Ледачі вареники з манки та сиром

Пропонуємо зробити ліниві вареники на манки, разнообразив смак і зовнішній вигляд виробів вкрапленнями макових зерен, які додадуть нашому десерту симпатичну забарвлення і цікавий легкий хрускіт на тлі м’якої текстури. За рахунок поєднання манної крупи і сиру страва виходить ніжним, «тане» і вкрай апетитним, а готується ці ласощі дуже просто і оперативно, що повністю виправдовує назву блюда.

Як і у випадку з традиційними варениками, «ліниві» напівфабрикати можна заготовити про запас, заморозити і варити в міру необхідності. Таким чином, питання з полуднем або перекусом можна вирішити на кілька днів вперед!

Інгредієнти у розрахунку на 1-2 порції:Ледачі вареники на манки з сиром

  • сир 9% – 200 г;
  • цукор – 2 ст. ложки;
  • манна крупа – 2 ст. ложки;
  • сіль – пучку;
  • яєчний жовток – 1 шт .;
  • борошно (для обкатки) – 3-4 ст. ложки;
  • мак (за бажанням) – 1-2 ч. ложки.

Для подачі:

  • вершкове масло – 1 ст. ложка.

Ледачі вареники на манки з сиром рецепт

Як приготувати ліниві вареники на манки

  1. Сир з’єднуємо з цукром і сіллю, додаємо манку. Розмішуємо і залишаємо масу в спокої хвилин на 10, дозволяючи крупі набрякнути. У випадку з крупітчатим сиром попередньо не забуваємо перетерти його через сито або розім’яти занурювальним блендером до отримання пастоподібного складу.Ледачі вареники на манки з сиром
  2. Далі кидаємо сухі макові зерна, перемішуємо для рівномірного розподілу маку в сирної маси.Ледачі вареники на манки з сиром
  3. Слідом вводимо яєчний жовток – білок в даному випадку не застосовуємо, щоб звести до мінімуму кількість вологи. Розмішуємо до однорідності.Ледачі вареники на манки з сиром
  4. На присипану борошном робочу поверхню поміщаємо порцію сирної маси, обкачуємо в борошні і формуємо довгі джгути.Ледачі вареники на манки з сиром
  5. Придавлюємо долонею і нарізаємо заготовки, наприклад, у вигляді ромбів товщиною близько 5 мм. Щоб сир не прилипав до ножа, періодично змочують лезо водою. Борошно в даному випадку застосовується тільки для панірування, щоб нашим ледачим вареників можна було надати бажану форму. Можна обійтися і зовсім без борошна – в такому випадку просто відокремлюємо від липкого сирного тесту грудочки за допомогою чайної ложки і відразу занурюємо в окріп.Ледачі вареники на манки з сиром
  6. Варимо ліниві вареники на манки в злегка підсоленій киплячій воді протягом 2-3 хвилин після спливання на поверхню. Готові вироби виловлюємо шумівкою.Ледачі вареники на манки з сиром
  7. Подаємо ліниві вареники теплими, полив розтопленим вершковим маслом і за бажанням доповнивши джемом, сметаною або свіжими ягодами. Таким чином, отримуємо відмінний сирний десерт з ніжним смаком і контрастними вкрапленнями хрусткого маку!Ледачі вареники на манки з сиром

Ледачі вареники на манки з сиром готові! Смачного!