримаємо закуску в холодильнику 6 годин.
- За 30 хвилин до подачі дістаємо закуску з холодильника, щоб сир розм’як.
Перевертаємо масу на блюдо і прикрашаємо базиліком і ягодами. Подаємо з крекерами, тостами або грінками.
Салат з перепелиними яйцями і малиною
Складові
- Перепелині яйця зварені круто – 8 шт .;
- Малина – 200 г;
- Салат Айсберг – 1 качан;
- Бринза малосольная – 125 г;
- Оцет винний білий – 3 ст. л .;
- Гірчиця грубозерниста – 1 ст. л .;
- Цукор – 1 ч. Л .;
- Олія – 60 мл.
Як приготувати
- Листя салату моєму, насухо промокаємо паперовим рушником, рвемо великими смужками і складаємо в салатницю.
- Готуємо заправку: оцет, гірчицю і цукор збиваємо в блендері до повної однорідності.
- Продовжуючи збивати, потроху вливаємо олію. Можна взяти будь-який, в тому числі пряне або з горіховим ароматом – кунжутне, гарбузове, гірчичне.
- Додаємо половину малини, розім’явши ягоди виделкою, і акуратно перемішуємо з соусом.
- Яйця ріжемо на половинки. Бринзу – невеликими кубиками.
- Поливаємо салат заправкою, викладаємо бринзу і акуратно перемішуємо.
Красиво розкладаємо половинки яєць і цілі ягоди із решти малини.
Салат з креветок з авокадо і малиною
Нам потрібні
- Міні-креветки – 1 стакан;
- Авокадо (стиглі!) – 2 шт .;
- Малина – 200 гр .;
- Манго – ½ шт .;
- Стебло селери – 1 шт .;
- Лимон (тільки сік) – ½ шт .;
- Оцет бальзамічний – 1 ст.л .;
- Мед – 2 ст.л .;
- Гірчиця діжонська – 2 ч.л .;
- Олія – 4 ст.л.
Приготування
- У блендері збиваємо третину склянки малини, мед, гірчицю, оцет. Не припиняючи збивати, вливаємо олію (бажано – оливкова).
- Манго ріжемо дрібними кубиками, селеру – тонкими скибочками. Авокадо – великими кубиками і відразу ж поливаємо лимонним соком, щоб не потемніло.
- З’єднуємо овочі з заправкою і добре перемішуємо.
- Кладемо до овочів креветки і прибираємо салат в холодильник.
- Малину додаємо в салат прямо перед подачею до столу.
Домашній рецепт коктейлю з ряжанки з малиною
Ідеальний легкий рецепт для дитячого дня народження, який привчає малюків любити кисломолочне питво, а школярам створює бажане відчуття дорослості і справжньою коктейльної вечірки!
На 2 коктейлю нам потрібні
- Ряжанка – 200 мл;
- Малина – 200 г;
- Лимонний сік – 3 ч. Л .;
- Молоко – 100 мл;
- Вершки (жирність 9%) – 5 ст. л .;
- Цукрова пудра – 4 ч. Л.
Як приготувати
- Кілька ягід малини відкладемо для прикраси.
- Малину збиваємо в блендері разом з цукровою пудрою і лимонним соком.
- Отримане пюре протираємо через сито.
- У два високих келиха кладемо по 2 ст.л. малинового пюре.
- Час, що залишився пюре збиваємо з ряжанкою, молоком і вершками.
- У кожен келих акуратно вливаємо молочно-малинову суміш – дуже тонкою цівкою по стінках келиха.
Топпінг коктейлю: цілі ягоди і листочки м’яти.
Лимонад своїми руками: прості рецепти з малиною
Читайте на нашому сайті рецепти напоїв з малини
Два домашніх лимонаду в статті «Малиновий лимонад» і ще один рецепт малинового лимонаду з м’ятою.
Пиріг з малиною з пісочного тіста
Бездоганний рецепт для ягідних пирогів з солодких дитячих спогадів! Пісочне тісто здатне ідеально просочитися солодким соком, що добре видно на фото:
Складові
- Яйце – 1 шт .;
- Маргарин – 70 г;
- Малина – 2 склянки;
- Борошно пшеничне – 290 г;
- Крупа манна – 2 ст. л .;
- Цукор – 270 г;
- Масло вершкове – 40 г.
Приготування пирога
- Готуємо тісто: замішуємо тісто, послідовно змішавши 1 яйце + 2 ст.л. цукру + 70 гр. маргарину + 200 гр. муки.
- Формуємо корж, утрамбовуючи тісто на дно форми для випікання (діаметр +/- 25 см). Відправляємо форму в морозилку на 10 хвилин.
- Готуємо обсипання: 40 гр. вершкового масла + 3 ст.л. борошна + 3 ст.л.сахара = перемелює в блендері до отримання дрібної крихти.
- Форму дістаємо з морозилки і викладаємо на шар тіста щільний шар малини.
- Змішуємо манку (2 ст. Л.) І цукор (150 гр.) І посипаємо цією сумішшю малину. Зверху рівномірно викладаємо обсипання.
Ставимо пиріг в розігріту духовку і випікаємо при температурі 200 градусів близько 30 хвилин.
Сметанний пиріг: рецепт з малиною
Складові
- Сметана – 200 г;
- Цукор – 250 г;
- Борошно пшеничне – 300 г;
- Масло вершкове – 100 г;
- Яйце куряче – 4 шт .;
- Малина (свіжа або заморожена) – 300 г;
- Розпушувач – 2 ч.л .;
- Ванілін – 2 г (1 пакетик).
Як приготувати
- Яйця з цукром збиваємо міксером на великій швидкості до пишної маси.
- Не припиняючи збивання, додаємо розтоплене вершкове масло, сметану, розпушувач для тіста і просіяне борошно.
- Продовжуємо збивати 2 хвилини до повної гомогенності.
- Половину готового тіста виливаємо в глибоку форму, змащену олією.
- Щільним шаром викладаємо малини і заливаємо зверху другою половиною тіста.
Випікаємо пиріг при 150 градусах близько 70 хвилин.
Пиріг без випікання «Малина-чарівниця»
Подібні рецепти без борошна і випікання йде корінням в вегетаріанські традиції індусів.
Нам знадобиться
- Фініки – 250 г;
- Волоські горіхи – 200 г;
- Малина – 300 г;
- Желатин швидкорозчинний – 4 ст.л .;
- Сир (5-9% жирності, легкий в перетирання) – 500 г;
- Цукрова пудра – 200 г;
- Сметана – 2-4 ст.л .;
- Ваніль (або ванільний цукор) – за смаком.
Як приготувати
1. Желатин розмочуємо в холодній воді і розпускаємо до повного розчинення на повільному вогні.
ВАЖЛИВО! Чи не кип’ятити! Інакше желатин втратить потрібні нам властивості.
2. Готуємо основу:
- Фініки чистимо від кісточок і плодоніжок і замочуємо у воді кімнатної температури на 30 хвилин.
- Горіхи перекручуємо в блендері і додаємо вимочені фініки. Подрібнюємо компоненти до однорідності.
- На дно рознімної форми для випічки кладемо пергаментний папір.
- Утрамбовуємо корж з горіхово-фінікової суміші.
3. Готуємо середній сирний шар:
- Сир з цукровою пудрою і 2-3 ст.ложками сметани перемішуємо в блендері. За смаком можна додати ваніль або ванільний цукор.
- Додаємо половину повністю розчиненого желатину.
- Викладаємо у форму на горіхово-фініковий корж і утикані всю білу масу малиною, добре погрожує всередину. Відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
4. Готуємо верхній малиновий шар:
- Малину з цукром перекручуємо в блендері і протираємо через сито.
- За смаком для ніжного кольору можна додати кілька ложок сметани.
- Додаємо в ягідне пюре другу половину розпущеного желатину і виливаємо в форму на білий шар.
- Відправляємо в холодильник – до повного застигання.
Прикрашаємо пиріг тонкими лініями шоколадної глазурі, листочками м’яти і цілими ягодами малини.
Особливість цього рецепта – дуже гарний зріз! Будучи добре замороженим, пиріг ідеально рівно ріжеться на апетитні шматочки, які на столі ще гарніше, ніж на фото!
Прекрасна ідея для фуршетного солодкого столу – на додаток до багатьох інших, вже описаним у нас на сайті в статті «Солодкий стіл на день народження дітей».
Вафельний тортик: рецепт з малиною
Легкий в приготуванні рецепт тортика з малиною на швидку руку.
Складові
- Коржі вафельні готові – 1 упаковка;
- Масло вершкове – 1 пачка;
- Молоко згущене – 1 банка;
- Молоко згущене варене – ½ банки;
- Ванілін – 1 пакетик;
- Малина – 100-200 гр .;
- М’ята свіжа.
Піготовленіе
Готуємо крем:
- Ділимо вершкове масло навпіл.
- Збиваємо обидва види згущеного молока з маслом і ваніліном – окремо (!)
Збираємо торт:
- Намазуємо коржі кремом, чергуючи шари за видами згущеного молока.
- Зверху на кожен шар крему укладаємо малину – не дуже щільним шаром, залишивши приблизно чверть ягід для прикраси.
- Зібравши вага торт, відправляємо його в холодильник на 3 години.
Перед подачею розрізати на порційні прямокутники і прикрашаємо зверху малиною і листочками м’яти.
Семіфреддо з малиною і фісташками
Нам потрібні
- Сир жирний домашній – 250 г;
- Вершки (жирність від 33%) – 250 г;
- Яйце куряче – 4 шт .;
- Малина – 350 г;
- Цукрова пудра – 6 ст.л .;
- Фісташки – 120 г;
- Оливкова олія – ½ ч.л.
Приготування
1. Змащуємо форму для кексу олією і застилає плівкою. Під формою для кексу слід розуміти глибоку і не широку прямокутну посуд, стійку до перепадів температури.
2. Яйця розбиваємо і акуратно відокремлюємо білки від жовтків.
3. Жовтки з’єднуємо з цукровою пудрою і збиваємо до утворення піни.
4. Додаємо в жовтки сир, вершки і порубані фісташки.
ВАЖЛИВО! Щоб смак фісташок був виразним, слід порубати їх до великої крихти різного розміру, а не перемелювати в борошно.
5. Білки збиваємо і акуратно втручаємося їх в загальну масу.
6. Після білків додаємо малину.
7. Викладаємо суміш у форму і ставимо в морозилку на 6 годин.
Перед подачею витягаємо десерт з форми, нарізаємо скибочками і даємо трошки розморозити.
До кінця нашої розповіді про малині ви розумієте головне: рецепти з малини різноманітні і багатоликі. Не бійтеся замінювати свіжу ягоду на заморожену! Це завжди можливо для соусів, випічки і молочних десертів. Значить, ароматна ягода зможе прикрасити домашній день народження в будь-який час року, радуючи дорослих і дітей торжеством річного смаку.