Є любителі гострої кухні, які і дня прожити не можуть без «гострих» відчуттів, а є ті, хто «лоскоче» смак тільки зрідка. У будь-якому випадку мексиканський салат, рецепт якого ви знайдете в нашій статті, порадує і тих, і інших, адже готувати його можна з варіаціями! Не обов’язково робити його дуже гострим для тих, хто не звик до такої кухні, досить додати зовсім небагато червоного перцю.
Мексиканська кухня у всьому світі відома своїми яскравими, незвичайними стравами, де основу, як правило, складають бобові та всілякі гострі червоні соуси або ніжні з авокадо.
Пропонуємо вашій увазі на вибір три перевірених рецепту, кожен з яких гарний по-своєму. Крім того в кожному з них передбачена своя заправка, яка підійде і до іншого блюда, тому варіювати інгредієнти можна за власним бажанням до нескінченності.
Мексиканський салат з куркою і кукурудзою
Складові
- Куряче філе – 300 г + –
- Кукурудза консервована – 1 баночка + –
- Цибуля ріпчаста (маленький) – 1 шт. + –
- Помідори – 2 шт. + –
- Болгарський перець – 2 шт. + –
- Авокадо – 1 шт. + –
для заправки
- Гірчиця дижонская (зерниста) – 1 ч.л. + –
- Рослинна олія – 2 ст.л. + –
- Мед – 1 ч.л. + –
- Сік лимона – 2 ст.л. + –
- Червоний гіркий перець – за бажанням + –
- Чорний перець – щіпка + –
- Сіль – 2 щіпки або за смаком + –
Як приготувати салат
- Філе відварюємо до готовності в пароварці або воді, ну а тим, хто любить підсмажену скоринку, рекомендуємо зробити його на грилі в духовці, змастивши попередньо маслом і посипавши спеціями. Готову повністю охолоджуємо, а потім рубаємо на бруски.
І варити, і смажити курку потрібно великими шматками, щоб зберегти соковитість.
- Перець болгарський краще взяти двох різних кольорів – червоного і жовтого, так салат вийде нарядно і яскравіше. Ріжемо овочі на кубики.
- Лук шаткуємо півкільцями і обшпарюємо, усуваючи гіркоту.
- Авокадо краще додавати в останню чергу, тому що якщо ми вибрали правильний стиглий плід, він буде м’яким і швидко втратить в салаті форму. Акуратно, щоб не пошкодити м’якоть чистимо його від шкірки і ріжемо на четвертинки, а потім на скибочки.
- Всі з’єднуємо і переходимо до приготування заправки. У маленькій баночці з кришкою змішуємо гірчицю з медом – так він розійдеться найкраще, потім додаємо решту інгредієнтів, закриваємо кришку і як слід збовтувати – повинна вийти однорідна емульсія.
- Салат солимо і заправляємо. Знову заважаємо і кличемо всіх до столу!
Такий мексиканський салат з куркою можна подавати на салатних листках, виклавши їх на тарілки – виходить і смачно, і красиво.
Мексиканський салат з селерою
Цей варіант приготування виявиться більш соковитим і літнім, завдяки свіжості хрусткого селери.
- У нього ми додамо більше курки, її потрібно мінімум 650 м Запікаємо або відварюємо м’ясо, охолоджуємо його і ріжемо на скибочки або розбираємо на волокна прямо руками.
- Фіолетовий цибулю, чи не ошпарівая дрібно нарізаємо, також рубаємо 3-4 пір’їнки зеленої цибулі і 1/3 пучка кінзи. Болгарський перець і селера ріжемо на кубики.
- Всі з’єднуємо в салатниці.
Переходимо до заправки:
- Змішуємо 3 ст.л. майонезу з 1,5 ч.л. пасти з пекучих перців – можна купити, а можна зробити самим, досить подрібнити червоний перець блендером. В крайньому випадку, скористаємося гострої аджикою.
- Туди ж вливаємо 2 ч.л. соку лайма, додаємо сіль і чорний перець.
- Добре перемішуємо і заправляємо сумішшю мексиканський салат.
Перемішуємо, все готово!
Салат «Мексиканська курка»
З усіх варіантів цей виходить найніжнішим, тому його можна приготувати всім, хто ще не знайомий з пекучими мексиканськими стравами для ознайомлення.
Складові:
- Філе куряче – 200 г;
- Огірок свіжий – 1 шт .;
- Лук червоний (маленький) – 1 шт .;
- Брокколі (заморожена) – 200 г;
- Болгарський перець – 2 шт .;
- Консервована кукурудза – 3-5 ст.л .;
- Яблучний оцет – 1,5 ст.л .;
- Цукор, сіль – за смаком.
Для заправки:
- Сік лимона – 1 ст.л .;
- Масло рослинне рафіноване – 3 ст.л .;
- Коріандр, пекучий мелений перець – ½ ч.л.
Приготування
- Відварюємо курку, і поки вона остигає, займемося цибулею – дрібно порубати його і зробимо маринад. З’єднаємо оцет з цукром і сіллю і залишимо його в цій суміші – так ми не тільки позбудемося гіркоти, але надамо йому особливий пікантний смак.
- Брокколі розморожуємо – тепер вона не потребує термічної обробки. Після розморожування волокна стануть м’якими і наше головне завдання не допустити потрапляння в салат зайвої вологи. Для цього залишаємо капусту стікати в друшляку, а потім, при необхідності, промаківаем кухонними паперовими рушниками.
- Тепер приступаємо до нарізки: розбираємо на волокна остигнула курку, ріжемо кубиками болгарський перець, рубаємо огірки. Брокколі в залежності від розміру залишаємо так чи ділимо на кілька частин.
- Всі з’єднуємо разом з кукурудзою і цибулею, який потрібно злити і дати йому попередньо стекти і готуємо заправку: змішуємо, як і в першому рецепті, всі інгредієнти в баночці, струшуємо її гарненько і поливаємо наш салат.
Все готово, смачного!
Тепер ви знаєте, як легко приготувати мексиканський салат, і яким різним може бути, здавалося б, схожий рецепт.