Курка тушкована з кабачками

kurica-tushenaya-s-kabachkami
Тушковане м’ясо з овочами – це один з найпростіших і корисних способів приготування одночасно гарніру і основного блюда.

А якщо ви все-таки замислюєтеся ще і про калорійність свого раціону, то вибір продуктів тут очевидний, курка тушкована з кабачками має всього 145 ккал на 200 грамів порції. Це дуже смачне частування, ніжні скибочки кабачка просочуються спеціями і курячим ароматом, вони буквально тануть у роті, і готується таке блюдо дуже легко.

Для приготування цієї страви в домашніх умовах ви можете вибирати будь-які частини пташиної тушки. Якщо хочете щоб частування вийшло більш ситним і соковитим, то краще взяти для нього гомілки або стегна, для любителів білого м’яса кращий вибір – грудка. І навіть з курячими субпродуктами такий обід буде вище всяких похвал.

Не вірите? Беріть на замітку наш покроковий рецепт, і ви в цьому скоро переконаєтесь!

Кабачки тушковані з курячими шлунками

kurica-tushenaya-s-kabachkami1

Складові

  • Шлуночки курячі – 1 кг;
  • Кабачок білий великий – 1 шт;
  • Довгий пропарений рис – 0,3 кг;
  • Перець болгарка червоний – 1 плід;
  • Перець болгарка зелений – 1 плід;
  • Морква середня – 3 коренеплоду;
  • Ріпка-цибуля – 2 головки;
  • Томат-паста – 20 г;
  • Часник – 30-35 г;
  • Лаврушка – 2 листи;
  • Чорний мелкомолотий перець – 3 г;
  • Зіра – 1 ч.л .;
  • Зелень кінзи (кропу, петрушки) – 1 пучок;
  • Сіль за смаком;
  • Олія соняшникова – 1 стопка.

Як приготувати тушковані кабачки з куркою

  1. Морквину перетираємо крупно на тертці або ріжемо своїми руками соломкою.
  2. Курячі шлуночки необхідно ретельно промити, розрізати на 2 половинки, і, якщо потрібно, зчистити плівку, після чого заливаємо їх водою і ставимо варитися на 1 годину. У процесі варіння бульйон слід підсолити.
  3. Болгарські перці ріжемо на 2 половинки, видаляємо плодоніжки і насіння, після чого нарізаємо овочі кубиками.
  4. Очистивши від шкірки і насіння кабачок, нарізаємо його середніми кубиками
  5. Цибуля ріпчаста шаткуємо дрібними квадратиками або ж можна нашаткувати цибулю тонкими кільцями, а потім розрізати їх на 4 частини.
  6. Часник перетираємо в землянці або трьом на дрібній тертці.
  7. Кріп рубаємо ножем.
  8. Рис промиваємо доти, поки вода не стане прозорою.
  9. Через годину готові шлуночки відкидаємо на друшляк, а бульйон проціджуємо через щільне сито. Обсохшіе шлунки розрізаємо на 2 шматочки кожен.
  10. Ставимо на плиту велику сковороду або сотейник, вливаємо в нього масло і на великому вогні обсмажуємо в ньому цибулю разом з морквою 10 хвилин, потім перекладаємо туди шлунки, перцеву нарізку і кабачкові кубики. Також додаємо томатну пасту і смажимо все разом, періодично перемішуючи, 10 хвилин.
  11. Тепер вливаємо в рагу бульйон і, якщо буде потрібно, додаємо води. В цілому рідини має бути 2,5 склянки (600 мл.). Солимо вариво так, щоб водичка була злегка пересоленої, адже рис сіль забирає, кидаємо лаврушку, перець, зіру, варимо все пару хвилин, щоб бульйон ввібрав в себе всі аромати, і тепер всипаємо в ємність рис, перемішуємо і накриваємо кришкою.
  12. Вогонь під сотейником слід зменшити до самого маленького, і тушкуємо наше блюдо тепер півгодини до м’якості рису.
  13. Коли рагу з курячими шлунками і кабачками з рисом буде готово, всипаємо в ємність зелень, часник, все перемішуємо і ще під кришкою наполягаємо 10 хвилин.

Ця страва за технологією приготування нагадує традиційний узбецький плов, але свіжість і велика кількість овочів роблять частування незрівнянно смачним і оригінальним.

Кабачки тушковані з куркою в мультиварці

Складові

  • Кабачки – 2-3 шт + –
  • Курячі грудки – 2 шт + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт + –
  • Морква – 1 шт + –
  • Сметана – 50 г + –
  • Рослинна олія – ​​40 мл + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Салат листовий – 1 пучок + –
  • Зелень – третина пучка + –
  • Універсальна приправа – за смаком + –

Як готувати тушковані кабачки з курячою грудкою

  1. Виставляємо режим «випічка / жарка» і таймер на 15 хвилин. Вливаємо в чашу масло і чекаємо, поки воно нагріється.
  2. Тим часом швиденько шаткуємо тонюсенькими чверть-кільцями цибулю і відправляємо в прогріте масло.
  3. Тепер шаткуємо на тертці-шатківниці кружечками морковочку і слідом відправляємо її в чашу.
  4. При періодичному перемішуванні смажимо овочі до зупинки таймера.
  5. А ми ж паралельно приступаємо до нарізки курки і кабачків. Подрібнюємо філе невеликими брусочками, і таким же чином нарізаємо кабачки. Якщо шкурка тонка, то овоч чистити не потрібно.
  6. Як тільки мультиварка закінчить роботу в режимі «випічки», перекладаємо в ємність курку з кабачками, додаємо приправу і сіль за смаком, також кладемо пару ложок сметани, все перемішуємо і переставляємо програму на «гасіння» на 30 хвилин.

Подавати рагу ми буде на роздавальних тарілках, застелена листям салату, а саме рагу прикрасимо листочками петрушки або базиліка!

Курка тушкована з кабачками і баклажанами

Кабачки і баклажани – це класичний тандем багатьох рецептів рагу, як чисто овочевих, так і м’ясних. Ці інгредієнти відмінно поєднуються з різними овочами, грибами, і з м’ясом різних сортів. Ми ж сьогодні згасимо синенькі з кабачками разом з курячими грудками.

kurica-tushenaya-s-kabachkami3

Складові

  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Помідори – 500 г;
  • Кріп – 1 пучок;
  • Сіль, перець і цукровий пісок – за смаком;
  • Філе куряче – 2 грудинки;
  • Кабачок – 3 шт;
  • Баклажани – 3 шт;
  • Болгарський перець – 2 шт;
  • Сир – 100 г.

Як робиться курка тушкована з кабачками

Ми будемо готувати цю страву в духовці, так що готові інгредієнти кладемо в форму для випікання.

  1. Ріжемо дрібненько і відразу обсмажуємо в рослинному маслі (40 мл) пару-трійку хвилин на середньому вогні цибулю, а перед тим, як прибрати сковороду з плити, кладемо в неї накришений часник, все перемішуємо і наполягаємо овочі в гарячому маслі.
  2. Тим часом на тертці натираємо помідорів. Або їх можна подрібнити в блендері (м’ясорубці), а потім пропустити через сито, щоб відокремити шкірку. Також дуже дрібно потрібно накришити кріп, але без паличок.
  3. Переливаємо томатну масу в сковорідку до цибулі і часнику, засипаємо туди ж зелень, всипаємо також в соус цукровий пісок, перець і сіль за смаком і ставимо ємність на малий вогонь. Варити соус потрібно хвилин 20-30, поки не випаруватися переважна кількість рідини і соус не загусне.
  4. Поки вариться соус, ми приступимо до підготовки основних продуктів. Куряче філе ріжемо на великі кубики. А молоді кабачки і стільки ж баклажанів подрібнюємо кружками по 1 см завтовшки, а потім кожен кружок ще ріжемо на 4 частини.
  5. Порожню сковороду ставимо на сильний вогонь, вливаємо в неї масло і обсмажуємо в ній куряче філе з усіх боків 10 хвилин, щоб вийшов рум’янець. В процесі обсмажування курочку потрібно присолити, поперчити. Обсмажену грудку перекладаємо в вогнетривку форму.
  6. У звільнилася сковорідку тепер висипаємо кабачки і смажимо їх в тому ж маслі, де смажилася курка. Солимо і також перекладаємо в форму поверх курки.
  7. Тепер також обсмажуємо баклажани, солимо їх і укладаємо третім шаром на кабачки.
  8. Також в рагу буде додаватися болгарський перець. Ріжемо їх кільцями і розподіляємо поверх баклажанів.
  9. Тепер заливаємо курку з овочами томатним соусом, саму форму вкриваємо щільно фольгою і прибираємо в духовку на 45 хвилин. Температура гасіння овочів не повинна бути нижче 190 ° С.
  10. За 5 хвилин до завершення готування рагу потрібно посипати тертим сиром і доготовляє в печі вже у відкритому вигляді.

Така курка тушкована з кабачками і баклажанами здатна позмагатися за право лідерства навіть з самими коронними стравами елітних ресторанів. Незважаючи на те, що приготування такого шедевра забирає досить багато часу, смак цієї страви ви ніколи не зможете забути, і будете готувати його завжди на всі свята або для затишного сімейного вечері!