Листковий пиріг з вишнею

sloenyj-pirog-s-vishnej
Одвічна ягідна тема не перестає розбурхувати уяву, спонукаючи до пошуку оригінальних і ще більш смачних варіантів домашньої випічки.

Якщо часу на дріжджову опару немає, а сім’я вимагає чогось до чаю, пропонуємо своїми руками спекти незрівнянний листковий пиріг з вишнею за класичним рецептом. Звичайно, випічка на масляній основі – не найкращий варіант для фігури, але вона виходить настільки ніжною і соковитою, що можна зробити виняток …

Весь смак ягідних десертів криється в начинці, тому їй варто приділити особливу увагу. Якщо після тотального консервування десь на дереві ще вціліли свіжі вишні, в пиріг краще покласти саме їх, попередньо позбувшись від кісточок. Щоб не відмовлятися від задоволення взимку поласувати пирогом з вишнею з листкового тіста, випеченого за бабусиним рецептом, можна взяти морожені ягоди.

Вишневе варення краще залишити для іншого випадку, оскільки «слоенка» не любить зайвої вологи, якої не уникнути через велику кількість сиропу в домашній солодкої закрутки.

Старовинний класичний рецепт вишневого пирога з листкового тіста

Основа слойки – магазинне або домашнє вершкове масло з високим відсотком жирності. Щоб здешевити випічку, можна замінити його маргарином або спредом.

sloenyj-pirog-s-vishnej1

Складові

  • Ягода вишня свіжа – 300 г;
  • Цукор-пісок – 3-4 ст.л .;
  • Борошно (в / с) – 0,5 кг;
  • Масло з вершків холодну – 300 г;
  • Яйце куряче велике – 1 шт;
  • Вода очищена прохолодна – неповна склянка;
  • Сіль велика – ½ ч.л .;
  • Оцет фруктовий (6%) – 1,5 ч.л .;
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.л.

Як приготувати вдома вишневий пиріг з листкового тіста

  1. На дошку для оброблення гіркою насипаємо пропущену через сито і тим самим насичену киснем борошно.
  2. Зробивши в ній поглиблення, кладемо порізане дрібними шматочками масло і максимально подрібнюємо його, перемішуючи з борошном.
  3. Знову робимо поглиблення і ллємо в нього воду, попередньо розчинивши в ній сіль, перемішуємо.
  4. Вводимо яйце, акуратно вивільнивши його з шкаралупи, присмачуємо майже готове тісто оцтом, вимішуємо до однорідності.
  5. Готову основу обгортали плівкою з поліетилену і відправляємо в холод (але не морозилку!) На півгодини.
  6. Включаємо духовку і встановлюємо температуру нагрівання 180С.
  7. Круглу форму встеляли пекарським пергаментом і викладаємо зверху половину основи, розкотивши її млинцем. Борти дозволять утримати начинку всередині і додадуть випічці більш естетичний вигляд.
  8. Посипаємо основу крохмалем, рівномірно розподіляючи – він затримає рідину від вишень всередині, і пиріг не потече.
  9. Зверху викладаємо ягоди, посипаємо їх цукровим піском.
  10. З другої частини тесту формуємо тонкі смужки шириною 1-2 см і викладаємо їх у вигляді клітки, прищипуючи кожну до країв.
  11. Відправляємо форму в духовку і залишаємо там до зарум’янювання.

Пиріг найкраще подавати теплим, щоб максимально насолодитися його соковитістю і приємною хрусткость!

Простий рецепт вишневого пирога з готового листкового тіста

Складові

  • Листове тіста без дріжджів – 0,5 кг + –
  • Вишня заморожена без кісточок – 500 г + –
  • Сметана – 200 г + –
  • Яйця курячі – 3 шт + –
  • Цукор-пісок білий – 1 стакан + –
  • Крохмаль картопляний – 1-2 ст.л. + –

Випікання в домашніх умовах листкового пирога з вишневою начинкою

  1. Давши готової тестової основі відтанути, ділимо його на дві частини і обидві розгортаємо до потрібної товщини. Занадто тонко катати не варто, щоб не втратити смак випічки. Оптимальна товщина – 5 мм.
  2. Щоб сира основа пирога при випіканні не пузир, її акуратно протикаємо виделкою в декількох місцях.
  3. Перший лист викладаємо на квадратний деко з високими бортами або в круглу форму, припускаючи тісто на бортики.
  4. Посипавши крохмалем, зверху кладемо ягоди без кісточок.
  5. Яйця злегка спінюється з цукром, з’єднуємо зі сметаною і заливаємо сумішшю ягоди.
  6. Зверху кладемо другу частину тесту, ретельно защипуємо краю.
  7. Випікаємо вишневий десерт в духовій шафі до золотистого близько півгодини при 180С.

Листковий пиріг з вишнею: оригінальний рецепт з мигдальним смаком

sloenyj-pirog-s-vishnej3

Складові

  • Готове тісто для листкової випічки – 0,5 кг;
  • Ягода вишня свіжа – 300 г;
  • Масло вершкове – 120 г;
  • Борошно з мигдальних горіхів – 400 г;
  • Цукор білий – 100 г;
  • Яйця курячі сирі – 3 шт;
  • Ванілін порошковий – щіпка.

Домашня випічка оригінального вишневого пирога до свята

  1. Дістаємо з морозилки тісто – нехай відтає, а ми поки займемося приготуванням крему. Для цього зіб’ємо масло і цукор до розчинення солодких крупинок. Потім домішали в нього борошно з мигдалю, по одному введемо сирі яйця, присмачуємо ваніліном. Крем готовий, але ідеальний варіант – дати йому постояти в холоді 3-4 години.
  2. Розкачуємо половину тіста, застилає їм форму для випікання (під низ кладемо пергамент), не забувши залишити запас на бортики.
  3. Вишню миємо, обсушуємо, обриваємо черешки, видаляємо кісточки.
  4. Намазуємо основу з тіста мигдально-вершковим кремом, укладаємо зверху ягоду в один шар, прикрашаємо сіткою з тіста, порізаного на смужки. Випікаємо листковий десерт до зарум’янювання в добре розігрітій духовці.

Свіжі ягоди – найкраща начинка для солодкої випічки, оскільки роблять її ароматною і соковитою. Саме тому пиріг з листкового тіста з вишнею, не дивлячись на свою досить високу калорійність (270 ккал на 100 г продукту), користується нечуваною популярністю. Він виходить соковитим, хрустким і ошатним, тішачи погляд і даруючи незабутньо яскраві смакові враження.