Курка – це, мабуть, одна з найбільш універсальних різновидів птиці, адже з кожної частини її тушки можна приготувати безліч страв. Так, сьогодні ми будемо готувати курячі крильця в медово-соєвому соусі – неймовірно оригінальне і при цьому досить просте страву. Витративши всього близько години свого часу, ви отримаєте ласощі, яке, без сумніву, підкорить ваших близьких або гостей.
Швидкий рецепт курячих крил в соєво-медовому соусі
Складові
- Мед – 1,5 ст. + –
- Соєвий соус – 7 ст.л. + –
- Томатний соус або барбекю – 3 ст.л. + –
- Оливкова олія – 2,5 ст.л. + –
- Курячі крила – 1-2 кг + –
- Часник – 1-2 зубки + –
- Сіль – за бажанням + –
- Спеції – за бажанням + –
Як швидко зробити курячі крила в медово-соєвому соусі
- Насамперед ставимо прогріватися духовку до 190-200 градусів.
- Крильця гарненько промиваємо під проточною водою і видаляємо з них залишки пір’я, якщо вони є.
- За допомогою топірця або великого ножа рубаємо крила в районі суглобів. Кінчик крила нам не знадобиться, так що можете викинути цю частину або використовувати, наприклад, для приготування бульйону. Шкіру на крилах можна зняти або залишити – залежить від ваших уподобань.
- В окрему невелику піалу наливаємо мед. Сюди ж додаємо томатний соус або соус барбекю і гарненько перемішуємо.
- Поступово починаємо вливати соєвий соус, не припиняючи заважати нашу масу – так інгредієнти рівномірно змішаються.
- З часнику знімаємо шкірку і або пропускаємо його через прес, або максимально дрібно рубаємо, потім також всипаємо в піалу.
- У самому кінці додаємо оливкову олію, трохи перчимо і засипаємо спеції, якщо потрібно.
Солоність медової суміші забезпечується соєвим соусом, але якщо ваш соус не досить солоний, то можете додати трохи звичайної солі.
- Форму для випікання застилає фольгою і викладаємо на неї, в один шар, крильця.
- Акуратно поливаємо крила нашим соусом і трохи розмазує його по їх поверхні.
- Ставимо форму в духовку. Випікати крильця потрібно до тих пір, поки медово-соєвий соус не карамелізіруется. При 200 градусах це зазвичай відбувається за 20-30 хвилин, при 190 градусах на приготування йде близько 1 години.
Готовим крил потрібно дати трохи охолонути. Подавати їх потрібно з прохолодними напоями.
З звичайним томатним соусом смак страви виходить більш м’який, з барбекю ж крильця обзаводяться пікантними нотками. Також ви можете зробити цю страву гострим, якщо використовуєте томатний соус з перцем чилі.
Смажені крильця курки в медово-соєвому соусі на сковороді
Багато кулінари люблять смажені крила – це досить просте блюдо, яке відмінно підходить до пива або іншим прохолодних напоїв.
Страва ж, приготоване з даного рецептом, в більшій мірі відноситься до високої кухні, хоча готується воно також просто і швидко, як і звичайні смажені крильця.
Складові
- Курячі крильця – 500 г;
- Соус соєвий – 100 мл;
- Імбир – невеликий шматочок;
- Часник – 1 зубок;
- Лимон – ½ шт .;
- Кінза – кілька стебел;
- Мед – 50 г;
- Вершкове масло – 1 ст.л .;
- Насіння кунжуту – жменя;
- Оливкова олія – 1 ст.л .;
- Сіль і перець – за смаком.
Як посмажити крильця з медом і соєвим соусом
- Промиваємо курячі крила, видаляємо пір’ячко і відкидаємо на друшляк.
- Разрубиваем крила на три частини, кінчики викидаємо або відкладаємо в сторону для інших страв.
- Промаківаем кожен шматочок паперовим рушником, щоб на крилах не залишилося вологи.
- Кладемо крильця в глибоку миску, наливаємо сюди ж соєвий соус.
- Імбир чистимо і натираємо на дрібній тертці – нам потрібен обсяг, рівний приблизно 1 столовій ложці.
Якщо свіжого імбиру не знайшли, то можете скористатися сушеним, тоді для приготування вистачить і половини столової ложки.
- Кінзу моєму і дрібно рубаємо. Часник очищаємо і пропускаємо через прес. Додаємо до крил.
- З половинки лимона видавлюємо сік і перемішуємо крильця в маринаді, щоб він повністю їх покрив.
- Закриваємо миску кришкою і ставимо в холодильник. Тут наші крила будуть маринуватися протягом двох годин.
- Коли означений час пройде, виймаємо нашу ємність з маринованими крильцями з холодильника. Дістаємо їх з маринаду, даючи стекти надлишків рідини.
- Натираємо перцем і невеликою кількістю солі (якщо соєвий соус сильно солоний, то сіль використовувати не потрібно).
- У сковороду наливаємо оливкову олію, а потім додаємо до нього вершкове масло. На середньому вогні нагріваємо сковороду і чекаємо, коли вершкове масло повністю розплавиться і перестане пузиритися.
- Наливаємо в сковороду мед і відразу ж кладемо в неї крила. Обсмажуємо крильця протягом 10 хвилин, постійно перевертаючи, щоб мед їх повністю покривав.
- Викладаємо готові крильця на блюдо і присипаємо зверху кунжутом. Попередньо насіння потрібно трохи обсмажити, для ароматності, на чистій сковороді.
Крила курки в медово-соєвому соусі в духовці
У цьому рецепті ми будемо використовувати рисове вино і мирин. Оскільки це досить екзотичні для нашої країни продукти, то можлива їх заміна:
- Рисове вино можна замінити такою ж кількістю білого сухого вина.
- Столову ложку Міріна можна замінити, змішавши дві чайні ложки білого вина і одну чайну ложку цукру.
Складові
Основні продукти
- Крильця курячі – 1-2 кг;
- Кунжут білий – жменя.
маринад
- Соєвий соус – 1 ст.л .;
- Рисове вино – ¼ склянки;
- Кунжутне або соняшникову олію – ½ ст.л .;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт;
- Перець мелений – ½ ч.л .;
- Імбир – невеликий шматочок.
глазур
- Мед – 3 ст.л .;
- Соєвий соус – 2 ст.л .;
- Мирин – 1 ст.л .;
- Рисове вино – 1 ст.л.
Як приготувати крила з медово-соєвим соусом в духовці
- Курячі крильця готуємо аналогічно тому, як ми це робили в минулих рецептах – рубаємо на три частини і кінчик крила прибираємо.
- Добре промаківаем крила паперовими рушниками, щоб видалити з них залишки вологи. Перекладаємо в глибоку ємність.
- Цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо півкільцями, засипаємо в миску до крилець.
- Імбир чистимо і ріжемо великими пластинами, додаємо до цибулі і крил. Сюди ж вливаємо соєвий соус, вино, масло. Насипаємо перець і добре перемішуємо.
- Ставимо миску в холодильник на строк від півгодини до двох годин, попередньо накривши її кришкою.
- У невелику каструльку наливаємо мед, соєвий соус, мірін і вино. Ставимо на слабкий вогонь і, постійно помішуючи, чекаємо невеликого загустіння.
- Духовку розігріваємо до 200 градусів. Форму для випікання застилає фольгою і викладаємо на неї крила в один шар.
- Ставимо форму в духову шафу на 10 хвилин, потім виймаємо і поливаємо половиною глазурі. Відправляємо випікатися крильця ще на 10 хвилин.
- Знову виймаємо крила і поливаємо їх залишками глазурі. Ще через 10 хвилин, проведених в духовці, крильця повинні придбати коричневий колір і трохи обвуглитися.
- Посипаємо готові крила смаженим кунжутом і подаємо до столу гарячими.
Завдяки тому, що наші курячі крильця в медово-соєвому соусі покриваються глазур’ю не в один захід, а в кілька, карамелизация меду відбувається більш рівномірно.
Зверху на крилах утворюється свого роду цукрова скоринка, яка робить це блюдо неймовірно ароматним і соковитим.