Пропонуємо зробити ліниві вареники на манки, разнообразив смак і зовнішній вигляд виробів вкрапленнями макових зерен, які додадуть нашому десерту симпатичну забарвлення і цікавий легкий хрускіт на тлі м’якої текстури. За рахунок поєднання манної крупи і сиру страва виходить ніжним, «тане» і вкрай апетитним, а готується ці ласощі дуже просто і оперативно, що повністю виправдовує назву блюда.
Як і у випадку з традиційними варениками, «ліниві» напівфабрикати можна заготовити про запас, заморозити і варити в міру необхідності. Таким чином, питання з полуднем або перекусом можна вирішити на кілька днів вперед!
Інгредієнти у розрахунку на 1-2 порції:
- сир 9% – 200 г;
- цукор – 2 ст. ложки;
- манна крупа – 2 ст. ложки;
- сіль – пучку;
- яєчний жовток – 1 шт .;
- борошно (для обкатки) – 3-4 ст. ложки;
- мак (за бажанням) – 1-2 ч. ложки.
Для подачі:
- вершкове масло – 1 ст. ложка.
Ледачі вареники на манки з сиром рецепт
Як приготувати ліниві вареники на манки
- Сир з’єднуємо з цукром і сіллю, додаємо манку. Розмішуємо і залишаємо масу в спокої хвилин на 10, дозволяючи крупі набрякнути. У випадку з крупітчатим сиром попередньо не забуваємо перетерти його через сито або розім’яти занурювальним блендером до отримання пастоподібного складу.
- Далі кидаємо сухі макові зерна, перемішуємо для рівномірного розподілу маку в сирної маси.
- Слідом вводимо яєчний жовток – білок в даному випадку не застосовуємо, щоб звести до мінімуму кількість вологи. Розмішуємо до однорідності.
- На присипану борошном робочу поверхню поміщаємо порцію сирної маси, обкачуємо в борошні і формуємо довгі джгути.
- Придавлюємо долонею і нарізаємо заготовки, наприклад, у вигляді ромбів товщиною близько 5 мм. Щоб сир не прилипав до ножа, періодично змочують лезо водою. Борошно в даному випадку застосовується тільки для панірування, щоб нашим ледачим вареників можна було надати бажану форму. Можна обійтися і зовсім без борошна – в такому випадку просто відокремлюємо від липкого сирного тесту грудочки за допомогою чайної ложки і відразу занурюємо в окріп.
- Варимо ліниві вареники на манки в злегка підсоленій киплячій воді протягом 2-3 хвилин після спливання на поверхню. Готові вироби виловлюємо шумівкою.
- Подаємо ліниві вареники теплими, полив розтопленим вершковим маслом і за бажанням доповнивши джемом, сметаною або свіжими ягодами. Таким чином, отримуємо відмінний сирний десерт з ніжним смаком і контрастними вкрапленнями хрусткого маку!
Ледачі вареники на манки з сиром готові! Смачного!