М’ясної салат із стручкової квасолею готується швидко, дозволяє варіювати деякі інгредієнти, смачний у будь-якому варіанті і є цілком ситним блюдом.
Його назва «Варіація» пояснюється, мабуть, як раз тим, що деякі інгредієнти для цього салату можуть бути замінені на інші, а деякі можуть взагалі бути відсутнім, смак різних «Варіацій» на тему стручкової квасолі і м’яса, звичайно ж, трохи різниться, проте всі варіації сприймаються як смачні. А ще нам здається, що це варіація на тему салату «Олів’є», у якому картоплю замінили зеленої стручкової квасолею і додали ще деякі зміни. Спробуйте різні варіанти і виберіть той, який вам більше сподобається! Звертаємо вашу увагу, що, так як інгредієнтів немаленьке кількість, салату вийде досить багато, можна зберігати залишки в холодильнику в закритому контейнері 3-4 дні. Можна після змішування всіх інгредієнтів не заправляти майонезом весь салат, а заправити тільки частина, решта – у міру потреби.
Потрібно:
- Відварна безкоста яловичина АБО відварна куряча грудка (втім, підійде м’ясо і будь-яких інших частин курки) – 600-700 грамів, якщо говорити про вагу до варіння. ЧИ можна використовувати шинку або ковбасу типу «Докторської» – близько 500 грамів.
- Зелена стручкова квасоля консервована – 1 банка (вага нетто 400 грамів) АБО можна купити заморожену зелену стручкову квасоля – 300-400 г
- Кукурудза консервована – 1 банка (вага нетто 340 грамів)
- Печериці консервовані різані – 1 банку (масою 400 грамів з номінальною масою грибів 200 грамів)
- Яйця курячі – 4 штуки
- Кріп (якщо хочете) – 1 пучок (40-50 грамів)
- Огірки мариновані – якщо дрібні корнішони, 12-15 штук, великих, природно, менше, орієнтуйтеся на розмір
- Огірок свіжий (за бажанням) – 2 середньої величини або половинка довгого парникового
- Моркву (за бажанням, можна без неї) – 2 штуки середнього розміру
- Майонез (ми воліємо не дуже жирний, з жирністю до 30%, але вибір за вами) – близько 300 грамів
Приготування:
Яловичину або курку потрібно відварити. Як зварити яловичину, можна подивитися тут: м’ясний бульйон, але, щоб м’ясо для салату стало зовсім м’яким, його краще поварити довше, 2 години або навіть 2,5 після моменту закипання. Курка вариться так само, але швидше, достатньо 1,5 години після моменту закипання для виняткової салатною м’якості, можна подивитися подробиці тут: як варити курячий суп. Краще дати охолонути м’яса або курки в бульйоні, щоб м’ясо не обвітрилося, можна зварити напередодні і зберігати каструлю з бульйоном і м’ясом в холодильнику до потрібного моменту.
Якщо ви купили заморожену стручкову квасолю, її теж потрібно заздалегідь, не розморожуючи, відварити в підсоленій воді (кидати в киплячу воду, варити 10-15 хвилин після того, як знову закипить, відкинути на друшляк, остудити).
Яйця курячі зварити круто.
Моркву відварити (вимити, покласти в холодну воду, довести до кипіння, зменшити вогонь, варити 20-30 хвилин в залежності від розміру, злити воду, остудити, можна залити холодною водою, щоб охолола швидше).
Все вищесказане можна зробити напередодні.
Відварну яловичину або курятину ріжемо дрібно (можна, звичайно, орієнтуватися на кубики зі стороною 5-7 мм, але м’ясо ще буде розвалюватися по волокнах, так що ми називаємо це «покришити м’ясо в мотлох»). Якщо ви використовуєте шинку або ковбасу ріжемо невеликими кубиками. Складаємо у велику миску.
Відкриваємо консервовані печериці, зливаємо рідину з банки і викладаємо печериці в миску до м’яса.
Відкриваємо консервовану кукурудзу, проробляємо ті ж операції.
Якщо квасоля була у вас консервована – робимо те ж саме і з нею, якщо квасоля була не консервована – кладемо в миску відварену.
Мариновані огірки нарізаємо маленькими кубиками або часточками.
Свіжий огірок (якщо хочемо його додати) теж ріжемо кубиками.
Яйця і моркву очищаємо і тремо на крупній тертці.
Кріп (при бажанні покласти його в салат) потрібно вимити, підсушити, дрібно порізати.
Тепер всі наші інгредієнти лежать в одній мисці, все перемішуємо, заправляємо майонезом і ще раз перемішуємо, пробуємо, при необхідності додаємо солі, можна також злегка поперчити чорним меленим перцем. Тепер наш м’ясної салат із стручкової квасолею готовий. Викладаємо його в салатник і подаємо на стіл.