Курячі ніжки з макаронами, рецепт в духовці

kurinye-nozhki-s-makaronami-recept-v-duxovke
Щоб приготувати смачну страву з м’ясом птиці, потрібно проявити трохи фантазії і зі звичайних компонентів зробити шикарне блюдо, яке припаде всім до смаку. Курячі ніжки з макаронами в духовці відмінно підійдуть для сімейної вечері, приготування якого займе менше години особистого часу. Рецептура страви дозволить вам поглянути з іншого боку на щоденну підготовку і в вашому арсеналі з’явиться нова страва.

Як вибрати і приготувати макарони для запікання

  • Щоб макарони запечені в духовці були смачними і не втратили свою форму використовуйте вироби з твердих сортів.
  • Форма виробів не має особливого значення. Але якщо ви готуєте їх до святкової вечері тоді краще використовувати ріжки або пір’я. Вид страви буде набагато презентабельний і прикрасить ваш обідній стіл.

kurinye-nozhki-s-makaronami-recept-v-duxovke1

  • Відварювати макарони потрібно до напівготовності. Щоб вгадати точно, варіть вироби на 4-5 хвилин менше ніж написано на упаковці.
  • Щоб макарони не прилипали один до одного, і з ними було легко працювати, при варінні додайте трохи рослинного масла. Також можна додавати оливкову і кунжутне масло.
  • Відварюйте макаронні вироби у великій каструлі. Води повинно бути вдвічі більше ніж макаронів, і обов’язково посоліть воду перед приготуванням.

Рецепт курячих ніжок з макаронами під сиром

Зазвичай ми готуємо курячі ніжки з макаронами стандартним способом: ніжки смажимо, а макарони відварюємо. Чому б з таких же інгредієнтів не приготувати смачне, запечене частування, яке складе конкуренцію відомим страв.

У маринад для м’яса можете додавати різноманітні прянощі і зелень. У процесі випічки цим ароматом просочиться все блюдо цілком.

kurinye-nozhki-s-makaronami-recept-v-duxovke2

Складові

  • Курячі гомілки – 6 шт .;
  • Макарони пір’я – 500 г;
  • Рослинна олія – ​​3 ст.л .;
  • Гірчиця ніжна – 2 ст.л .;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Твердий сир – 100 г;
  • Зелена цибуля – 50 г.

Як приготувати курячі ніжки з макаронами під сиром

  1. Курячі ніжки ретельно вимийте і висушіть. Помістіть їх в глибоку миску, посоліть, поперчіть і змастіть гірчицею. Промаринується гомілки протягом 15 хвилин.
  2. В цей час відваріть макарони до напівготовності, і відкиньте на друшляк. Коли стече вся вода, розкладіть вироби, і трохи остудіть. Залиште 50 мл рідини, в якій варилися макарони, вона потрібна для запікання.
  3. Курячі ніжки посмажте на рослинній олії до золотистого кольору з обох сторін (смажте м’ясо на сильному вогні і часто перевертайте).
  4. Візьміть глибоку форму для запікання і перекладіть в неї гомілки разом з маслом в якому вони смажилися. Зверху викладіть макарони, а потім залийте рідиною і перемішайте.
  5. Поставте форму в розігріту духовку і випікайте блюдо протягом 15 хвилин при температурі 210 градусів.
  6. Поки блюдо в духовці, вимийте зелена цибуля і дрібно наріжте. Сир натріть на крупній тертці або наріжте тонкими слайсами.
  7. Вийміть підпечені макарони з духовки і посипте зеленою цибулею, а потім тертим сиром. Надішліть деко в духовку ще на 7 хвилин.

Готові запечені гомілки з макаронами і сиром розподіліть на порції і розкладіть на тарілки. За бажанням подавайте блюдо зі сметаною і кропом.

Запечені курячі ніжки з макаронами і овочами

Складові

  • Кабачки – 1 шт. + –
  • Помідори – 2 шт. + –
  • Шніт-цибуля – 1 пучок + –
  • Курячі гомілки – 600 г (5-6 штук) + –
  • Локшина – 300 г + –
  • Оливкова олія – ​​3-4 ст.л. + –
  • Базилік – 2 гілочки + –
  • Твердий сир пармезан – 50 г + –
  • Сіль і перець – за смаком + –

Як зробити курячі ніжки з макаронами і овочами в духовці

  1. Яєчну локшину відваріть до готовності і відкиньте на друшляк. Змастіть її оливковою олією і відправте назад в каструлю.
  2. Курячі гомілки добре вимийте, приправте спеціями і викладіть на змащене маслом деко. Випікайте їх в духовці протягом 15 хвилин при температурі 190 градусів.
  3. Кабачок і помідори добре вимийте і наріжте кільцями. Трохи присолите і поперчіть овочі.
  4. Тепер візьміть глибоку форму і викладіть компоненти. Спочатку змастіть форму маслом і розподіліть кабачки. Наверх покладіть курячі ніжки і локшину, акуратно їх перемішайте. Потім викладіть помідори дуже щільно. Тепер посипте блюдо дрібно нарізаною цибулею.
  5. Поставте форму в розігріту духовку і випікайте частування 15 хвилин. Потім вийміть і посипте блюдо тертим пармезаном. Надішліть в духовку деко ще на 5 хвилин.
  6. Готову запіканку викладіть на гарне широке блюдо і прикрасьте на свій розсуд.

Курячі ніжки з макаронами в духовці – незвичайне і неймовірно смачна страва, яке напевно буде частим гостем на вашому столі.