Майонез для сироїдів


У будь-якої системи харчування є мега-популярні страви, зведені в ранг чарівної знахідки в результаті гри креативного розуму кулінарів. Люди люблять творити, та й все наше життя – це творчість, чи не тому рецепт сироедческого майонезу з насіння соняшнику став легендарним в середовищі сироїдів? Давайте познайомимося зі знаменитим соусом – у всіх тонкощах його приготування, і опишемо три смачних салату, яким він надає особливої ​​пікантності.

Рафіновані рослинні масла з традиційного столу не підходять для повного сироїдіння. Тому для заправки салатів сироїди переходять на олії холодного віджиму, серед яких особливо популярні масло гарбузового насіння, оливкова волоського горіха і льняне.

Разом з тим можна приготувати сироедческій майонез з насіння соняшнику, рецепт якого варіюється по набору інгредієнтів, але завжди призводить до чудового результату.

Давайте розглянемо три майонезу на основі цього насіння і обов’язково випробуємо кожен з них в найближчі дні – в салатах або просто з шматочками овочів!

Сироедческій майонез: простий рецепт із зеленню

Сироедческій майонез - простий рецепт із зеленню

Складові

  • Насіння соняшнику – 1 стакан + –
  • Вода питна – 1 стакан + –
  • Сіль рожева – 1 щіпка + –
  • Сік лимона – з половини лимона середнього розміру + –
  • Зелень – улюблена + –
  • Спеції – за смаком + –

Приготування

ВАЖЛИВО!
Для будь-якого сироїда дуже важливо навчитися тонко відчувати смак їжі і сформувати свої нові переваги. Тому найбільш гармонійні рецепти виходять у тих людей, які не бояться експериментів з смаковими добавками, серед яких найбільш популярні сік цитрусових (лимон, апельсин), найрізноманітніші спеції і листова зелень. Орієнтуйтеся на зазначені кількості базових інгредієнтів і ПРОБУЙТЕ в процесі приготування! Після чого додайте воду або акцентні «дрібниці».

Як приготувати майонез

  1. Насіння замочуємо на 4 години. Дуже зручно замочувати на ніч.
  2. Додаємо в блендер воду – щоб на 2 пальця покривала насіння.
  3. Злегка перекручуємо і додаємо решту компонентів.

Наше завдання – отримати соус консистенції сметани, при використанні зелені він буде світло-зеленим.

Такий сироедческій соус з насіння зберігатися в холодильнику до 4 днів. Цікавими варіантами можуть стати аналогічно приготовлений соус з волоських горіхів або насіння кунжуту.

Дуже смачним виходить майонез з соняшникового насіння з кропом і часником. При цьому можна використовувати прикореневі частини зелені кропу, які в традиційній кулінарії часто відправляються в відходи через незвичній твердості.

Сироедческій майонез: рецепт з медом і маслами

Нам потрібні

  • Насіння соняшнику (сирі!) – 1 склянка;
  • Насіння гарбузове (сирі!) – ½ склянка;
  • Оливкова олія холодного віджиму – 2 ст.л .;
  • Лляна олія холодного віджиму – 2 ст.л .;
  • Сік лимона – з 1 шт.среднего розміру;
  • Мед – 2 ст.л .;
  • Сіль чорна – 1 ч.л .;
  • Сіль морська – ½ ч.л .;
  • Гірчиця порошок – 1 ч.л .;
  • Перець чорний мелений – 1/3 ч.л .;
  • Асафетида в порошку – 1/3 ч.л .;
  • Вода питна – 1,5-2 склянки.

Як приготувати майонез для сироїдів Рада кухарчука
Незвичайна приправа Асафетида має вельми специфічний запах. В її різні назви вперто входить епітет «смердючий» через концентрованого запаху часнику і цибулі.
Однак смак її більш м’який, ніж у цих рослин, а вживати її в їжу корисно з багатьох причин. Серед них: профілактика гельмінтозів, лікування грибкових хвороб, гармонізація гормонального статусу, посилення потенції, пригнічення ревматичного запалення.

Як приготувати

  1. Замочуємо обидва види насіння на 5 годин, краще – на ніч.
  2. Закладаємо всі інгредієнти і 1,5 склянки води в високошвидкісний блендер.
  3. Перекручуємо на високій швидкості протягом 2-3 хвилин і оцінюємо консистенцію.
  4. Наша мета – кремоподібна щільна рідина. При необхідності додаємо решту воду.

Рецепт включає багато корисних інгредієнтів і заслуговує частого використання. Тому не скупіться на творчість! Варіюйте склад, наприклад, збільште кількість гірчиці і меду – для отримання гірчично-медового соусу. Або додавайте улюблену листову зелень, таким чином збільшуючи її зміст в денному раціоні.

Сироедческій майонез з сочевиці (відео)

А тепер ми пропонуємо вам кілька рецептів корисних салатів, в яких будь-який з двох майонезів заграє всіма барвами і порадує смакові рецептори!

Сироедческій салат з брокколі

Нам потрібні

  • брокколі та цвітна капуста – в рівних кількостях,
  • сироедческій майонез,
  • за смаком – рубана зелень кропу і жменя розмочених насіння соняшнику.

Сироедческій салат з брокколі - домашній рецепт

Приготування

Ріжемо капусти на дрібні кубики, змішуємо, додаємо насіння і заправляємо майонезом. Вуаля! Пробуйте рецепт скоріше, салат насправді дуже свіжий і пікантний!

Рада кухарчука
Цей сироедческій салат можна готувати взимку, і тоді його смачними варіаціями стануть рецепти з додаванням кольрабі, яку ріжемо тонкою соломкою, або тертої моркви і селери. Свіжих овочів беріть в половину від базових капусти.
А влітку з брокколі відмінно поєднуються огірки і різні види листової зелені.

Сироедческій салат з буряка

Не будемо ускладнювати і приготуємо найпростіший зимовий рецепт. Саме в ньому наш новий майонез заграє усією гамою смаків!

Нам потрібні: буряк, апельсин, будь-який з майонезів для заправки, зелень кропу – за смаком.

Приготування

  1. Подрібнюємо 2 буряки середнього розміру і 1 невеликий апельсин.
  2. Буряк – на крупній тертці або тонкою соломкою з допомогою терки «Бернер».
  3. Апельсин – дрібними шматочками, з нарізкою поперек часточок або великою соломкою за допомогою «Бернера».
  4. При додаванні кропу – дрібно рубін м’яку частину зелені.
  5. Змішуємо компоненти – з додаванням майонезу.

Сироедческій салат з буряка

Хочемо звернути вашу увагу на сирий буряк – як невичерпне джерело натхнення для меню сироїда. Традиційна кулінарія здавна шанує цей коренеплід в вареному вигляді, і цим суттєво обмежує його корисні властивості і смакові можливості.

Експериментуйте з сирої буряком, додаючи її в зимові салати з капустою, поєднуючи з цитрусовими. І не бійтеся її літніх поєднань з помідорами, болгарським перцем або кабачками.

Різні варіанти сирого буряка з овочами ми вже пропонували в своїх статтях. Пропонуємо вам вже готові добірки.

  • Рецепт сироедческого салату з буряка (3 рецепта)
  • Сироедческіе салати (добірка салатів)
  • Незвичайні салати з сирого буряка

Сироедческій салат з капусти

Легко, зрозуміло і універсально смачно – точні епітети для поєднання білокачанної капусти і моркви.

  • З’єднуємо приблизно рівні кількості двох інгредієнтів і заправляємо сироедческім майонезом.

У нарізці використовуємо різні способи.

  • Для капусти: трьом згорнуті листя на звичайній тертці. Або ріжемо тонкою соломкою і злегка обжимаємо руками. Або трьом на «Бернер» поперек листа – з насадкою для тонкої соломки.
  • Для моркви: велика терка або соломка на «Бернер», а, можливо, і тонкі півкола, якщо ви вибрали стрункий довгий коренеплід молодої моркви. Щоразу ми отримуємо трохи інший смак салату.

syroedcheskij-majonez5

До речі, чим довше ви будете пережовувати їжу, тим ефективніше буде травлення. Однак врахуйте, що з незвички на початку шляху до повного сироїдіння переважно максимальне подрібнення твердих овочів.

Рада кухарчука
У салат з капусти з морквою відмінно впишуться найрізноманітніші сусіди:
– кольорова капуста,
– червонокачанна капуста,
– буряк,
– пророщені насіння,
– вимочені насіння,
– лляне і кунжутне насіння,
– вимочені сухофрукти,
– кисло-солодке чи солодке яблуко,
– апельсин,
– і навіть банан.
Грайте зі складом і насолоджуйтеся смаком і користю «живий їжі»!

Рецепт сироедческого майонезу містить всі переваги сироїдіння, а за смаком може нагадувати найрізноманітніші страви традиційної кухні. Ви здивуєтеся, але багато людей, вперше дегустують перший рецепт з нашої статті, куди додана часточка часнику і велика жменя кропу, порівнюють смак соусу з відвареної молодою картоплею!

Багато несподівані відкриття і порівняння трапляться з вами при використанні сироедческіх рецептів. Тому що ця нестандартна система харчування сама по собі оновлює смакові рецептори і відкриває для нас нові відчуття від звичних продуктів!