Листковий пиріг-перевертиш

Простий рецепт смачного листкового пирога-перевертні попався мені недавно на очі.

Листковий пиріг-перевертиш

Для приготування листкового пирога-перевертні нам знадобиться:

для листкової начинки

  • 400-500 грам фаршу (у мене було півкіло),
  • 1 головка ріпчастої цибулі,
  • 300 грам замороженої стручкової квасолі,
  • 400 грам свіжих печериць (в оригіналі рецепта 300 грам консервованих),
  • 100 грам рису,
  • 300 грам твердого сиру (не дуже солоного),
  • сіль,
  • перець,

для тесту

  • 3 яйця,
  • 1 стакан кефіру,
  • 150 грам борошна,
  • ½ чайної ложки солі або за смаком,
  • 1 чайна ложка соди.

Рецепт приготування листкового пирога-перевертні.

Підготовчі етапи.

Заморожену квасолю дістаємо з морозилки і залишаємо при кімнатній температурі.

Рис добре промиваємо, заливаємо водою у співвідношенні 1: 2 (на одну частину рису дві частини води) і ставимо варитися. Після закипання зменшуємо вогонь, варимо рис до готовності (час варіння зазвичай вказано на упаковці).

IMG_6458

Фарш обсмажуємо на сковороді до готовності з нарізаною цибулею (приблизно півгодини). Приправляємо, солимо, перчимо до смаку. Але з сіллю краще не переборщувати.

IMG_6466 IMG_6483

Гриби миємо, ріжемо на тонкі пластини і обсмажуємо в сковороді на помірному вогні під закритою кришкою (хвилин 15). Трохи солимо. Готові гриби відкидаємо на друшляк. Консервовані гриби годі й обсмажувати. Їх слід тільки нарізати, якщо вони цілі.

IMG_6451 IMG_6464

У чашці змішуємо кефір, яйця, сіль, борошно і соду. Доводимо віночком тісто до однорідності.

IMG_6472

Сир тремо на тертці. Я терла на дрібній.

Застеляємо форму для пирога папером для випічки. Викладаємо на папір шарами начинку:

  1. гриби,
  2. тертий сир,
  3. Мал,
  4. фарш,
  5. стручкова квасоля.

Заливаємо начинку зверху тістом і відправляємо форму з пирогом в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

6496

Для збільшення натисніть на картинку

Готовий пиріг дістаємо з духовки і залишаємо у формі трохи охолонути, приблизно хвилин 20. Після чого можна виймати пиріг з форми, перевернувши.

Листковий пиріг-перевертишЛистковий пиріг-перевертиш

Нарізаємо листковий пиріг-перевертиш на шматки і подаємо до столу. Смачно і ситно.

Листковий пиріг-перевертиш Листковий пиріг-перевертишЛистковий пиріг-перевертиш Листковий пиріг-перевертиш

Смачного.