Освіжитися в спеку найсмачнішим способом не представляє ніякої складності, якщо приготувати чудовий напій! Лимонад з тархуна і лимона по дуже простому перевіреного рецепту виходить неймовірно смачним і корисним, що важливо, адже віруси і в спеку ніхто не відміняв. Приготувати його не складе труднощів, адже під руками, напевно, є майже все необхідне, а відсутні інгредієнти сьогодні не складно придбай в будь-якому супермаркеті.
Звичайно, мова про листочках тархуна, який, якщо не росте на особистій ділянці, продається в пучках на ринках або в супермаркетах, запаяний в пластикові лотки.
Тархун обов’язково повинен бути насиченого зеленого кольору з соковитими, що не зав’ялених листям. Якщо є можливість, травичку краще понюхати – свіжа вона обов’язково пахне естрагоном і полином. Якщо ж аромату зовсім немає, швидше за все, тархун зірваний вже давно і напій з ним буде володіти менш насиченим смаком.
Також уважно вибираємо для саморобного лимонаду і інші інгредієнти. Так як в деяких рецептах лимон додається в напій з цедрою, він має бути без пошкоджень, темних плям і т.п.
Ну, а якщо є бажання присмачити лимонад м’ятою, вибираємо тільки свіжу, так як з сушеної смак стане зовсім іншим.
Для початку дізнаємося з нашого майстер-класу, як самому приготувати в домашніх умовах напій з тархуном і лимоном.
Лимонад з тархуном і лимоном
Складові
- Тархун – 1/2 пучка + –
- Вода сильногазована – 1 пляшка + –
- Лимон – 2 шт. + –
- Цукор – 100 г + –
Рецепт приготування в пляшці
- Промиваємо тархун і даємо йому стекти. Потім оббирає листочки, так як стебла нам ні до чого, вони занадто жорсткі. Зелені повинно вийти приблизно 20-25 м
- Беремо пляшку з сильногазованою водою – звичайної або несоленой мінеральної, відливаємо з неї 300 мл води, а в місце, що звільнилося насипаємо рубану зелень тархуна, закриваємо і даємо настоятися.
- Тим часом ретельно миємо лимони і за допомогою соковижималки робимо з них сік. Якщо немає спеціальної для цитрусових, очищаємо лимони від кірки, подрібнюємо в блендері, а потім проціджуємо.
- Далі приготуємо 150 г цукрового сиропу: тут все залежить від ваших смаків, але зазвичай його роблять в пропорції 100 г на 150 мл. Вода повинна бути теплою або краще гарячої, так цукор розійдеться швидше.
- Чекаємо, коли сироп охолоне, а потім з’єднуємо його з лимонним соком. Якщо зробити з гарячою водою, користь від такого напою буде мінімальною, оскільки зникне вітамін С. Перемішуємо все віночком.
- Відкриваємо нашу газовану воду з зеленню, наливаємо в пляшку лимонний сироп, знову закриваємо і відправляємо в холодильник на час від 15 хвилин, до 3-4 годин, щоб напій вийшов концентрованим і насиченим.
Перед подачею домашній лимонад можна процідити і перелити в іншу пляшку або наповнити глечик. Подаємо з льодом і соломинками, смачного!
Рецепт домашнього лимонаду без газованої води
Цей рецепт саморобної прохолодного напою підійде всім, кому не рекомендована газована.
- Для початку потрібно зварити цукровий сироп: з’єднуємо 2-3 ст.л. цукру і 1 літр води. Доводимо до кипіння і відставляємо в сторону.
- Зелень тархуна промиваємо і знімаємо листочки зі стебел. Подрібнюємо їх ножем – повинно вийти близько 40 г кашки.
- Лимон добре промиваємо та нарізаємо на половинки. Дочекавшись, коли сироп охолоне до 50 ° С, відправляємо їх туди разом з подрібненим тархуном.
Ми залишаємо під кришкою настоюватися не менше, ніж на 3 години. Перед подачею лимонад проціджуємо і прикрашаємо в келихах часточками лимона або лайма.
Лимонад з м’ятою і лимоном
А як зробити смак напою більш пікантним? Просто додати в нього листочки м’яти!
- Промиваємо тархун, обриваємо листочки і, не подрібнюючи, кладемо їх в літр закипілої води. На вогні не тримаємо, відразу знімаємо і залишаємо настоятися годину.
- 1 лимон промиваємо і ріжемо кружальцями завтовшки 3-4 мм. Викладаємо їх у скляний посуд і засипаємо 3 ст.л. цукру. Розминаємо товкачем або товкачем і також залишаємо, прикривши кришкою.
- Коли тархун настій охолоне, з’єднуємо його разом з дав сік лимоном і розмішуємо крупинки цукру.
Поки лимонад остаточно охолоджується, моєму м’яту і обриваємо з неї листя. Складаємо їх порційно в стакани (на кожен по 4-5 листочків) і перетираємо прямо в них товкачем.
Готовий напій розливають по склянках з м’ятою, додаємо лід і подаємо!
Тепер ви знаєте, як зробити самим будинку смачний лимонад з тархуна з м’ятою, або як приготувати його з лимоном. Спробуйте, у вас обов’язково вийде!