Макарони з куркою засмажені на пательні це смачна та ситна страва для обіду чи вечері. З доступних продуктів можна приготувати шедевр кулінарії якщо зробити відповідний соус і макарони замінити на пасту або гнізда з фаршем.
Інгредієнти
- Куряче філе – 350 г
- Макарони – 300 г
- Цибуля, морква – по 2 шт.
- Томатна паста – 1 ст. Л
- Приправа для курки – 1 ч. Л
- Паприка солодка – 0,5 ч. Л
- Перець чорний – 0,5 ч. Л. Л
- Вода – 500 мл
- Сіль – 1 ч. Л
- Зелень
Рецепт макаронів з куркою
Подрібнені цибулю з морквою обсмажуємо на сковороді до м’якості.
Завантажуємо порізану кубиком грудку, смажимо до матового стану з усіх боків.
Через 2-3 хвилини смаження додаємо сіль, спеції.
Засипаємо макарони, вливаємо гарячу воду, перемішану з томатною пастою.
Не перемішуючи тушкуємо під кришкою 15 хвилин.
Наприкінці додаємо зелень і вимикаємо вогонь даємо настоятися страві перед подачею.
Макарони з куркою та грибами
Інгредієнти
- Філе стегна – 4 шт.
- Печериці – 400 г
- Цибуля – 2 шт.
- Сушений часник – 1 ч. Л. Л
- Вершки 20% – 500 мл
- Молоко – 100 мл
- Макарони відварені – 400 г
- Сіль, перець, зелень
Рецепт приготування
Нарізані порційними шматочками стегна обсмажуємо на сильному вогні до золотистості та прибираємо зі сковороди.
У цій же сковорідці пасеруємо до золотистості порізану чверть кільцями цибулю.
Додаємо до цибулі порізані четвертинками печериці. Обсмажуємо до зникнення вологи.
Завантажуємо назад курку, додаємо сіль, перець, часник. Вливаємо вершки, молоко, добре перемішуємо.
Залишаємо тушкуватися під кришкою на 15 хвилин.
За цей час відварюємо макарони до готовності в підсоленій воді.
Готові вироби відкидаємо на друшляк і завантажуємо в сковорідку. Доводимо до кипіння, даємо протушкуватися 2-3 хвилини і прибираємо з плити.
Прикрашаємо зеленню або заправляємо тертим сиром перед подачею.
Курка з овочами на сковороді
Інгредієнти
- Курячі гомілки – 1 кг
- Болгарський перець – 2 шт.
- Ріпчаста цибуля – 2 шт.
- Помідори – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Вода гаряча – 100 мл.
- Сіль, перець, зелень – за смаком
Рецепт приготування
Натираємо гомілки сіллю з перцем.
Обсмажуємо до золотистого кольору з двох боків і прибираємо зі сковороди.
Нарізаємо перець, цибулю, кабачок, тремо моркву.
Так само ріжемо помідори, попередньо знявши шкірку методом ошпарювання.
Тушкуємо овочі всі разом під кришкою 5 хвилин. Наприкінці солимо перчимо за смаком.
Кладемо гомілки між овочами. Вливаємо воду, накриваємо кришкою, тушкуємо ще 20 хвилин до повної готовності.
Присипаємо курку з овочами рубаною зеленню і подаємо.
Гнізда з макаронів із курячим філе
Інгредієнти
- Макаронні гнізда – 8 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Вершки 10% – 300 мл
- Вода – 300 мл
- Куряча грудка – 1 шт.
- Сир – 100 г
- Часник – 2 зуб.
- Сметана – 1 ст. Л
- Сіль, перець
Рецепт приготування
Нарізану кубиком грудку змішуємо зі сметаною, роздавленим часником, сіллю, перцем.
Тремо томати на крупній тертці.
Обсмажуємо цибулю на сковороді до золотистості.
Вливаємо томатне пюре, солимо, перчимо.
Ставимо гнізда наповнюємо порівну куркою.
Вливаємо воду, вершки, накриваємо кришкою. Тушкуємо на середньому вогні 25 хвилин.
Присипаємо сиром продовжуємо тушкувати ще 5-7 хв.
Смачні гнізда з куркою та сиром у вершковому соусі готові.
Як приготувати макарони з куркою
Інгредієнти
- Пір’я – 300 г
- Філе гомілки, стегна – 400 г
- Цибуля, морква – по 1 шт.
- Кетчуп – 2 ст. Л
- Приправа карі – 1 ч. Л
- Сіль, перець, зелень
- Окріп
Рецепт приготування
Подрібнене м’ясо обсмажуємо на сковороді до рум’яності.
Додаємо цибулю, моркву, пасеруємо до м’якості овочів.
Кладемо кетчуп, добре перемішуємо.
Рівним шаром розподіляємо макарони, не перемішуємо.
Вливаємо окріп трохи вище рівня пір’я. Солимо, перчимо бульйон за смаком. Після закипання зменшуємо вогонь, тушкуємо під кришкою 10 хвилин.
Через 10 хвилин перемішуємо, вимикаємо плиту, даємо страві відпочити і настоятися під кришкою 10 хв.
Перемішуємо із зеленню і подаємо до столу. Швидкий, простий і ситний обід готовий.
Макарони по-флотськи з фаршем
Інгредієнти
- Курка + свинина – 500 г
- Макарони – 400 г
- Цибуля, морква – по 1 шт.
- Масло вершкове – 50 г
- Сіль, перець
- Вода
Рецепт приготування
Пасеруємо цибулю з морквою на вершковому маслі до м’якості.
Кладемо фарш розбиваємо лопаткою до однорідності. Солимо, перчимо, обсмажуємо 10 хв.
Засипаємо рівним шаром макарони.
Вливаємо воду, доводимо до кипіння.
Зменшуємо вогонь тушкуємо до готовності 10 хв.
Заправляємо петрушкою та подаємо.
Підлива з куркою та сметаною
Інгредієнти
- Куряче філе – 1 шт.
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Часник – 3 зубці.
- Борошно – 2 ст. Л
- Сметана – 250 г
- Вода – 250 мл
- Сіль, перець, базилік
Рецепт приготування
Смужки курячої грудки обсмажуємо до матового стану 5 хв.
Додаємо порізану кубиком цибулю пасеруємо до м’якості.
Засипаємо борошно і швидко перемішуємо.
Кладемо сметану, вливаємо воду, додаємо сіль, перець, часник, базилік. Доводимо до кипіння, варимо до легкого загустіння.
Отриманою підливою поливаємо гарнір.
Макарони з м’ясом на сковороді
Інгредієнти
- Спіральки – 150 г
- Свинина – 200 г
- Цибуля, морква – по 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Часник – 2 зубці.
- Паприка солодка – 1 ч. Л
- Слив. Олія – 50 г
- Сіль, перець – за смаком
Рецепт приготування
Дрібним кубиком ріжемо м’ясо.
Подрібнену цибулю з часником злегка пасеруємо у вершковому маслі.
Додаємо м’ясо, смажимо до матового кольору і випаровування рідини.
Додаємо порізану кубиком моркву, помідор, паприку, паприку. Тушкуємо 5 хвилин.
Засипаємо макаронні вироби, перемішуємо, обсмажуємо 2-3 хв.
Вливаємо воду, додаємо сіль, перець, тушкуємо під кришкою на тихому вогні 10 хвилин.
Смачне м’ясо з гарніром на сковороді готове.