М’яке яблучне печиво

М'яке яблучне печивоДля осінніх посиденьок з чашкою гарячого напою спечемо м’яке яблучне печиво з приємним вершковим ароматом і ніжним смаком. У складі базові доступні продукти, в рецепті ніяких складнощів і трудомістких процесів. Підкуповує швидка формування – тут не доведеться розгортати тісто, вирізати фігурки, займатися копіткою декором і т.д. Все набагато простіше – набираємо борошняну масу ложкою і викладаємо на деко у вигляді круглих «острівців».

Скромна зовні печиво виходить по-домашньому апетитним і смачним, не твердіє після охолодження, залишаючись м’яким і на наступний день. У випічка не буде яскравого і насиченого яблучного акценту – стружка, додана в тісто, швидше за надає лише легкі фруктові «ноти». Але смак вдало збалансований – шматочки яблук додають легку кислинку, яка вигідно поєднується з солодким вершковим тестом.

Складові:М'яке яблучне печиво

  • яйця – 3 шт .;
  • вершкове масло – 150 г;
  • цукор – 120 г;
  • ванільний цукор – 1 ч. ложка;
  • борошно – 300-350 г;
  • розпушувач тесту – 8 г;
  • яблука – 2-3 шт.

Яблучне печиво рецепт з фото

Як приготувати м’яке яблучне печиво

  1. Яйця змішуємо з простим і ванільним цукром, збиваємо міксером 1-2 хвилини (до легкої світлої піни).М'яке яблучне печиво
  2. Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, чекаємо розм’якшення. Ріжемо довільними шматочками і додаємо до яєць.М'яке яблучне печиво
  3. Збиваємо. Повинна вийти неоднорідна рідка суміш з дрібними олійними вкрапленнями.М'яке яблучне печиво
  4. Борошно з’єднуємо з розпушувачем, просіваємо. Додаємо борошняну масу до вологим компонентам, розмішуємо ложкою. Добиваємося отримання липкою і в’язкої маси, досить густий і тримає форму.М'яке яблучне печиво
  5. З яблук зрізаємо шар шкірки, видаляємо серцевину. Натираємо плоди на крупній тертці і завантажуємо до тесту. Віддаємо перевагу щільним і соковитим яблукам з кислинкою.М'яке яблучне печиво
  6. Розмішуємо тісто для рівномірного розподілу яблучної стружки.М'яке яблучне печиво
  7. Деко застилає пергаментним папером. Ложкою набираємо в’язке тісто і викладаємо у вигляді коржів. Дотримуємося пристойну відстань між заготовками, так як яблучне печиво збільшиться в діаметрі. Всього вийде близько 15-20 коржів (кількість може відрізнятися – залежить від розміру виробів).М'яке яблучне печиво
  8. Випікаємо яблучне печиво близько 15 хвилин. Попередньо розпалює духову піч до 180 градусів і підтримуємо цю температуру.М'яке яблучне печиво
  9. Цю випічку можна їсти і теплою, і повністю остигнула. Ніжна структура буде збережена в будь-якому випадку.М'яке яблучне печиво

М’яке яблучне печиво готове! Приємного чаювання!