Неїстівна ягода, родом з Китаю, яка 30 років культивувалася новозеландським селекціонером і стала улюбленим ласощами каліфорнійців. Сьогодні ми використовуємо рецепт лимонаду з ківі, адже плоди цього дивного рослини здатні зробити освіжаючий напій смачним, корисним і надзвичайно красивим. Зеленуватий відтінок прохолодною вологи і контрастний візерунок серцевини, який вдало виглядає в кубику льоду – кожна частина цього інгредієнта прикрасить напій.
Влітку, при виборі з безлічі варіантів, нам особливо важливо подумати про корисність страви, щоб сезон оздоровлення та відпусток пройшов не дарма.
корисність ківі
Під товстою волохатою шкіркою ківі заховано кілька дуже корисних нутрієнтів.
- Найперший антиоксидант – вітамін С, якого в ківі на порядок більше, ніж у цитрусових. В 1 плоді, середня вага якого всього 75 гр, міститься майже 1,5 добової потреби організму в королі антиоксидантів.
- Другий потужний антиоксидант – вітамін Е, про різноманітні функції якого відомо багатьом. Недолік цього вітаміну часто трапляється у тих, хто намагається схуднути, обмежуючи вживання горіхів – висококалорійних лідерів за вмістом вітаміну Е. А ківі малокалорійний (всього 48 ккал на 100 гр), і його можна включити в будь-яку дієту.
- Фолієва кислота і вітамін В6. За вмістом фолієвої кислоти ківі поступається тільки брокколі, яка є самим багатим рослинним джерелом цього вітаміну. З’ївши всього лише 2 плода середнього розміру, можна отримати до 1/4 від добової потреби в фолієвої кислоти.
- У ківі також присутні калій, кальцій, фосфор, залізо, цинк, йод і багато клітковини, яка потрібна для правильної роботи кишечника.
Протипоказання до вживання
Однак в бочці користі є ложка застережень. Ківі відноситься до високоалергенним плодам. Навіть здоровим людям не слід вживати на постійній основі більше 3 плодів в день.
Інші протипоказання – це підвищена кислотність шлункового соку і діарея. Перейдемо до рецептів лимонаду з ківі.
Лимонад з ківі: швидко і просто
Складові
- Вода (звичайна або з газом) – 1,2 л + –
- Цукор – 2-4 ст.л. або за смаком + –
- Ківі – 8 шт. середнього розміру + –
Приготування
- Моєму ківі під проточною водою.
- Розрізаємо плоди навпіл поперек і ложкою акуратно дістаємо м’якоть з кожної половини так, щоб виходили закруглені шматочки.
- М’якоть ківі посипаємо цукром і заливаємо водою. Добре перемішавши, ставимо рідина в холодильник на 4 години.
- Подаємо лимонад в широких келихах – з ложечкою для м’якоті.
Лимонад з ківі з цитрусовими
Складові
- Ківі – 8 шт .;
- Апельсин – 2 шт .;
- Лимон – 1 шт .;
- Цукор – 100-150 гр .;
- Вода звичайна – 2 л .;
- Вода газована – 2 л.
Приготування
- Ківі моєму, чистимо від шкірки і перекручуємо в блендері.
- Апельсини і лимон ретельно миємо, розрізаємо навпіл і видавлюємо сік. Шкурки цитрусових нарізаємо смужками.
- Подрібнену м’якоть ківі кладемо в каструлю, додаємо 2 л води, доводимо до кипіння і кип’ятимо на повільному вогні 5 хвилин.
- Додаємо цукор за смаком і шкірку цитрусових.
- Доводимо до кипіння, кип’ятимо ще 5 хвилин і, знявши з вогню, виймаємо шкурки з лимонаду. Даємо напою остигнути.
- Додаємо віджатий сік цитрусових, газовану воду, перемішуємо, пробуємо. Якщо потрібно, додаємо цукор.
- Проціджуємо через сито, ставимо в холодильник на 30 хвилин.
- Подаємо з кубиками льоду, в яких заморожені контрастні зрізи ківі.
Лимонад з ківі може бути з м’якоттю або без. У будь-якому випадку він порадує вас приємним смаком і тонізуючий ефект. І це особливо цінно задушливим влітку, коли ми просто зобов’язані скористатися всіма принадами сезону, незважаючи на спеку!