У сезон свіжих ягід пропонуємо зробити в домашніх умовах малиновий лимонад – по-справжньому літній напій, який освіжить, порадує насиченим смаком і приємним ароматом. Заздалегідь запасаємося льодом, охолодженої газованою водою і приступаємо до процесу!
Цей рецепт – відмінна можливість застосувати роздавлені або злегка прим’яті ягоди. Зовнішній вигляд малини в даному випадку значення не має, так як малинова маса в будь-якому випадку буде перетворена в пюре. Єдине обмеження – ягоди для лимонаду повинні бути стиглими і солодкими, тому на початку приготування ретельно перебираємо малину, відкладаючи в сторону рожево-зелені екземпляри.
Складові:
- свіжа малина – 300 г;
- лимон – 1 шт .;
- цукор – 100 г;
- газована або звичайна питна вода – 2,5-3 склянки.
Малиновий лимонад рецепт з фото
Як приготувати домашній малиновий лимонад
- Малину промиваємо в друшляку, дозволяємо рідини повністю стекти. Чисту ягоду старанно розтираємо в пюре будь-яким зручним способом – вручну за допомогою толкушки для картоплі або ж блендером.
- Ретельно перетираємо малинову масу через дрібне сито. Свіжовичавлений ягідний сік поки прибираємо в холодильник, а залишився макуха перекладаємо в будь-яку жаростійкий ємність.
- З лимона знімаємо цедру шляхом натирання на крупній тертці, додаємо до малиновому пюре (макухи). Всипаємо всю норму цукру і перемішуємо компоненти.
- Вливаємо в ємність до малиновому пюре 500 мл окропу. Накриваємо посуд кришкою і витримуємо в такому вигляді до повного охолодження рідини. Настоявся малиновий відвар пропускаємо через сито, позбавляючись від залишків ягідної м’якоті.
- З невеликого лимона вичавлюємо сік і вливаємо до процідженого малиновому «компоту». Слідом додаємо малиновий сік, чекати своєї черги на полиці холодильника.
- Розбавляємо концентровану малинову суміш завчасно охолодженої газованої або за бажанням простий питною водою. Концентрацію варіюємо самостійно, з урахуванням особистого смаку. Розливаємо малиновий лимонад по келихах, доповнюємо осколками льоду. Прикрасивши напій часточками лимона і / або листочками м’яти, подаємо.
Домашній малиновий лимонад готовий! Насолоджуємося насиченим ягідним смаком напою!