Курячі ніжки з імбиром в соєвому соусі на сковороді

kurinye-nozhki-s-imbirem-v-soevom-souse-na-skovorode
Апетитний рум’янець шкурки на пташиній гомілки в поєднанні з хрусткость і неймовірний аромат можуть звести з розуму будь-якого гурмана. Саме такими вийдуть улюблені курячі ніжки, якщо їх замаринувати в соєвому соусі з імбиром і медом або часником і підсмажити на сковороді до золотистого. Пропонуємо способи готування м’ясного частування як в домашніх умовах, так і на природі, де замість плити – пара цегли, а газ замінить полум’я багаття.

Секрети соковитих смачних ніжок

Курка – м’ясо абсолютно не примхливе і ідеально поєднується з більшістю спецій. Наприклад, якщо приправити її тільки порошком чорного перцю, воно вже вийде смачним.

Ми пропонуємо «пограти» прянощами, поєднуючи соєвий соус з імбиром, каррі, куркумою, коріандром, кінзою або базиліком і знайти свій власний неповторний пряний букет.Главное – не класти приправ занадто багато, щоб не заглушити природний смак підсмаженого курячого м’яса.

kurinye-nozhki-s-imbirem-v-soevom-souse-na-skovorode1

  • Щоб м’ясо добре наситилося маринадом і при смаженні залишилося соковитим, рекомендуємо потримати його в ароматної підливі не менше 2-3 годин.
  • Мед, як приправа, ідеально поєднується з соєвим соусом і збагачує смак курячого філе. Єдиний недолік містить цей продукт маринаду – просочене їм м’ясо швидко пристає до сковороди і підгорає. Тому краще ніжки спочатку замаринувати без меду, а його додати в маринад вже після попередньої обжарки м’ясних шматочків, вмочити їх у солодку підливу і ще раз злегка обсмажити. Тоді ми отримаємо бажану рум’яність без підгоряння.
  • Імбирний корінь перед добавкою в маринад краще натирати на дрібній тертці.

Покроковий рецепт курячих ніжок в соєвому соусі

Господині, люблячі дивувати інших своєю куховарство, мають шанси отримати величезну порцію захоплення. Все, що потрібно, – посмажити м’ясо за цим рецептом. Воно однозначно сподобається тим, хто любить імбир і обожнює курку. М’ясо вийде запашним, але при цьому не нудотним, особливо якщо в маринад додати часниковий зубок.

kurinye-nozhki-s-imbirem-v-soevom-souse-na-skovorode2

Складові

  • Курячі гомілки – 6-8 шт .;
  • Соус соєвий – 3 ст.л .;
  • Імбир свіжий – 30 г;
  • Часник – 2 невеликих зубки;
  • Перець чорний в порошку – 1/3 ч.л .;
  • Масло оливок – 2 ст.л.

Як смачно посмажити ніжки курки з імбиром на сковороді

  1. Спочатку – підготовчий етап: м’ясо обмиваємо в струмені води, промаківаем вологу, викладаємо в глибоку посудину.
  2. Знявши з імбирного кореня шкірку, натираємо його на тертці з дрібними отворами.
  3. Часник обчищаємо і дрібніше на тій же тертці. Можна скористатися спеціальним ручним пресом.
  4. Виливаємо в ємність з м’ясом соус, додаємо імбирну стружку, перець і часникову натирання.
  5. Все заважаємо, накриваємо і залишаємо насичуватися маринадом на годину або два. Щоб м’ясо краще ввібрало ароматну підливу, на гомілку бажано зробити надрізи навскіс або поперек м’ясних волокон.
  6. Виливаємо масло в сковороду, прогріваємо його на сильному вогні, зменшуємо його і кладемо ароматні ніжки.
  7. Смажимо їх, перевертаючи, до золотистого на слабкому вогні, можна навіть під кришкою. Під кінець, коли м’ясо вже повністю прожариться, додаємо вогонь і зарум’янюється ніжки до хрусткої скоринки.

За часом вся жарка триває не більше 20 хвилин, тобто буде час приготувати салат зі свіжих овочів або спекти на грилі приправлені спеціями кабачки. Смачний гарнір до улюбленого м’яса!

Рецепт медових курячих ніжок з імбиром і соєвим соусом

Складові

  • Куряча гомілка – 800 г + –
  • Соєвий соус – 3 ст.л. + –
  • Мед – 50 мл + –
  • Імбир – 40 г + –
  • Лимонний сік – 2 ст.л. + –
  • Чорний перець – 1/4 ст.л. + –
  • Рослинна олія – ​​3 ст.л. + –
  • Сіль – за смаком + –

Як смачно зробити курячі ніжки з імбиром і соєвим соусом

  1. Обмивання ніжки, викладаємо їх на рушник (паперовий або лляне), щоб прибрати зайву вологу.
  2. Тепер потрібно зробити маринад. Знімаємо з зубків часнику лушпиння і пропускаємо їх через ручний прес. При його відсутності подрібнити часник, а також імбирний корінь можна і на тертці з дрібними дірочками. Перед цим з ароматного кореня потрібно зняти шкірку. Кладемо імбир і часник в піалу, туди ж додаємо і мед, сік лимона, соєвий соус, приправляємо перцем, злегка присолюємо.
  3. На підготовлених ніжках з двох сторін робимо надрізи поперек волокон до кісточок на відстані 1-1,5 см. Так м’ясо замаринується швидше, та й просочиться краще.
  4. Занурюємо гомілки в маринад, гарненько їх ним обмащуємо, щоб повністю покрити м’ясо ароматної заливкою. Накриваємо і залишаємо не менше, ніж на півгодини, а ще краще – на 2-3 години.
  5. Далі наливаємо в сковорідку масло, розпалює його, а потім викладаємо гомілки і смажимо на вогні середньої інтенсивності.
  6. Щоб ніжки рівномірно приготувалися і не залишилися сирими всередині, коли вони вже покриються золотистою скоринкою, можна накрити жаровню кришкою, зменшити вогонь до мінімуму і потримати так м’ясо ще 10-15 хвилин, не забуваючи його перевертати.

Декілька порад

  • Якщо мед є тільки кристалізований, повернути йому рідку консистенцію можна за допомогою мікрохвильової печі (менше 1 хвилини) або ж на водяній бані.
  • Кількість соєвого соусу можна зменшити або в якості експерименту не додавати його зовсім (так само – і з лимонним соком). У будь-якому випадку м’ясо вийде дуже смачним!
  • Солити маринад радимо після додавання соусу, оскільки він має солоний присмак.
  • Оскільки мед швидко карамелізіруется, краще м’ясо вмочати в два маринаду – спочатку в той, що без меду, а потім – в солодкий.
  • Скоротити час готування допоможе сковорода з антипригарним покриттям, але вона повинна бути якісна.

Смачна і здорова їжа – це задоволена ситість домочадців, здоров’я і, звичайно ж, сприятливий клімат в будинку. Підтримувати його буде нескладно, якщо на обідньому столі час від часу будуть з’являтися смачно приготовані в сковороді курячі ніжки в соєвому соусі. А щоб улюблене частування не приїдається, його радимо готувати з різними спеціями.