Лінцерское печиво

Зимові свята – саме час приготувати смачну домашню випічку і відповідний для цього варіант – австрійське лінцерское печиво. Виріб складається з двох розсипчастих половинок, з’єднаних між собою густим ароматним джемом. Найпростіше на перший погляд ласощі нагадують звичайне печиво з начинкою, але в ньому є своя «родзинка» – дрібна мигдальна крихта, що надає випічці запам’ятовується горіховий смак.

Головною прикрасою печива є маленьке витончене «віконце», якому можна надати будь-яку форму – все залежить від вашої фантазії і наявних форм. Поверхня випічки усипана білосніжною цукровою пудрою для схожості з пухнастим сніговим покривом. Такі ошатні «зимові» вироби можна поставити на святковий стіл або представити в якості подарунка, заздалегідь упакувавши в красиву коробку або перев’язавши витонченої стрічкою.

Складові:Лінцерское печиво

  • мигдаль – 100 г;
  • вершкове масло – 120 г;
  • цукор – 80 г;
  • яйце – 1 шт .;
  • сіль – пучку;
  • кориця мелена – ¼ ч. ложки;
  • апельсинова цедра – ½ ч. ложки;
  • борошно – близько 200 г;
  • розпушувач тесту – 1/3 ч. ложки;
  • густий джем – близько 100 г;
  • цукрова пудра (для посипки).

Лінцерское печиво рецепт з фото

  1. Мигдаль заливаємо окропом і залишаємо хвилин на 10. Через деякий час, зливаємо воду і знімаємо размягченную оболонку. Якщо чистка відбувається з працею, витримуємо горіхи в окропі повторно.Лінцерское печиво
  2. Очищений мигдаль підсушують на сухій сковороді. Помішуємо, не допускаємо підгоряння. Знявши з вогню, охолоджуємо.Лінцерское печиво
  3. Заздалегідь залишаємо при кімнатній температурі масло до помітного розм’якшення. Потім збиваємо з цукром до утворення пишної світлої суміші.Лінцерское печиво
  4. Вбиваємо яйце, кидаємо сіль і додаємо цедру апельсина. Не забуваємо, що білий шар цитруса дає гіркоту, тому знімаємо тільки тонку помаранчеву шкірку шляхом натирання на дрібній тертці. Знову працюємо міксером до отримання однорідної маси.Лінцерское печиво
  5. Остигнули горіхи перемелює в борошно за допомогою кавомолки або стаціонарного блендера, пересипаємо до масляною масою. злегка збиваємо.Лінцерское печиво
  6. Окремо змішуємо борошно, корицю і розпушувач. Просіявши, поступово додаємо в робочу миску. Спочатку перемішуємо масляну суміш ложкою, потім вручну.Лінцерское печиво
  7. Збираємо тісто в кого, довго місити не потрібно. Повинна вийти м’яка, податлива і не прилипає до рук маса. Якщо тісто вийшло липким, додаємо трохи борошна. Обертаємо кому харчовою плівкою і на 2 години прибираємо в холодильник.Лінцерское печиво
  8. Охолоджене тісто розгортаємо до товщини 3-5 мм. Можна поділити масу на частини і розгортати по черзі невеликими порціями. Зручно виконувати розкочування між двох шарів харчової плівки, тоді тісто не буде прилипати до качалці і робочої поверхні. Вирізаємо кола діаметром близько 7 см за допомогою форми для печива або горлечка склянки.Лінцерское печиво
  9. Половину заготовок залишаємо цілими, в інших продавлюємо «віконця» за допомогою маленьких формочок. Всі обрізки збираємо, знову розгортає і т.д., поки не витратиться все тісто. Лінцерское печиво
  10. Підчепивши заготовки тонкої лопаткою, акуратно переносимо на деко, покритий пергаментним папером. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Підтримуючи температуру, випікаємо печиво 10-12 хвилин (до моменту, коли краї почнуть злегка підрум’янюватися).Лінцерское печиво
  11. Остужаем заготовки. Всі вироби з «віконцями» присипаємо просіяного цукровою пудрою.Лінцерское печиво
  12. Кола без отворів змащуємо тонким шаром джему, залишаючи трохи вільного місця по краях. Джем обов’язково вибираємо густий, щоб начинка не розтікалася.Лінцерское печиво
  13. З’єднуємо половинки лінцерского печива – накриваємо джемово шар «віконцями». Злегка натискаємо зверху, щоб скріпити обидві частини, але діємо акуратно – випічка тендітна і її легко пошкодити. Виходить приблизно 10-12 штук готових виробів. Лінцерское печиво

Лінцерское печиво готове! Приємного чаювання!