Кришка для торта «Чайник» з мастики своїми руками: етап 4

Тепер саме час зайнятися виготовленням оригінальної верхівки їстівного і апетитного святкового частування.

Кришка для торта «Чайник» з мастики своїми руками робиться особливо, до цієї справи потрібен підхід, про який ми крок за кроком розповімо нижче в статті. Не пошкодуйте часу на це непросте заняття, адже в готовому вигляді десерт на столі буде виглядати надзвичайно, що однозначно підкорить ваших гостей.

Детальніше про попередніх і наступних етапах роботи над тортом «Чайник» читайте в статтях, посилання на які подані нижче.

  • Святковий торт «Чайник» з мастики: етап 1 (фарбування мастики)
  • Як зробити ручку з мастики для торта «Чайник»: етап 2
  • Носик для мастичного торта «Чайник»: етап 3 з фото
  • Формуємо торт «Чайник» з готових містичних деталей: етап 5
  • Як красиво прикрасити домашній торт «Чайник» з мастики: етап 6

Як виготовити кришку для «чайника» з мастики: рецепт з фото

Торти Прикраса блюд Як приготувати … (секрети страв)
ЛюдмілаСтатьі автора

Кришка для торта Чайник з мастики своїми руками етап 4
Кришка для торта Чайник з мастики своїми руками етап 4

Складові

  • – + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Залишки мастики скочується в товстий гурток. Якщо ви не впевнені в тому, що він вийде правильної форми, можна вирізати його за допомогою того ж склянки.

Я ж вирішила довіритися натхненню цілком і повністю, тому цю роботу зробила руками. Тим більше що в кінці роботи я завжди все підправляти.


  • Поклавши гурток на поверхню столу, пальцями витягуємо пластичну масу до центру і вгору, немов робимо дзвіночок.


  • Паличкою робимо бортики, неодноразово прокочуючи і з натиском підштовхуючи мастику до центру заготовки.


  • Пальцями приплющує ручку.


  • «Шийку» ручки стоншується, прікативая шпажкою з усіх боків.


  • Натискати по центру.


  • Приплющує верхівку, роблячи форму, що нагадує ромб.


  • Далі нам на допомогу прийде звичайна зубочистка або бамбукова шпажка. Тонкі і міцні «спинки» цих доморощених інструментів роблять борозенки легко і швидко. Створюючи малюнок, головне – не зволікати, а тільки натискати.


  • Відокремлюємо верхню частину ромба смугами.


  • Мені дуже хотілося, щоб ручка «чайника» нагадувала корону – такий нюанс в майбутньому ясно натякне на особливість людини, для якого буде зроблений солодкий сюрприз.

    З цією метою пальцями відтягаю боки, роблячи вигин більш витонченим.


  • А ось в наступний момент мене відвідало кілька ідей відразу, і я в азарті ледве встигала робити фото. Отже, прокатуємо фігурним ножем по краях кришечки.


  • У короні робимо поглиблення для намистинки.


  • Будь-яким круглим предметом (чаркою, наприклад) видавлюємо ще один «поверх» близько ручки. У мене під руку попався фіксатор для кондитерського шприца.


  • Насадкою робимо візерунок з напівкіл.


  • А тепер настав самий делікатне момент. Ми будемо декорувати корону. З більш темною мастики формуємо кульки однакового розміру.


  • Відрізаємо 3 шматочки тонкого дроту.


  • Накручуємо половину довжини у вигляді пружинки, щоб збільшити площу зчеплення з кулькою мастики.


  • Прикладаємо до неї темний кругляш і вдавлюємо дріт в середину.


  • Обкачуємо мастику пальцями, ховаючи пружинку всередині.


  • Формуємо «кому». Робимо таким чином дві деталі.


  • Результат роботи над третім елементом буде відрізнятися тільки тим, що це буде форма не коми, а ромбика.


  • За допомогою пінцета впроваджуємо зворушливі верхівки в корону.


  • Розправляємо і повертаємо їх у потрібному напрямку.


  • Кришечка майже готова. Залишилося тільки помістити в поглиблення намистинку.

    Тільки через добу, коли деталі більш-менш зміцніють, ми можемо братися за фінальну роботу – покриття торта мастикою, тим більше що до свята залишилося кілька годин.