Господині, які обожнюють готувати, часто поповнюють свої кулінарні книжечки цікавими рецептами смачних страв, взятих у подруг або в інтернеті.
Кожній з них напевно сподобається курка, запечена в лаваші цілком або порційними шматками: її можна запікати відразу або попередньо замаринувавши. На виході отримуємо ошатне блюдо з легкозасвоюваного дієтичного м’яса, просоченого смачним соком і відповідне для будь-якого випадку.
Курка в тонкому лаваші з сиром, запечена в духовці
Складові
- Твердий сир – 100 г + –
- Курячі стегенця – 6 шт. + –
- Тонкий лаваш – 4 шт. + –
- Масло вершкове – 50 г + –
- Болгарський перець – 150-200 г + –
- Часник – 5 часточок + –
- Сметана середньої жирності – 100 мл + –
- Кефір – 100 мл + –
- Трохи пекучого червоного перцю в порошку – за смаком + –
Як запекти курячі стегенця в лаваші з часником, сиром і сметаною
Розміщуємо майбутню запечену в лаваші курку в духовку і запікаємо 40 хвилин. Даний рецепт передбачає попереднє маринування м’яса. В результаті блюдо виходить чудово смачним і соковитим з спокусливим ароматом.
Запеченої в лаваші може бути курка цілком, але в даному випадку приготуємо стегенця, слідуючи покрокової інструкції.
- Включаємо духовку на 200 ° С і чекаємо розігріву.
- Викладаємо м’ясо на лаваш, заливаємо сумішшю, в якій воно маринувалося, зверху кладемо шматочки масла.
- Кладемо лист лаваша і заправляємо краєчки фольги всередину листа, щоб лавашние борту виявилися закритими. В іншому випадку вони підгорять і зіпсують смак страви.
- Стелимо на дно дека фольгу – великий відріз, що звисає з країв.
- Кладемо курку в глибоку ємність, заливаємо отриманою сумішшю, накриваємо кришкою і прибираємо в холодне місце на три години. Можна замаринувати її з вечора, а вранці приступати до готування.
- Знімаємо з м’яса шкіру, промиваємо стегенця і наколює їх виделкою – для кращого вбирання маринаду.
- Кладемо шматочки перцю в блендер, вливаємо кефір зі сметаною, додаємо роздавлений часник, перчимо (за смаком) і подсаливаем (якщо потрібно). Збиваємо суміш до однорідності – вийшов маринад.
Сметану краще брати 15-20% жирності, щоб блюдо не вийшло занадто жирним. Свіжий перець, при бажанні, замінюємо маринованим.
- Дрібно нарізаємо вимиті перці, очистивши їх від плодоніжки і насіння.
- Натираємо сир пармезан на середній терці.
- Посипаємо м’ясо тертим сирком і тримаємо в духовці до повного розплавлення сирної крихти.
Курка, запечена в тонкому лаваші з сиром, готова. М’ясо виходить найніжнішим, соковитим, з присмаком болгарського перцю і часнику. У поєднанні з хрустким рум’яним лавашем куряче м’ясо – просто казка!
Рецепт курки в лаваші, запеченої в духовці з соєвим соусом
Для повсякденних обідів і вечерь простіше запікати шматочки курки, для святкових – краще запекти її цільної тушкою, щоб блюдо виглядало ошатним. Лаваш після запікання чи не перетворюється в сухар, а, навпаки, стає ніжним, нагодована м’ясним соком.
Як приправи підійдуть прованські трави, хмелі-сунелі або спеціальні набори для готування курки.
Готуємо курочку в духовці за такою рецептурою.
Складові
- Курка (вагою 0,8-1 кг) – 1 шт .;
- Лаваш тонкий великий – 1 шт .;
- Лаваш тонкий невеликий – 1 шт .;
- Соус соєвий – 3 ст. л .;
- Червоний або білий лук – 2 шт .;
- Трохи рослинного масла;
- Зернова гірчиця – 1, 5 ст. л .;
- Приправи для курки будь – 1,5 ст. л .;
- Трохи перцю і солі.
Запікаємо курку цілком в лаваші в духовій шафі
- Готуємо птицю в духовці протягом 45 хвилин.
- Обертаємо курочку лавашем, що звисає з країв форми, щоб м’ясо зникло всередині нього.
- Кладемо курячу тушку, призначену для запікання в лавашном аркуші в духовці, на лушпиння нарізку.
- Нарізаємо цибулю кільцями і кладемо в форму.
- Змащуємо форму для запікання олією, застилає великий лист лаваша, щоб середина виявилася в ній, а краї звисали. Зміцнюємо середину додатковим лавашем.
- Прогріваємо духовку, включивши її на 180 ° С.
- Обмащуємо тушку маринадом всередині і зовні, ретельно втираючи його в шкіру. Прибираємо в холодне місце на 3-4 години.
- Змішуємо в глибокій ємності (тушка повинна входити повністю) обрані приправи (чим більше в них компонентів, тим багатше смак м’яса), зернятка гірчиці, соєвий соус, трохи пекучого перцю в порошку і сіль. Отримуємо суміш для маринування.
- Промиваємо тушку водою й обсушуємо.
- Відвертаємо лаваш з верху тушки і тримаємо м’ясо в духовці ще чверть години.
Готова курка, запечена в лаваші, подається до столу в гарячому вигляді. До неї подають різні соуси, овочеву нарізку, салати, всілякі гарніри. Особливо смачно таке блюдо з картопляним пюре.
Смачного!