Лаваш з фаршем, запечений в духовці

Лаваш з фаршем запечений в духовці
Сучасне кулінарне розмаїття вражає абсолютно всіх поціновувачів домашньої кухні своєю оригінальністю і вишуканістю.

Одним з цікавих страв є лаваш з фаршем, запечений в духовці, який здатний здивувати простотою приготування і відмінними смаковими характеристиками. Він готується протягом декількох хвилин з простих інгредієнтів, а саме блюдо виходить гідним будь-якого святкового столу.

Рулет з фаршем з лаваша: як вибрати м’ясо

Як відомо, успіх будь-якої страви, і рулет з лаваша з фаршем, в даному випадку, не виняток, залежить не тільки від вдалого рецепта і майстерності господині, але і від продуктів, обраних для приготування.

Для приготування фаршированого лаваша в духовці необхідно купувати тільки свіжі інгредієнти. Так як основним компонентом є м’ясо – продукт з підвищеним ризиком отруєнь, слід до його вибору підійти з усією відповідальністю.

lavash-s-farshem-zapechennyj-v-duxovke.3jpg

Як визначити свіжість фаршу при покупці

Якщо немає можливості перекрутити фарш самостійно, то можна придбати його в магазині, але необхідно враховувати деякі нюанси.

  • Він повинен бути яскравим і блискучим, а не сірим.
  • Якщо в його складі немає домішок, то на дні ємності буде спостерігатися сік, який повинен бути світлим і прозорим.
  • Це основна характеристика свіжої продукції.
  • Також перед покупкою його потрібно обов’язково понюхати.

Бажано купувати фарш з різних видів м’яса, так блюдо стане на порядок смачніше.

Фарширований лаваш, запечений в духовці: покроковий рецепт

Складові

  • М’ясний фарш з декількох видів м’яса – 400 г + –
  • Лаваш – 1 шт. + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Прованські трави – 0,5 ст.л. + –
  • Майонез – 1 ст.л. + –
  • Кетчуп – 2 ст.л. + –
  • Твердий сир – 150 г + –
  • Масло вершкове – 2 ст.л. + –
  • Кріп – 2-3 гілочки + –
  • Чорний мелений перець – за смаком + –
  • Сіль – за смаком + –

Приготування фаршированого лаваша в духовці

Ось ми і розібралися, як правильно вибрати основний інгредієнт для цієї страви, а тепер давайте розглянемо технологію його приготування.

  • Для приготування начинки нам необхідно викласти фарш в глибоку ємність і вбити в нього яйця.
  • Додаємо сіль, перець і трави. Інтенсивно вимішуємо і відбиваємо протягом 10-15 хвилин нашу начинку.
  • Викладаємо розгорнутий лаваш і змащуємо його рівномірно кетчупом і майонезом.

Бажано з соусами не перестаратися, так як фарширований лаваш, запечений в духовці, і так буде соковитим.

  • Тепер розподіляємо готову начинку, товщиною близько 1 см, і посипаємо тертим сиром.
  • За допомогою фольги або харчової плівки загортаємо лаваш щільно, щоб він не тріскався і не розпадався.
  • Форму для запікання (або лист) змащуємо маслом і викладаємо рулет, звернувши, як равлика.
  • Поверхня рулету слід ретельно змастити сумішшю жовтка і м’якого вершкового масла.

lavash-s-farshem-zapechennyj-v-duxovke.4jpg

  • Випікаємо лаваш з м’ясом в духовці при 200 градусах протягом 40 хвилин.
  • Витягуємо з духовки, розрізаємо і прикрашаємо зеленню.

Найпростіший рецепт фаршированого лаваша в духовці

Якщо у вас немає можливості придбати хороший фарш по дорозі додому, а ваші гості повідомили, що скоро будуть у вас – не впадайте у відчай. Напевно, поблизу є продуктовий магазин, де можна купити крабові палички.

Вони можу стати чудовою альтернативою фаршу – блюдо з такою начинкою порадує вас своєю оригінальністю і неповторним смаком. Це один з найпростіших і бюджетних варіантів закусочного страви з лаваша.

Складові

  • Крабові палички – 250 г;
  • Лаваш – 1 шт .;
  • Сир – 150 г;
  • Перець болгарський – 1 шт .;
  • Помідор – 1 великий;
  • Зелень – за смаком;
  • Спеції – за смаком;
  • Майонез – 1-2 ст.л. або за смаком.

lavash-s-farshem-zapechennyj-v-duxovke.2jpg

Як запекти рулет з лаваша з крабовими паличками в духовці

  • Крабові палички нарізаємо дрібними кубиками, солимо, перчимо.
  • Нарізаємо перець таким же чином і змішуємо з подрібненими паличками.
  • Додаємо подрібнену цибулю і майонез, ретельно перемішуємо масу.
  • На лист лаваша викладаємо підготовлену начинку, а зверху слайси помідора.
  • Посипаємо сиром і формуємо рулет.
  • Викладаємо його на деко і змащуємо яйцем.
  • Запікаємо 10-15 хвилин при температурі 220 ° С.

Як подати рулет з крабовими паличками до столу

Лаваш з фаршем та сиром, запечене в духовці, або приготований з начинкою з крабових паличок, відмінно гармонує, як в гарячому, так і в холодному вигляді. За бажанням, до рулету можна подати овочевий салат, свій улюблений соус або є його, запиваючи ароматним чаєм.

Завдяки таким простим і оригінальним рулетів з лаваша, запеченим в духовці, можна сміливо зустрічати гостей на порозі, навіть якщо завітали вони несподівано.

Смачного!