Курка в соєвому соусі

Курка в соєвому соусі – прекрасний спосіб загасити курку невеликими шматочками в глибокій сковороді з морквою і цибулею (а можна і з солодким перцем!). Це дуже смачно, швидко і просто! Соєвий соус додасть курки з овочами оригінальний смак і аромат.

Курка в соєвому соусі готова в тарілціСоєвий соус не дуже поки ще звичний для більшості російських господинь інгредієнт, те ж саме можна сказати і про бальзамічний оцті. Однак і те, і інше вже можна без проблем купити в наших магазинах і спробувати, що з ними можна зробити. Дуже рекомендуємо! Ви отримаєте нову палітру смаків і ароматів для вашого столу.

Потрібно:

  • Філе курки – близько 750 грамів (у нас грудки)
  • Масло рослинне – 3-3,5 столові ложки
  • Цибуля ріпчаста – одна велика цибулина
  • Часник – 5 великих зубчиків
  • Морква – 2 штуки великих (замість моркви в цій страві можна використовувати солодкий болгарський перець, теж 2 штуки, а можна і те, і інше – по 1)
  • Бальзамічний оцет (білий) – 3 столові ложки
  • Соєвий соус (ми воліємо класичний) – 4-4,5 столові ложки
  • Цукровий пісок – 1,5 столові ложки

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ: ми не додаємо сіль, тому що соєвий соус дуже солоний і його достатньо, щоб всі інші інгредієнти цієї страви теж з його допомогою стали досить солоними.

Приготування:

Курка в соєвому соусі: філе курки нарізати невеликими шматочкамиФіле курки потрібно вимити холодною проточною водою і нарізати на невеликі (орієнтуємося на 3-5 см по найдовшій стороні, без перфекціонізму: лінійкою виміряти не будемо) шматочки кубиками або брусочками.

Курка в соєвому соусі: морква нарізати тонкою соломкоюМоркву теж, звичайно, треба вимити, очистити і нарізати тонкою соломкою (можна нашаткувати, як для моркви по-корейськи, з допомогою відповідного пристосування – це значно прискорює процес). Якщо ви будете класти солодкий перець (ми в цей раз не поклали), його теж спочатку моєму, витираємо, потім видаляємо насіння і нарізаємо тонкою соломкою.

Курка в соєвому соусі: цибулю нарізати півкільцямиРіпчасту цибулю нам потрібно очистити і нарізати тонкими півкільцями або чверть кільцями.

Курка в соєвому соусі: часник нарізати тонкими пластинкамиЗубчики часнику очистити від лушпиння і нарізати поперек дуже тоненькими пластинками-пелюстками.

Курка в соєвому соусі: шматочки курки обсмажити до золотистого кольоруГлибоку сковороду сильно розігріти, влити в сковороду 1-1,5 столові ложки рослинної олії, потім викласти в сковороду нарізане шматочками куряче філе. На сильному рівні нагріву обсмажити шматочки курки до золотистого кольору (це займе хвилин 10-15, не забудьте 2-3 рази протягом цього часу перемішати шматочки курки, щоб вони обжарились більш або менш рівномірно з усіх сторін). Коли шматочки курки обсмажаться, викладаємо їх на час зі сковороди в інший посуд – нехай «чекають своєї години».

Курка в соєвому соусі: обсмажити разом цибулю і часникТим часом в сковороду (вона все ще на сильному рівні нагрівання) додаємо 2 столові ложки рослинної олії і викладаємо туди нарізані цибулю і часник. Обсмажуємо, помішуючи, кілька хвилин до тих пір, поки цибуля не почне міняти колір золотистий, ви при цьому повинні відчути виразний запах смаженого часнику.

Курка в соєвому соусі: додати моркву і соєвий соусДодаємо в сковороду нашатковану моркву (або солодкий перець, якщо хочете), перемішуємо і смажимо ще 2-3 хвилини, щоб овочі пом’якшилися. Потім додаємо соєвий соус, бальзамічний оцет і цукровий пісок, все перемішуємо і, продовжуючи помішувати, смажимо ще 1-2 хвилини.

Курка в соєвому соусі: викласти курку назад в сковородуЗменшуємо рівень нагрівання до невеликого, повертаємо в сковороду обсмажені шматочки курячого філе, ще раз все перемішуємо (перегляньте наш відео-рецепт!).

Курка в соєвому соусі: тушкувати під кришкою 20 хвилинНакриваємо сковороду кришкою і на слабкому рівні нагріву тушкуємо курку з овочами ще 20 хвилин (протягом цього часу треба 2-3 рази відкрити кришку і перемішати вміст сковороди).

Курка в соєвому соусі: готову курку подавати з рисом або іншим гарніромпісля вказаного часу курка в соєвому соусі з овочами готова до вживання. Гарнір до неї (якщо ви взагалі хочете подати курку з гарніром – можна і без нього), як нам здається, підходить будь-який з «класичних домашніх»: відмінно поєднується і з рисом (як приготувати рис на гарнір можна подивитися тут), і з макаронами, і з відварною картоплею, можна подати і з овочевим салатом.

Ви можете також подивитися наш відео-рецепт: