Лимонад з імбиром і яблуком

Яблучно-імбирний лимонад
Існують певні поєднання продуктів, які вважаються базовими, так як ідеально підходять і доповнюють один одного. Напої не виняток і сьогодні ми дізнаємося, як приготувати в домашніх умовах яблучно-імбирний лимонад, в якому два смаку підкреслюють один інший. Зробити такий напій своїми руками зовсім нескладно, головне, дотримуватися послідовність, а вже пропорції можна трішки варіювати на свій розсуд!

Використовувати в рецепті можна і звичайну каструлю, поставивши її на вогонь, і мультиварку.

Класичний яблучний лимонад з імбиром

Класичний яблучний лимонад з імбиром

Складові

  • Яблука – 2 шт. + –
  • Лимон – 1 шт. + –
  • Імбир свіжий (корінь) – 50 г + –
  • Цукор (або мед) – 4 ст.л. + –
  • Вода – 2 л + –

Як приготувати

  1. Яблука миємо, видаляємо серцевину, не розрізаючи на дольки, і заливаємо 2 літрами води в каструлі або чаші мультиварки.
  2. Лимон моєму, обшпарюємо окропом, щоб прибрати віск з поверхні і зайву гіркоту з цедри і висушуємо рушником. За допомогою великої терки знімаємо з нього цедру – вона ще стане в нагоді.
  3. Імбир чистимо і ріжемо на кільця по 2-3 мм завтовшки.
  4. Цедру і порізаний імбир викладаємо до яблук і ставимо на вогонь або, якщо готуємо в мультиварці, виставляємо її на режим «Суп». У першому випадку після закипання тримаємо на дуже маленькому вогні 10 хвилин, у другому загальний час не повинно становити довше 20.
  5. Поки яблука і імбир з цедрою нудяться, зробимо лимонний сік: можна використовувати для цього соковижималку для цитрусових, а можна подрібнити лимон в блендері і віджати кашку через марлю.
  6. Яблука знімаємо з вогню і даємо охолонути при кімнатній температурі.
  7. Готовий відвар проціджують, вливаємо в нього лимонний сік і додаємо цукор або мед. Можна покласти і те, і інше, щоб зробити смак більш пряним, але не занадто. Головне, дотримати пропорцію і не пересладіть.

Як приготувати лимонад з імбиром і яблуком

Готовий лимонад подаємо з льодом і соломинками. Смачного!

Коли яблука будуть варитися, до них можна додати паличку кориці або 2 держака гвоздики – це додасть яскравості смаку і аромату.

Яблучно-імбирний лимонад: швидкий рецепт

Цей рецепт дозволить створити смачний прохолодний напій швидше, ніж в попередньому рецепті.

  • Додаємо сік з 2-х яблук і 1 лимона без цедри – робимо це за допомогою соковижималки або подрібнюємо все в блендері до стану пюре і відіжміть через марлю.
  • Також в блендері перемелює очищений корінь імбиру (1,5 – 2 см).
  • Додаємо до соку подрібнений імбир, засипаємо все 1ст.л. цукру, заважаємо, поки крупинки повністю не розчиняться, при необхідності проціджують, а потім заливаємо 500 мл газованої води.

Яблучно-імбирний лимонад - швидкий рецепт

Лимон можна в даному випадку замінити на лайм – від цього напій тільки виграє. Подаємо з льодом або охолодженим. Смачного!

Тепер ви знаєте, як можна самому приготувати смачний яблучно-імбирний лимонад відразу декількома способами – вибирайте будь-який! Смак буде різним, але в обох випадках дуже запам’ятовується і яскравим.