Існують певні поєднання продуктів, які вважаються базовими, так як ідеально підходять і доповнюють один одного. Напої не виняток і сьогодні ми дізнаємося, як приготувати в домашніх умовах яблучно-імбирний лимонад, в якому два смаку підкреслюють один інший. Зробити такий напій своїми руками зовсім нескладно, головне, дотримуватися послідовність, а вже пропорції можна трішки варіювати на свій розсуд!
Використовувати в рецепті можна і звичайну каструлю, поставивши її на вогонь, і мультиварку.
Класичний яблучний лимонад з імбиром
Складові
- Яблука – 2 шт. + –
- Лимон – 1 шт. + –
- Імбир свіжий (корінь) – 50 г + –
- Цукор (або мед) – 4 ст.л. + –
- Вода – 2 л + –
Як приготувати
- Яблука миємо, видаляємо серцевину, не розрізаючи на дольки, і заливаємо 2 літрами води в каструлі або чаші мультиварки.
- Лимон моєму, обшпарюємо окропом, щоб прибрати віск з поверхні і зайву гіркоту з цедри і висушуємо рушником. За допомогою великої терки знімаємо з нього цедру – вона ще стане в нагоді.
- Імбир чистимо і ріжемо на кільця по 2-3 мм завтовшки.
- Цедру і порізаний імбир викладаємо до яблук і ставимо на вогонь або, якщо готуємо в мультиварці, виставляємо її на режим «Суп». У першому випадку після закипання тримаємо на дуже маленькому вогні 10 хвилин, у другому загальний час не повинно становити довше 20.
- Поки яблука і імбир з цедрою нудяться, зробимо лимонний сік: можна використовувати для цього соковижималку для цитрусових, а можна подрібнити лимон в блендері і віджати кашку через марлю.
- Яблука знімаємо з вогню і даємо охолонути при кімнатній температурі.
- Готовий відвар проціджують, вливаємо в нього лимонний сік і додаємо цукор або мед. Можна покласти і те, і інше, щоб зробити смак більш пряним, але не занадто. Головне, дотримати пропорцію і не пересладіть.
Готовий лимонад подаємо з льодом і соломинками. Смачного!
Коли яблука будуть варитися, до них можна додати паличку кориці або 2 держака гвоздики – це додасть яскравості смаку і аромату.
Яблучно-імбирний лимонад: швидкий рецепт
Цей рецепт дозволить створити смачний прохолодний напій швидше, ніж в попередньому рецепті.
- Додаємо сік з 2-х яблук і 1 лимона без цедри – робимо це за допомогою соковижималки або подрібнюємо все в блендері до стану пюре і відіжміть через марлю.
- Також в блендері перемелює очищений корінь імбиру (1,5 – 2 см).
- Додаємо до соку подрібнений імбир, засипаємо все 1ст.л. цукру, заважаємо, поки крупинки повністю не розчиняться, при необхідності проціджують, а потім заливаємо 500 мл газованої води.
Лимон можна в даному випадку замінити на лайм – від цього напій тільки виграє. Подаємо з льодом або охолодженим. Смачного!
Тепер ви знаєте, як можна самому приготувати смачний яблучно-імбирний лимонад відразу декількома способами – вибирайте будь-який! Смак буде різним, але в обох випадках дуже запам’ятовується і яскравим.