Макарони з куркою в вершково-сирному соусі

makarony-s-kuricej-v-slivochno-syrnom-souse
Приготувати сімейна вечеря завдання не з легких: здійснити закупівлю продуктів і витратити багато часу на сам процес приготування. Щоб догодити всім і не працює до сьомого поту біля кухонної плити, зробіть макарони в вершково-сирному соусі з куркою. Просте, але дуже смачна страва внесе різноманітність в ваш сімейний раціон і зробить підготовку вашим улюбленим заняттям.

Як вибрати хороший сир до макаронів

Якщо сир – один з головних складових страви потрібно ретельно підходити до його вибору. Адже в підсумку від сиру буде залежати підсумковий смак страви.

makarony-s-kuricej-v-slivochno-syrnom-souse1

  • Без сумніву найкращий сир для макаронів – пармезан. Споконвічно італійська традиція подавати спагеті з тертим пармезаном популярна у всьому світі. Навіть прості відварені макарони посипані таким сиром можна назвати стравою високої кухні.
  • Ще один яскравий представник сиру до макаронів – горгонзола. Його неймовірно м’який і ніжний смак завоює вашу увагу відразу. Макаронні вироби, приготовані з горгонзола – просте і в той же час ні з чим незрівняне частування. Хоч ціна таких сирів і не маленька, воно того варто.
  • Для макаронних страв з м’ясом відмінно підійде сир гауда. Він підкреслить смак м’яса і страва буде неймовірно смачним. Додавши сир навіть в холодну страву, можна тільки поліпшити смакові якості продуктів.
  • Сири з вершковим смаком дуже сподобаються діткам. Розплавлений сир на макаронах зробить свою справу, і ви навіть не помітите, як їжа зникне з тарілок.

Незалежно від виду сиру – потрібно вибрати якісний продукт. Обов’язково вивчіть етикетку перед покупкою. Переконайтеся що ви купуєте саме сир, а не сирний продукт. Прочитайте склад і дату виробництва. Будь-сир обов’язково повинен бути свіжим.

Найголовніше у виборі сиру орієнтуватися не за ціною і назв, а за своїми смаковими уподобаннями. Тоді ваші страви будуть приносити ще більшу насолоду.

Макарони з куркою у вершковому соусі з горгонзола

Макарони, сир і вершки приготувати зовсім не складно. Але навіть якщо це легке завдання, все одно потрібно серйозно поставитися до процесу готування. Переварений сир вже не буде таким смачним і ви просто зіпсуєте продукти. Щоб приготувати хороший вершково-сирний соус до макаронів потрібно слідувати рецептом і мати під рукою свіжі продукти.

makarony-s-kuricej-v-slivochno-syrnom-souse2

Складові

  • Куряче м’ясо – 300 г. (будь-яка частина);
  • Сир горгонзола – 150 г;
  • Вершки – 220 мл;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Цукор – 1 ч.л .;
  • Макарони – 350 г;
  • Зелень базиліка -20 г;
  • Паприка – 0,5 ч.л .;
  • Рослинна олія – ​​2 ст.л.

Як приготувати макарони в вершково-сирному соусі

  1. Візьміть куряче м’ясо і наріжте дрібними кубиками. Обсмажте курку на рослинній олії до готовності. Вийміть шматочки м’яса на пергамент, щоб стік зайвий жир.
  2. Відваріть макарони (бажано спагетті) в підсоленій воді до готовності відповідно до інструкції на упаковці. Відкиньте на друшляк і відправте назад в каструлю, щоб макарони були теплими.
  3. Тепер приготуйте соус: з сиру зріжте скоринку і наріжте кубиками. Візьміть невелику каструлю і повністю розтопіть сир на повільному вогні. Потім додайте вершки, приправити сіллю, перцем і цукром.
  4. Постійно помішуйте і Уваров сирний соус протягом 3-4 хвилин. Вимкніть вогонь і додайте куряче м’ясо в каструлю.
  5. Зелень базиліка вимийте і струсіть. Гострим ножем дрібно наріжте базилік.
  6. Розкладіть макарони в порційні тарілки і заправте вершково-сирним соусом з куркою. Посипте макарони нарізаним базиліком, паприкою і подавайте до столу.

До макаронів в соусі горгонзола подайте свіжі овочі та зелень. Також можете підсмажити тости з білого хліба і натерти їх часником.

Курка з макаронами в вершково-сирному соусі

Складові

  • Філе курки – 1 шт. + –
  • Локшина – 400 г + –
  • Масло вершкове – 2 ст.л. + –
  • Часник – 2 зубки + –
  • Рослинна олія – ​​1 ст.л. + –
  • Вершки – 100 мл + –
  • Твердий сир пармезан – 80 г + –
  • Петрушка – 1 пучок + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Гострий перець – 1 пучку + –

Як приготувати макарони з куркою і соусом

Приправляти страву можна найрізноманітнішими спеціями. Гострий перець додасть страві особливі нотки, але якщо ви готуєте страву дітям – можна обійтися без нього.

  1. Філе курки відварити в підсоленій воді до готовності. Вийміть м’ясо і остудіть.
  2. У бульйоні де варилося м’ясо приготуйте локшину. Відкиньте її на друшляк і змастіть вершковим маслом.
  3. На сковорідці розігрійте рослинне масло і обсмажте дрібно нарізаний часник. Влийте на сковорідку вершки, зменшіть вогонь і проваріть протягом 2 хвилин.
  4. Сир натріть на тертці і додайте до вершків. Розмішайте соус до розчинення сиру.
  5. Відварну грудку порвіть на волокна і відправте на сковорідку в соус. Готуйте його з м’ясом ще протягом кількох хвилин. Потім приправте гострим перцем і, якщо потрібно, підсолити.
  6. Відварну локшину викладіть на блюдо і полийте гарячим соусом.
  7. Петрушку дрібно наріжте і щедро посипте макарони.

Макарони в вершково-сирному соусі відразу ж подавайте до столу. За бажанням посипте ласощі горіхами або насінням соняшника.