Куряча грудка в соєвому соусі в мультиварці

Куряча грудка в соєвому соусі в мультиварці
Люди, що стежать за своїм харчуванням і фігурою, розуміють, наскільки важливий білок для нормального функціонування організму. Куряча грудка в соєвому соусі в мультиварці – блюдо, що відповідає всім принципам здорового харчування, адже містить багато вітамінів, білка і мало холестерину. Завдяки сучасній чудо-каструльці воно готується швидко і зберігає максимум корисних речовин, тому не залишить байдужими прихильників здорового харчування.

Розглянемо кілька рецептів приготування такої страви.

Секрети смачної грудки (курячої) в соєвому соусі

Перш, ніж ми приступимо до захоплюючий процес приготування цієї страви, відзначимо, що сіль вам може знадобитися на самому початковому етапі і в дуже невеликій кількості.

Справа в тому, що соєвий соус володіє не стільки «різким» смаком (як про нього часто пишуть в різних джерелах), скільки дуже солоним. Якщо додати його в кількості, зазначеній в нашому рецепті, то він цілком зможе повністю замінити сіль.

Куряча грудка в соєвому соусі: дієтичний рецепт

Складові

  • Куряче філе – 350 г + –
  • Соєвий соус – 4 ст.л. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Куркума – за смаком + –

Покрокове приготування курячої грудки в соєвому соусі в мультиварці

Серед розмаїття рецептів, відомих сучасним господарочкам, особливе місце займає варіант приготування курячої грудки без масла.

М’ясо, приготоване без жиру, вважається найбільш дієтичним і корисним, а завдяки соєвого соусу його ніхто не посміє назвати прісним або позбавленим смаку.

  1. Промиваємо курячі грудки. Якщо на них присутній жир, то його слід видалити.
  2. В окремій мисці змішуємо соєвий соус зі спеціями.
  3. Опускаємо в цей маринад філе і тримаємо 5 хвилин.
  4. Викладаємо курячі грудки в ємність мультиварки.
  5. Включаємо режим «Випічка», час приготування – 1 година.

Таке блюдо виходить дуже соковитим, м’яким і апетитним. Його можна їсти, не турбуючись про свою фігуру, адже готується воно без краплі рослинного масла.

Класичний рецепт грудки в соєво-медовому соусі для мультиварки

Приготувати смачну, ніжне куряче філе в пікантно-солодкуватому соусі можна дуже просто. Вам знадобиться нехитрий набір продуктів і мультиварка. А ось отриманий результат, безсумнівно, порадує вас і ваших близьких.

Складові

  • Куряче філе – 400 г;
  • Мед – 2 ст.л .;
  • Соєвий соус – 5 ст.л .;
  • Рослинна олія – ​​3 ст.л .;
  • Сіль за смаком.

kurinaya-grudka-v-soevom-souse-v-multivarke

Приготування грудки курки в соєво-медовому соусі

  1. Ретельно промиваємо філе і нарізаємо його маленькими шматочками.
  2. У глибокій тарілці змішуємо мед і соус.
  3. У цю ємність на 15 хвилин викладаємо курячі грудки – нам потрібно, щоб вони гарненько просочилися. Але якщо у вас немає на це часу, то можна за допомогою силіконової щіточки змастити шматочки курки приготованим соусом.
  4. Змащуємо каструльку мультиварки рослинним маслом і викладаємо в неї наше філе.
  5. Встановлюємо режим запікання, час приготування – 60 хвилин.

Філе виходить трохи солодкуватим і дуже смачним.

Тушкована куряча грудка в соєвому соусі з гречкою

Дивовижне пристосування, відоме як мультиварка, дозволяє приготувати одночасно два блюда. У нашому випадку це буде куряче філе з гарніром.

Як гарнір ми пропонуємо використовувати гречку, яка стане вдалим доповненням до основної страви і зробить його більш ситним і корисним.

Складові

  • Куряча грудка – 300 г;
  • Гречана крупа – 350 г;
  • Морква – 1 шт .;
  • Цибулина – 1 шт .;
  • Вода – 2 склянки;
  • Соєвий соус – 6 ст.л .;
  • Олія соняшникова – 2 ст.л .;
  • Сіль, спеції – за смаком.

Рецепт курячої грудки з соєвим соусом і гречкою в мультиварці

  1. Промиваємо куряче філе і нарізаємо його маленькими шматочками.
  2. У глибокій мисці змішуємо соєвий соус (3 ст.л.) і приправи. Маринуємо курячі грудки приблизно 15 хвилин.
  3. За цей час чистимо і тремо на дрібній тертці моркву, кубиками нарізаємо цибулю.
  4. Викладаємо овочі в змащену олією мультиварку. Обсмажуємо овочі 8 хвилин на режимі «Жарка».
  5. Викладаємо в мультиварку наше куряче філе, до нього додаємо промиту гречану крупу.
  6. Наливаємо в ємність 2 склянки гарячої води і залишилися 3 ст. л. соєвого соусу.
  7. Закриваємо кришку. Виставляємо режим «Гасіння», час приготування – 35 хвилин.

М’ясо виходить дуже ніжним, а гречку в цій страві ви можете спокійно замінити рисом. Смак страви від цього анітрохи не постраждає.

kurinaya-grudka-v-soevom-souse-v-multivarke.3jpg

Як бачите, щоб правильно харчуватися – потрібно зовсім не багато. Головне – бажання і продукти, придбати які можна в будь-якому магазині за доступною ціною.

Запропоновані нами рецепти підійдуть для всієї родини. Навіть ті, хто і слухати не хоче про те, що потрібно дотримуватися якісь принципи здорового харчування, не відмовляться від добавки курячої грудки, приготовленої з соєвим соусом в мультиварці.