Куряче філе в паніровці може бути подано на обід або вечерю, а може послужити чудовою гарячою закускою: тонкі ніжні соковиті шматочки курки під сирним рум’яною скоринкою-оболонкою завжди з’їдаються з апетитом!
Паніровка в даному рецепті – поняття досить умовне: панірувальні сухарі не використовуються. Доданий в паніровку сир на гарячій сковороді швидко «схоплюється» в трохи хрустку скоринку, яка не дає курячим скибочкам засохнути при обсмажуванні. Приготуйте, не пошкодуєте!
Потрібно:
- Філе куряче (грудки) – близько 600 грамів
- Яйця курячі – 2 штуки (якщо дрібні – можна і 3)
- Сир (будь-який твердий на ваш смак) – приблизно 120 г
- Борошно пшеничне – 1 столова ложка з гіркою»
- Сіль поварена – приблизно 0,5 чайної ложки або трохи більше (не забувайте, що сир теж солоний!)
- Перець чорний мелений – за смаком (трусніть пару раз перечниці над кожним шматочком курки)
- Приправа для курки (за бажанням) – від 0,5 до 1 чайної ложки на ваш смак (мається на увазі готова суха приправа, яку можна купити в будь-якому продуктовому магазині)
- Рослинна олія (рафінована) – приблизно 0,5 склянки (кількість залежить від розміру вашої сковороди)
Приготування:
Куряче філе потрібно вимити холодною водою і обсушити паперовим рушником або серветками. Далі кожен шматок розрізаємо на 2 більше тонких (ніж йде паралельно обробній дошці, подивіться наш відео-рецепт!).
Кожен шматок курки потрібно злегка відбити, щоб він став більш тонким (зручно робити це, засунувши шматок курки в поліетиленовий пакет, щоб бризки при отбивании не розліталися по кухні), а потім розрізати приблизно навпіл, щоб вийшли невеликі шматочки.
Шматочки курки розкладаємо на дошці, солимо, перчимо, посипаємо приправою для курки (тільки з одного боку, шматочки у нас тоненькі, так що цього буде достатньо).
Сир натираємо на дрібній тертці.
До сиру додаємо яйця (попередньо перемішавши білки з жовтками) і борошно і перемішуємо все до стану однорідної маси. Отриману досить густу й липку масу, звичайно, можна назвати «паніровкою» з великою натяжкою, тому ми беремо це слово в лапки, але і кляром вона вже точно не є.
Оскільки наша сирна «паніровка», як ми тільки що сказали, густа і липка, обваляти в ній тонкі шматочки курячого філе навряд чи вийде, так що правильніше сказати, що ми будемо їх обмазувати. Зручніше розмазати частина панірувальної маси зверху шматочками курячого філе, поки вони ще лежать на дошці.
У сковороді розігріваємо рослинне масло (воно повинно покривати дно сковороди повністю шаром в 3-5 міліметрів глибиною) до розжареного стану, після чого зменшуємо нагрівання до середнього. Кожен шматочок курячого філе обмазуємо сирної «паніровкою» з іншого боку (там, де її ще немає) – прямо руками, ложкою незручно – і викладаємо в сковороду на деякій відстані один від одного. Смажимо спочатку з одного боку до вираженого золотистого кольору (у нас процес займає близько 5 хвилин, але час залежить від типу сковороди і того, як «виглядає» на вашій плиті середній рівень нагріву).
Потім перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку теж до золотистої скоринки приблизно стільки ж часу.
Знімаємо готові шматочки курки на тарілку (можна застелити її паперовими серветками, щоб вони ввібрали надлишки масла) і викладаємо смажитися наступну порцію – і так, поки не підсмажимо всі шматочки. Тепер наше куряче філе в паніровці з сирною скоринкою готово. Можна подавати на стіл.
Звертаємо вашу увагу на те, що це, звичайно ж, не єдиний спосіб приготувати куряче філе на сковороді: можна підсмажити його в клярі, можна, наприклад, загасити з соєвим соусом, додавши овочі. Пробуйте різні варіанти! Шукайте свої улюблені, робіть своє меню більш різноманітним!
Ви можете також подивитися наш відео-рецепт: