Класичне приготування напоїв давно замінюють оригінальними технологіями, згідно з якими пряність – невід’ємна частина літніх соків. Неможливо уявити без ароматних добавок і улюблений багатьма лимонад, з м’ятою в домашніх умовах його готують частіше за інших різновидів цього напою. Суміш цитрусових і пряної рослини втамовує спрагу краще будь-якого льоду, а ароматні нотки запашних продуктів роблять освіжаючу процедуру ще приємніше.
Робити м’ятний лимонад не обов’язково тільки з кислими або кисло-солодкими цитрусовими. М’ята непогано поєднується з солодкими і навіть злегка гіркуватим плодами, наприклад, з апельсинами і грейпфрутами.
З огляду на, що всі вищеназвані інгредієнти вважаються малокалорійні, то з них можна готувати напої навіть тим, хто сидить на дієті. Приготування будь-якого обсягу такого лимонаду займе не більше 20 хвилин, з яких 10 піде на просту підготовку продуктів.
Як приготувати домашній лимонад з м’ятою
Складові
- Вода кип’ячена – 700 мл + –
- Цукор – 1/4 склянки або за смаком + –
- Грейпфрут – 2 шт. + –
- Апельсини – 4 шт. + –
- М’ята – за смаком або 4 гілочки + –
Підготовка продуктів
- Моєму цитрусові під проточною водою, можна також почистити їх щіткою.
- Обдаємо апельсини і грейпфрути окропом, обтирає паперовим рушником і очищаємо від цедри.
Готуємо сироп для лимонаду з м’ятою
- Добре нагріваємо, але не доводимо до кипіння, 1 стакан води.
- У розігріту воду додаємо ¼ склянки цукру і розмішуємо його.
- Як тільки крупинки цукру повністю розчиняться – каструлю з сиропом знімаємо з плити.
- Даємо можливість сиропу охолонути і використовуємо його далі за рецептом.
Приготування домашнього лимонаду
- Заливаємо продукти негарячій кип’яченою водою і ретельно все перемішуємо.
- Наостанок додаємо в глечик з саморобним напоєм лід, нарізану м’яту, шматочки апельсина і грейпфрута.
- Змішуємо свіжовичавлений сік з остиглим цукровим сиропом.
- З інших очищених цитрусових видавлюємо сік з допомогою блендера або м’ясорубки.
- Відрізаємо від грейпфрута ¼ частина, а від апельсина – ½. На час відкладаємо цитрусові в сторону, вони стануть в нагоді нам на заключному етапі приготування.
- Подаємо прохолодний м’ятний лимонад до столу в прозорих склянках (або келихах) з трубочкою. Прикрашаємо порції часточками апельсина або грейпфрута, і обов’язково кладемо в прохолодний напій 1-2 цілі гілочки свіжої м’яти.
Лимонад з м’ятою в домашніх умовах: швидкий рецепт
Якщо у вас не буде навіть 20 хвилин на створення порції напою, тоді можна скористатися ще більш швидким рецептом його приготування.
Процедуру підготовки продуктів і варіння сиропу залишаємо такий же, як в рецепті, а покрокові дії приготування скорочуємо до мінімуму:
- Очищені цитрусові, свіжу м’яту, просту воду і цукровий сироп змішуємо в блендері.
Отриману суміш розливаємо по порціях, кожну з яких освіжаємо кубиками льоду і прикрашаємо основними інгредієнтами напою – цитрусовими і м’ятою.
В якості прикраси можна використовувати також і інші продукти, наприклад, лимон або лайм. Незамінною в рецепті залишається тільки м’ята.
Секрети вдалого м’ятного лимонаду
Цедра цитрусових в саморобному лимонад
При приготуванні саморобного домашнього напою цедру можна не викидати, а використовувати як природний підсилювач смаку. Незважаючи на те, що цедра цитрусових має легку гіркоту, це не завадить зробити лимонад з м’яти смачним.
Якщо гіркоту вам зовсім не до душі, додайте ненадовго в глечик з напоєм не більше 2-3 шматочків цедри. Явною гіркоти в лимонад ви не відчуєте, зате додасте йому яскраво вираженого цитрусового аромату.
Вода для домашніх напоїв
Воду для напою можна використовувати не тільки кип’ячену, але і мінеральну.
Важливо тільки, щоб мінеральна вода була без газів і несолоним, інакше смак майбутнього лимонаду може постраждати.
кількість цукру
Кількість цукру в сиропі і цитрусових в напої можна співвідносити на свій розсуд. Залежно від того, наскільки солодкі лимонади ви любите, і буде залежати кількість доданого цукру.
При бажанні, цукор можна замінити медом або стевією. Скільки класти в сироп меду або стевії також залежить від ваших смакових уподобань.
Лимонад з м’ятою в домашніх умовах – це відмінне, вгамовує спрагу, засіб для всієї родини. Невитратне приготування такого напою дозволяє робити його весь літній сезон, а при бажанні, можна варити лимонад навіть в холодні пори року. Для зміцнення імунітету і оздоровлення всього організму краще кошти і не придумаєш.
Вдалого приготування і приємного апетиту!