Малиновий лимонад

малиновий лимонадУ сезон свіжих ягід пропонуємо зробити в домашніх умовах малиновий лимонад – по-справжньому літній напій, який освіжить, порадує насиченим смаком і приємним ароматом. Заздалегідь запасаємося льодом, охолодженої газованою водою і приступаємо до процесу!

Цей рецепт – відмінна можливість застосувати роздавлені або злегка прим’яті ягоди. Зовнішній вигляд малини в даному випадку значення не має, так як малинова маса в будь-якому випадку буде перетворена в пюре. Єдине обмеження – ягоди для лимонаду повинні бути стиглими і солодкими, тому на початку приготування ретельно перебираємо малину, відкладаючи в сторону рожево-зелені екземпляри.

Складові:малиновий лимонад

  • свіжа малина – 300 г;
  • лимон – 1 шт .;
  • цукор – 100 г;
  • газована або звичайна питна вода – 2,5-3 склянки.

Малиновий лимонад рецепт з фото

Як приготувати домашній малиновий лимонад

  1. Малину промиваємо в друшляку, дозволяємо рідини повністю стекти. Чисту ягоду старанно розтираємо в пюре будь-яким зручним способом – вручну за допомогою толкушки для картоплі або ж блендером.малиновий лимонад
  2. Ретельно перетираємо малинову масу через дрібне сито. Свіжовичавлений ягідний сік поки прибираємо в холодильник, а залишився макуха перекладаємо в будь-яку жаростійкий ємність.малиновий лимонад
  3. З лимона знімаємо цедру шляхом натирання на крупній тертці, додаємо до малиновому пюре (макухи). Всипаємо всю норму цукру і перемішуємо компоненти.малиновий лимонад
  4. Вливаємо в ємність до малиновому пюре 500 мл окропу. Накриваємо посуд кришкою і витримуємо в такому вигляді до повного охолодження рідини. Настоявся малиновий відвар пропускаємо через сито, позбавляючись від залишків ягідної м’якоті.малиновий лимонад
  5. З невеликого лимона вичавлюємо сік і вливаємо до процідженого малиновому «компоту». Слідом додаємо малиновий сік, чекати своєї черги на полиці холодильника.малиновий лимонад
  6. Розбавляємо концентровану малинову суміш завчасно охолодженої газованої або за бажанням простий питною водою. Концентрацію варіюємо самостійно, з урахуванням особистого смаку. Розливаємо малиновий лимонад по келихах, доповнюємо осколками льоду. Прикрасивши напій часточками лимона і / або листочками м’яти, подаємо.малиновий лимонад

Домашній малиновий лимонад готовий! Насолоджуємося насиченим ягідним смаком напою!