Лимонад з ківі

Лимонад з ківі
Неїстівна ягода, родом з Китаю, яка 30 років культивувалася новозеландським селекціонером і стала улюбленим ласощами каліфорнійців. Сьогодні ми використовуємо рецепт лимонаду з ківі, адже плоди цього дивного рослини здатні зробити освіжаючий напій смачним, корисним і надзвичайно красивим. Зеленуватий відтінок прохолодною вологи і контрастний візерунок серцевини, який вдало виглядає в кубику льоду – кожна частина цього інгредієнта прикрасить напій.

Влітку, при виборі з безлічі варіантів, нам особливо важливо подумати про корисність страви, щоб сезон оздоровлення та відпусток пройшов не дарма.

корисність ківі

Під товстою волохатою шкіркою ківі заховано кілька дуже корисних нутрієнтів.

Використовуємо ківі для приготування домашнього лимонаду

  • Найперший антиоксидант – вітамін С, якого в ківі на порядок більше, ніж у цитрусових. В 1 плоді, середня вага якого всього 75 гр, міститься майже 1,5 добової потреби організму в королі антиоксидантів.
  • Другий потужний антиоксидант – вітамін Е, про різноманітні функції якого відомо багатьом. Недолік цього вітаміну часто трапляється у тих, хто намагається схуднути, обмежуючи вживання горіхів – висококалорійних лідерів за вмістом вітаміну Е. А ківі малокалорійний (всього 48 ккал на 100 гр), і його можна включити в будь-яку дієту.
  • Фолієва кислота і вітамін В6. За вмістом фолієвої кислоти ківі поступається тільки брокколі, яка є самим багатим рослинним джерелом цього вітаміну. З’ївши всього лише 2 плода середнього розміру, можна отримати до 1/4 від добової потреби в фолієвої кислоти.
  • У ківі також присутні калій, кальцій, фосфор, залізо, цинк, йод і багато клітковини, яка потрібна для правильної роботи кишечника.

Протипоказання до вживання

Однак в бочці користі є ложка застережень. Ківі відноситься до високоалергенним плодам. Навіть здоровим людям не слід вживати на постійній основі більше 3 плодів в день.

Готуємо домашній лимонад з ківі

Інші протипоказання – це підвищена кислотність шлункового соку і діарея. Перейдемо до рецептів лимонаду з ківі.

Лимонад з ківі: швидко і просто

Лимонад з ківі - класичний рецепт

Складові

  • Вода (звичайна або з газом) – 1,2 л + –
  • Цукор – 2-4 ст.л. або за смаком + –
  • Ківі – 8 шт. середнього розміру + –

Приготування

  • Моєму ківі під проточною водою.
  • Розрізаємо плоди навпіл поперек і ложкою акуратно дістаємо м’якоть з кожної половини так, щоб виходили закруглені шматочки.
  • М’якоть ківі посипаємо цукром і заливаємо водою. Добре перемішавши, ставимо рідина в холодильник на 4 години.
  • Подаємо лимонад в широких келихах – з ложечкою для м’якоті.

Лимонад з ківі з цитрусовими

Складові

  • Ківі – 8 шт .;
  • Апельсин – 2 шт .;
  • Лимон – 1 шт .;
  • Цукор – 100-150 гр .;
  • Вода звичайна – 2 л .;
  • Вода газована – 2 л.

Приготування

  • Ківі моєму, чистимо від шкірки і перекручуємо в блендері.
  • Апельсини і лимон ретельно миємо, розрізаємо навпіл і видавлюємо сік. Шкурки цитрусових нарізаємо смужками.
  • Подрібнену м’якоть ківі кладемо в каструлю, додаємо 2 л води, доводимо до кипіння і кип’ятимо на повільному вогні 5 хвилин.
  • Додаємо цукор за смаком і шкірку цитрусових.
  • Доводимо до кипіння, кип’ятимо ще 5 хвилин і, знявши з вогню, виймаємо шкурки з лимонаду. Даємо напою остигнути.
  • Додаємо віджатий сік цитрусових, газовану воду, перемішуємо, пробуємо. Якщо потрібно, додаємо цукор.
  • Проціджуємо через сито, ставимо в холодильник на 30 хвилин.
  • Подаємо з кубиками льоду, в яких заморожені контрастні зрізи ківі.

Лимонад з ківі з цитрусовими

Лимонад з ківі може бути з м’якоттю або без. У будь-якому випадку він порадує вас приємним смаком і тонізуючий ефект. І це особливо цінно задушливим влітку, коли ми просто зобов’язані скористатися всіма принадами сезону, незважаючи на спеку!