М’ясний салат із стручкової квасолею «Варіація»

М’ясної салат із стручкової квасолею готується швидко, дозволяє варіювати деякі інгредієнти, смачний у будь-якому варіанті і є цілком ситним блюдом.

М'ясний салат із стручкової квасолею в салатникуЙого назва «Варіація» пояснюється, мабуть, як раз тим, що деякі інгредієнти для цього салату можуть бути замінені на інші, а деякі можуть взагалі бути відсутнім, смак різних «Варіацій» на тему стручкової квасолі і м’яса, звичайно ж, трохи різниться, проте всі варіації сприймаються як смачні. А ще нам здається, що це варіація на тему салату «Олів’є», у якому картоплю замінили зеленої стручкової квасолею і додали ще деякі зміни. Спробуйте різні варіанти і виберіть той, який вам більше сподобається! Звертаємо вашу увагу, що, так як інгредієнтів немаленьке кількість, салату вийде досить багато, можна зберігати залишки в холодильнику в закритому контейнері 3-4 дні. Можна після змішування всіх інгредієнтів не заправляти майонезом весь салат, а заправити тільки частина, решта – у міру потреби.

Потрібно:

  • Відварна безкоста яловичина АБО відварна куряча грудка (втім, підійде м’ясо і будь-яких інших частин курки) – 600-700 грамів, якщо говорити про вагу до варіння. ЧИ можна використовувати шинку або ковбасу типу «Докторської» – близько 500 грамів.
  • Зелена стручкова квасоля консервована – 1 банка (вага нетто 400 грамів) АБО можна купити заморожену зелену стручкову квасоля – 300-400 г
  • Кукурудза консервована – 1 банка (вага нетто 340 грамів)
  • Печериці консервовані різані – 1 банку (масою 400 грамів з номінальною масою грибів 200 грамів)
  • Яйця курячі – 4 штуки
  • Кріп (якщо хочете) – 1 пучок (40-50 грамів)
  • Огірки мариновані – якщо дрібні корнішони, 12-15 штук, великих, природно, менше, орієнтуйтеся на розмір
  • Огірок свіжий (за бажанням) – 2 середньої величини або половинка довгого парникового
  • Моркву (за бажанням, можна без неї) – 2 штуки середнього розміру
  • Майонез (ми воліємо не дуже жирний, з жирністю до 30%, але вибір за вами) – близько 300 грамів

Приготування:

Яловичину або курку потрібно відварити. Як зварити яловичину, можна подивитися тут: м’ясний бульйон, але, щоб м’ясо для салату стало зовсім м’яким, його краще поварити довше, 2 години або навіть 2,5 після моменту закипання. Курка вариться так само, але швидше, достатньо 1,5 години після моменту закипання для виняткової салатною м’якості, можна подивитися подробиці тут: як варити курячий суп. Краще дати охолонути м’яса або курки в бульйоні, щоб м’ясо не обвітрилося, можна зварити напередодні і зберігати каструлю з бульйоном і м’ясом в холодильнику до потрібного моменту.

Якщо ви купили заморожену стручкову квасолю, її теж потрібно заздалегідь, не розморожуючи, відварити в підсоленій воді (кидати в киплячу воду, варити 10-15 хвилин після того, як знову закипить, відкинути на друшляк, остудити).

Яйця курячі зварити круто.

Моркву відварити (вимити, покласти в холодну воду, довести до кипіння, зменшити вогонь, варити 20-30 хвилин в залежності від розміру, злити воду, остудити, можна залити холодною водою, щоб охолола швидше).

Все вищесказане можна зробити напередодні.

М'ясний салат із стручкової квасолею: покришити м'ясоВідварну яловичину або курятину ріжемо дрібно (можна, звичайно, орієнтуватися на кубики зі стороною 5-7 мм, але м’ясо ще буде розвалюватися по волокнах, так що ми називаємо це «покришити м’ясо в мотлох»). Якщо ви використовуєте шинку або ковбасу ріжемо невеликими кубиками. Складаємо у велику миску.

консервовані печериці на тарілціВідкриваємо консервовані печериці, зливаємо рідину з банки і викладаємо печериці в миску до м’яса.

консервована кукурудза на тарілціВідкриваємо консервовану кукурудзу, проробляємо ті ж операції.

консервована квасоля на тарілціЯкщо квасоля була у вас консервована – робимо те ж саме і з нею, якщо квасоля була не консервована – кладемо в миску відварену.

М'ясний салат із стручкової квасолею: нарізати мариновані огіркиМариновані огірки нарізаємо маленькими кубиками або часточками.

М'ясний салат із стручкової квасолею: покришити свіжі огіркиСвіжий огірок (якщо хочемо його додати) теж ріжемо кубиками.

Яйця і моркву очищаємо і тремо на крупній тертці.

Кріп (при бажанні покласти його в салат) потрібно вимити, підсушити, дрібно порізати.

М'ясний салат із стручкової квасолею: всі інгредієнти в мисціТепер всі наші інгредієнти лежать в одній мисці, все перемішуємо, заправляємо майонезом і ще раз перемішуємо, пробуємо, при необхідності додаємо солі, можна також злегка поперчити чорним меленим перцем. Тепер наш м’ясної салат із стручкової квасолею готовий. Викладаємо його в салатник і подаємо на стіл.