Куряча грудка, запечена в мультиварці

kurinaya-grudka-zapechennaya-v-multivarke
Яке блюдо готується з дієтичного і низькокалорійного м’яса, рекомендується дієтологами як неодмінний атрибут раціону здорового харчування?

Правильно – куряча грудка, запечена в мультиварці, і приготована за нашими рецептами, виходить ніжною і соковитою, вона вгамує голод і не додасть зайву вагу. Запекти її в диво помічниці не складе великих труднощів, проте, для отримання найсмачніше результату, знадобиться врахувати деякі хитрощі.

Кожній господині відомо, що куряче філе не завжди виходить смачним хоч і є найкориснішою частиною курки. Воно досить сухе, а приготувати біле м’ясо так, щоб воно легко жувати і буквально тануло в роті, не дуже просто, і тим не менш можливо.

Готування в мультиварці дозволяє запобігти випаровування вологи з м’яса. А різноманіття маринадів і соусів дає готувати в ній дуже смачні страви. Наприклад, запечене філе курки в мультиварці з використанням фольги, виходить дуже м’яким і ніжним.

Рецепт печеної курки під сиром у фользі в мультиварці

Цей тандем сиру і помідорів в поєднанні з використовуваної фольгою дозволяє наситити куряче м’ясо овочевим соком і ароматом розплавленого сиру. Блюдо виходить смачним і корисним, а сиру для нього потрібно зовсім не багато.

Якщо ви все-таки побоюєтеся появи зайвих кілограмів, то перед вживанням сирну корочку можна зняти. На смакові характеристики м’яса це майже не впливає.

kurinaya-grudka-zapechennaya-v-multivarke1

Складові

  • Куряче філе – 3 шт .;
  • Сир твердий – 100 г (6 тонких скибочок);
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • Помідори – 2 шт .;
  • Спеції для курки – 1 ч.л .;
  • Сіль – 2 ч.л .;
  • Фольга – для загортання.

Як правильно приготувати і запекти соковиту курячу грудку в фользі в мультиварці

  1. Підготувати необхідні інгредієнти: цибулю почистити і порізати кільцями, томати промити і порізати кружальцями, сир нарізати тонкими скибочками.
  2. Філе курки промити, просушити паперовим рушником, натерти сіллю і спеціями для курки. Залишити маринуватися на півгодини.
  3. З фольги зробити подобу човників за розміром курячого філе. Фольгу краще скласти в два шари для надійності, а з боків сформувати бортики, щоб рідина не витікала. Викласти м’ясо на фольгу, зверху цибулю, потім помідори і сир. Виходить три човники.
  4. У чашу мультиварки викласти заготовки. У п’ятилітрову чашу легко входить 2 таких філе, але якщо їх потіснити, може вміститися три човники.
  5. Закрити кришку мультиварки і запікати 40 хвилин в режимі «Випічка».

Після закінчення програми приготування човники відразу не виймайте з мультиварки, а дайте фользі злегка охолонути при відкритій кришці.

Покроковий рецепт запеченої курочки шматочками в мультиварці

Складові

  • Куряча грудка – 600 г + –
  • Масло вершкове – 50 г + –
  • Вершки – 200 мл + –
  • Вода очищена – 200 мл + –
  • Борошно пшеничне – 2 ст.л. + –
  • Сіль, перець, мускатний горіх – за смаком + –

Як просто зробити вдома шматочки курячого м’яса в соусі в мультиварці

Курячі грудки можна готувати в мультиварці цілком або шматочками, а приготовані в соусі, останні будуть просто танути в роті.

  1. Промити куряче м’ясо під водою, просушити паперовим рушником і нарізати кубиками.
  2. У чаші мультиварки обсмажити на вершковому маслі (20 г) шматочки курячого філе в режимі «Випічка» протягом 20 хвилин, періодично помішуючи. Викласти обсмажене мяско на окрему тарілку. У цій же чаші приготувати вершковий соус: обсмажити злегка борошно, додати вершкове масло і перемішати, влити воду з вершками і знову перемішати. Дати соусу закипіти для загустіння.
  3. З’єднати обсмажене куряче мяско з отриманим соусом. Посолити, поперчити, додати за смаком мускатний горіх.
  4. Готувати в режимі «Гасіння» протягом 25 хвилин.

Подавати на стіл запечені в мультиварці шматочки курки можна майже з будь-яким гарніром. Відмінно сюди підійдуть і рис, і макарони, і овочеве рагу, але найсмачніше будуть курячі шматочки в соусі з картоплею, смаженою, запеченою або просто з картопляним пюре, щедро посипаних свіжою зеленню. Пальчики оближеш!

Простий рецепт запеченого курячого філе з картоплею в мультиварці

Такі страви, що поєднують в собі одночасно і гарнір, і м’ясну складову, особливо популярні у сучасних господинь. Адже вони допомагають значно заощадити час як на процесі приготування, так і на миття додаткової посуду!

kurinaya-grudka-zapechennaya-v-multivarke3

Складові

  • Куряче філе – 700 г;
  • Картопля – 700 г;
  • Морква – 1 шт .;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • Помідори – 1-2 шт .;
  • Часник – 4 зубчики;
  • Олія – ​​50 мл;
  • Сіль, червоний і чорний мелений перець – за смаком.

Як робиться ситна запечена курка з картоплею в мультиварці

  1. Куряче м’ясо промити, обсушити від зайвої вологи і порізати на порційні шматки.
  2. Лук очистити і дрібно нарізати, моркву почистити і натерти на крупній тертці.
  3. Зняти з томатів шкірку, попередньо обшпаривши їх для цього окропом. М’якоть дрібно порубати.
  4. Очищену картоплю настругати брусками.
  5. У чашу мультиварки влити олію. Включити режим «Жарка» або «Випічка» на 20 хвилин.
  6. Нарізане куряче м’ясо заправити спеціями і продавлені через прес часником, посолити. Обсмажити його в чаші мультиварки при відкритій кришці протягом 10 хвилин, перевертаючи для повного прожарювання, дістати з мультиварки.
  7. Покласти в мультиварку цибулю і моркву. Включити програму «Випічка» на 20 хвилин. Обсмажити овочі в протягом 5 хвилин після чого покласти до них картопля і продовжувати смажити при відкритій кришці до кінця роботи програми. За 5 хвилин до завершення процесу обсмажування підсолити і поперчити.
  8. Покласти курку назад у чашу мультиварки, туди ж відправити і нарізаний помідори. Закрити кришку і готувати в режимі «Гасіння» 15 хвилин.

Гарячу страву можна посипати тертим сиром і свіжою зеленню, так воно буде ще ароматні!

Рецептів виконання курячої грудки, запеченої в мультиварці, ціле безліч. Щоб зробити аромат і смак готових страв з білого м’яса більш різноманітним, варто поекспериментувати. Адже сухофрукти, фрукти, гриби, горіхи і багато овочів здатні збагатити будь-яку страву своєю присутністю.