Лимонад домашній (рецепт напою з лимона)

Лимонад домашній (рецепт напою з лимона)Лимонад люблять і дорослі, і діти. У спеку цей прохолодний напій відмінно втамовує спрагу, а в холодну пору року піднімає настрій, нагадуючи про літніх сонячних днями. Однак давно відомо, що будь-які газованої зовсім не корисні для нашого організму через величезну змісту в них консервантів і цукру, тому, щоб в майбутньому уникнути проблем зі здоров’ям, краще приготувати лимонад домашній без газу.

В даному рецепті ми зробимо напій з лимона і м’яти. Приємний смак з ненав’язливою кислинкою освіжає і бадьорить без шкоди і зайвих калорій. Що ж стосується цукру – за бажанням його порцію завжди можна варіювати.

Складові:Лимонад домашній (рецепт напою з лимона)

  • лимон – 1 шт. (+ Кілька часточок для подачі напою);
  • м’ята – 4-5 гілочок;
  • цукор – 5 ст. ложок (або за смаком);
  • питна вода – 1 л.

Домашній лимонад рецепт

Як зробити напій з лимона

  1. М’яту промиваємо водою, струшуємо зайву вологу. Листочки запашного рослини відокремлюємо від стебел, дрібно рубаємо ножем або рвемо руками. За бажанням кілька м’ятних листочків можна залишити цілими для подачі готового напою.Лимонад домашній (рецепт напою з лимона)
  2. Лимон розрізаємо навпіл. З кожної половинки вичавлюємо сік, наприклад, скориставшись соковижималкою. У результаті повинно вийти приблизно 4-5 столових ложок рідини. Частину, що залишилася цитрусову шкірку не викидати – вона теж стане в нагоді для виготовлення напою.Лимонад домашній (рецепт напою з лимона)
  3. У невелику каструльку викладаємо подрібнені листя м’яти, заливаємо питною водою. Додаємо лимонну шкірку, а потім доводимо суміш до кипіння. Варимо на помірному вогні протягом 2-3 хвилин, після чого прибираємо м’ятно-лимонний відвар з плити.Лимонад домашній (рецепт напою з лимона)
  4. Відразу ж додаємо в гарячу рідину цукор.Лимонад домашній (рецепт напою з лимона)
  5. Остудивши до теплого стану, пропускаємо відвар через дрібне сито, позбавляючись від цитрусової шкірки і частинок м’яти.Лимонад домашній (рецепт напою з лимона)
  6. У проціджений напій вливаємо лимонний сік, а потім прибираємо практично готовий лимонад в холодильник на 2-3 години.Лимонад домашній (рецепт напою з лимона)
  7. Перед подачею в ємність з охолодженим домашнім лимонадом закладаємо кілька скибочок лимона і свіжі листочки м’яти. За бажанням можна додати в келихи кубики льоду.Лимонад домашній (рецепт напою з лимона)Лимонад домашній (рецепт напою з лимона)

Потягує напій через трубочку, насолоджуючись цитрусовим ароматом і смаком!