Марципан в домашніх умовах

Марципан в домашніх умовахМарципан являє собою пластичну масу, що складається з суміші подрібненого мигдалю і цукру (сиропу). Цей податливий і в той же час в міру щільний матеріал активно використовується для виготовлення різноманітних фігурок, службовців їстівним прикрасою тортів. Марципан включають до складу цукерок, пирогів, печива, а також вживають у вигляді самостійного десерту, адже це справжнє солодкі ласощі з горіховим ароматом і смаком!

Пропонуємо зробити марципан в домашніх умовах, сформувавши пластичну суміш своїми руками. Рецепт зовсім нескладний, особливо при наявності на кухні термометра і стаціонарного блендера. Але навіть якщо і не пощастило обзавестися такими «помічниками», приготувати десерт цілком реально. Замість блендера горіхи можна перемолоти в кавомолці, а сироп зварити без участі термометра – подробиці в рецептурі.

Складові:Марципан в домашніх умовах

  • мигдаль (сирої, що не смажений) – 100 г;
  • цукор – 150 г;
  • вода – 40 г.

Марципан рецепт в домашніх умовах з фото

[Ad # first]

[Ad # second]

  1. Починаємо приготування з очищення мигдалю. Для цього складаємо горіхи в підходящий посуд і заливаємо окропом. Ми залишаємо хвилин на 10.Марципан в домашніх умовах
  2. Через зазначений час, зливаємо рідину. Натискаючи пальцями на ядро, знімаємо розпарену і набряклу оболонку. Якщо горіхи погано піддаються чищенню, заливаємо окропом повторно.Марципан в домашніх умовах
  3. Далі очищений мигдаль потрібно повністю просушити. Це обов’язковий крок, інакше не вийде подрібнити горіхи до стану розсипчастою борошна. Можна висушити мигдальні ядра природним способом, розклавши в один шар на плоскій тарілці і залишивши при кімнатній температурі на 1-2 дня. Або ж прожарити на сухій сковороді, постійно перемішуючи горіхи і підтримують невеликий вогонь. Другий варіант набагато швидший, але тут важливо не зажарювати мигдаль і не доводити до зарум’янювання – ядра повинні залишитися світлими.Марципан в домашніх умовах
  4. Сухі горіхи перемелює в порошок за допомогою кавомолки або стаціонарного блендера. Маса повинна бути схожа на муку. Чим дрібніше помел, тим еластичнішою вийде марципан.Марципан в домашніх умовах
  5. Готуємо цукровий сироп. Всю порцію цукру заливаємо водою і кип’ятимо.Марципан в домашніх умовах
  6. Помішуючи, витримуємо суміш на помірному вогні до 120 градусів. Найпростіший і безпомилковий спосіб – скористатися кухонним термометром. Якщо його немає, зловити момент буде складніше. Доведеться орієнтуватися на «м’який кулька», тобто зачерпнути ложкою невелику кількість сиропу і капнути в піалу з холодною водою. Якщо з застиглого у воді сиропу вдасться сформувати м’який желеподібний кульку, значить суміш дійшла до потрібної температури.Марципан в домашніх умовах
  7. До киплячого сиропу всипаємо все горіхові крихти. При активному і безперервному перемішуванні тримаємо масу але вогні ще пару хвилин. Готову миндальную суміш викладаємо на блюдо, трохи змазане рафінованим маслом. Ми залишаємо до охолодження.Марципан в домашніх умовах
  8. Потім знову прокручуємо миндальную масу в кавомолці або чаші блендера – розбиваємо злиплі грудки.Марципан в домашніх умовах
  9. Залишилося довести марципан до характерного пластичного стану. Якщо суміш вийшла дуже розсипчастою і не збирається в єдиний клубок, додаємо холодної кип’яченої води і вимішуємо вручну (важливо додавати рідину дуже маленькими порціями, щоб не переборщити!). Якщо марципан навпаки вийшов занадто м’яким, доводимо до потрібної консистенції, підсипаючи цукрову пудру.Марципан в домашніх умовах
  10. Виходить близько 250 г готового марципану. Якщо він буде використовуватися не відразу, формуємо брусок, обертаємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник. Перед вживанням витримуємо при кімнатній температурі і злегка розминаємо масу пальцями для відновлення пластичності.Марципан в домашніх умовах

Марципан в домашніх умовах готовий! Можна фарбувати його харчовими барвниками і використовувати для створення різноманітних фігурок, приготувати на його основі домашні солодощі або ж вживати в їжу просто так. Приклад застосування марципану можна подивитися в рецептах тортів «Поросята в грязі» і «Порося в городі». Приємною дегустації та успішного кулінарної творчості!