Курячі оладки

курячі оладки
Оригінальна домашня випічка – це не обов’язково складні страви, часом, це найпростіші частування, які мають особливий склад. Наприклад, домашні курячі оладки – смачна випічка, зробити яку не складе особливих труднощів, зате яким вишуканим ніжним смаком вона володіє. Можна приготувати оладки за класичним рецептом, можна склад пікантно урізноманітнити, але відмовитися від їх приготування – неможливо.

Як приготувати оладки з курки, якщо у вас в руках виявилося півкіло свіжого курячого фаршу? Зробити це просто: з мінімальним інгредіентному складом і за невелику кількість часу ви з легкістю постряпаете смачні домашні оладки з курки на кефірі, у вас вийде приблизно 6 апетитних порцій улюбленої випічки.

Оладки з курячого фаршу: традиційний рецепт

kurinye-oladki2
складові

  • Кефір – 1 стакан + –
  • Фарш з курячої грудки (можна взяти з філе курки) – 400 г + –
  • Куряче м’ясо – + –
  • Рослинна олія – ​​для смаження + –
  • Борошно пшеничне – 3 ст.л. + –
  • Яйце – 1 шт. + –
  • Сіль – 1/3 ч.л. або за смаком + –

Як приготувати класичні оладки

  1. Збиваємо яйце з кефіром.
  2. Отриману масу потроху вливаємо в фарш, розмішуємо все до отримання однорідності.
  3. Додаємо сіль, борошно, знову інгредієнти перемішуємо. У підсумку – у нас повинно вийти тісто з консистенцією домашньої сметани середньої густоти.
  4. Випікаємо смачні курячі оладки з фаршу на рослинному маслі. Масло наливаємо за смаком, оладки з курки його практично не вбирають в процесі обсмажування.
  5. Коли викладіть оладки на дно розпеченої сковороди – розрівняйте їх трохи, щоб вони вийшли плоскими. Обсмажте домашні оладки з курки з обох боків до рум’яної скоринки.

Все – смачні класичні оладки з курячого фаршу готові. Гарячими їх можна подавати до столу разом з рисовим гарніром або запеченими овочами.

Доповнять смак домашньої випічки свіжі салати, сирі овочі і пікантні соуси домашнього приготування. Ніжна курочка під часниковим або сметанно-горіховим соусом буде ще смачніше і смачніше.

Рецепт оладок з курки з сиром на крохмалі

Якщо ви хочете приготувати оригінальні курячі оладки – рецепт з сиром саме те, що вам потрібно. Робити ніжні оладки з курячого філе ми будемо без майонезу і борошна.

Традиційний інгредієнт для замісу тіста – борошно, заміниться в рецепті крохмалем. Оладки з грудки курки, приготовані на крохмалі, мають більш насичений смак, а коли вони підрум’яняться на сковорідці, то придбають ще й хрустку скоринку.

Складові

  • Твердий сир – 50 г;
  • Крохмаль – 2 ст. л .;
  • Філе курячих грудок – 500 г;
  • Часник – 2 зубки;
  • Яйце – 2 шт .;
  • Сіль за смаком;
  • Рослинна олія – ​​за смаком для смаження;
  • Лук (дрібного розміру) – 1 шт .;
  • Мелений чорний перець – за смаком.

kurinye-oladki1

Приготування домашнього частування

  1. Готувати курячі оладки з сиром починаємо з мийки філе. Промиваємо його під проточною водою, обтирає сухим паперовим рушником, потім ріжемо на дрібні шматочки.
  2. Очищаємо цибулину, як можна дрібніше її нарізаємо, пересипаємо нарізку в тарілку з подрібненим філе.
  3. Нарізаємо сир невеликими кубиками, пересипаємо продукт в загальну тарілку. Сорт сиру можна використовувати будь-який (ніжний, з гостротою, солоний, навіть плавлений), орієнтуйтеся на свій смак.
  4. В окремій мисці збиваємо 2 сирих яйця, сіль, чорний мелений перець. Після цього додаємо в збиту масу продавлений під пресом часник і пару ложок крохмалю.
  5. Ретельно все інгредієнти між собою перемішуємо, при необхідності, продукти подсаливаем.
  6. Будемо пекти домашні курячі оладки з сиром на сковороді з розпеченим дном.

Випікаємо ніжні оладки на крохмалі до зарум’янювання на невеликому вогні, поки вони добрі не пропекутся і не стануть хрусткими. Після цього подаємо випічку до столу з зеленню і тішимо близьких оригінальними оладки швидкого приготування.

Коли одного разу ви зважитеся постряпать будинку оладки з курячого філе, вам більше не доведеться шукати особливий рецепт приготування вишуканого делікатесу, щоб дивувати себе і рідних чимось оригінальним. Відтепер це буде ваш улюблений домашній рецепт, який можна буде приготувати не тільки з сиром, але і з апетитними грибочками.

Рецепт оладок з курки з грибами та майонезом

Напекти своїми руками курячі оладки з грибами – ще одна вдала ідея для смачного ситного сніданку. Соковиті всередині і рум’яні зовні, оладки ідеально підходять до багатьох страв, прикрашаючи своїм ніжним смаком навіть саму скромну трапезу.

Складові

  • Печериці – 6-8 шт .;
  • Куряче філе – 700 г;
  • Часник – 3-4 зубки;
  • Спеції – за смаком;
  • Майонез – 3 ст. л. (Можна замінити сметаною);
  • Яйце – 2 шт .;
  • Цибуля – 1 шт .;
  • Сіль за смаком;
  • Крохмаль – 2 ст. л.

kotlety-iz-rybnogo-farsha-treski.jpg5

Приготування курячих оладок з грибами

  1. Невеликими кубиками нарізаємо спочатку філе курки, потім гриби і цибулю.
  2. Забиваємо в продуктову масу яйця, додаємо крохмаль (можете замінити його борошном), домашній майонез, сіль, спеції, подрібнений часник. Тісто гарненько вимішуємо і прибираємо на 15 хвилин в холодильник.
  3. Розігріваємо сковороду на маслі, викладаємо в неї столовою ложкою плоскі курячі оладки і починаємо обсмажувати їх по обидва боки. Печемо ніжні оладки з курки під закритою кришкою.
  4. Після обсмажування оладки заправляємо соусом і подаємо до столу.

Щоб оладки були ще смачніше – спробуйте курку замаринувати.
Для цього наріжте дрібно філе птиці, змішайте його з яйцями, спеціями, сіллю, крохмалем, часником, а потім перекладіть все в скляну ємність, щільно накрийте і приберіть в холодильник. Оладки з замаринованого філе курячої грудки вийдуть соковитими і апетитними.

Зробити курячі оладки з сиром і грибами дуже просто, наведені вище рецепти тому підтвердження. Однак описані рецептури – далеко не єдиний спосіб, як смачно спекти хрусткі млинці з курки за півгодини. Вибирайте самі, який рецепт оладок найкращий для вас – і готуйте із задоволенням блюдо, яке має всі шанси стати коронним.

Смачного!