Простий рецепт смачного листкового пирога-перевертні попався мені недавно на очі.
Для приготування листкового пирога-перевертні нам знадобиться:
для листкової начинки
- 400-500 грам фаршу (у мене було півкіло),
- 1 головка ріпчастої цибулі,
- 300 грам замороженої стручкової квасолі,
- 400 грам свіжих печериць (в оригіналі рецепта 300 грам консервованих),
- 100 грам рису,
- 300 грам твердого сиру (не дуже солоного),
- сіль,
- перець,
для тесту
- 3 яйця,
- 1 стакан кефіру,
- 150 грам борошна,
- ½ чайної ложки солі або за смаком,
- 1 чайна ложка соди.
Рецепт приготування листкового пирога-перевертні.
Підготовчі етапи.
Заморожену квасолю дістаємо з морозилки і залишаємо при кімнатній температурі.
Рис добре промиваємо, заливаємо водою у співвідношенні 1: 2 (на одну частину рису дві частини води) і ставимо варитися. Після закипання зменшуємо вогонь, варимо рис до готовності (час варіння зазвичай вказано на упаковці).
Фарш обсмажуємо на сковороді до готовності з нарізаною цибулею (приблизно півгодини). Приправляємо, солимо, перчимо до смаку. Але з сіллю краще не переборщувати.
Гриби миємо, ріжемо на тонкі пластини і обсмажуємо в сковороді на помірному вогні під закритою кришкою (хвилин 15). Трохи солимо. Готові гриби відкидаємо на друшляк. Консервовані гриби годі й обсмажувати. Їх слід тільки нарізати, якщо вони цілі.
У чашці змішуємо кефір, яйця, сіль, борошно і соду. Доводимо віночком тісто до однорідності.
Сир тремо на тертці. Я терла на дрібній.
Застеляємо форму для пирога папером для випічки. Викладаємо на папір шарами начинку:
- гриби,
- тертий сир,
- Мал,
- фарш,
- стручкова квасоля.
Заливаємо начинку зверху тістом і відправляємо форму з пирогом в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Для збільшення натисніть на картинку
Готовий пиріг дістаємо з духовки і залишаємо у формі трохи охолонути, приблизно хвилин 20. Після чого можна виймати пиріг з форми, перевернувши.
Нарізаємо листковий пиріг-перевертиш на шматки і подаємо до столу. Смачно і ситно.
Смачного.