Тепер саме час зайнятися виготовленням оригінальної верхівки їстівного і апетитного святкового частування.
Кришка для торта «Чайник» з мастики своїми руками робиться особливо, до цієї справи потрібен підхід, про який ми крок за кроком розповімо нижче в статті. Не пошкодуйте часу на це непросте заняття, адже в готовому вигляді десерт на столі буде виглядати надзвичайно, що однозначно підкорить ваших гостей.
Детальніше про попередніх і наступних етапах роботи над тортом «Чайник» читайте в статтях, посилання на які подані нижче.
- Святковий торт «Чайник» з мастики: етап 1 (фарбування мастики)
- Як зробити ручку з мастики для торта «Чайник»: етап 2
- Носик для мастичного торта «Чайник»: етап 3 з фото
- Формуємо торт «Чайник» з готових містичних деталей: етап 5
- Як красиво прикрасити домашній торт «Чайник» з мастики: етап 6
Як виготовити кришку для «чайника» з мастики: рецепт з фото
Торти Прикраса блюд Як приготувати … (секрети страв)
ЛюдмілаСтатьі автора
Складові
- – + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Залишки мастики скочується в товстий гурток. Якщо ви не впевнені в тому, що він вийде правильної форми, можна вирізати його за допомогою того ж склянки.
Я ж вирішила довіритися натхненню цілком і повністю, тому цю роботу зробила руками. Тим більше що в кінці роботи я завжди все підправляти.
Поклавши гурток на поверхню столу, пальцями витягуємо пластичну масу до центру і вгору, немов робимо дзвіночок.
Паличкою робимо бортики, неодноразово прокочуючи і з натиском підштовхуючи мастику до центру заготовки.
Пальцями приплющує ручку.
«Шийку» ручки стоншується, прікативая шпажкою з усіх боків.
Натискати по центру.
Приплющує верхівку, роблячи форму, що нагадує ромб.
Далі нам на допомогу прийде звичайна зубочистка або бамбукова шпажка. Тонкі і міцні «спинки» цих доморощених інструментів роблять борозенки легко і швидко. Створюючи малюнок, головне – не зволікати, а тільки натискати.
Відокремлюємо верхню частину ромба смугами.
Мені дуже хотілося, щоб ручка «чайника» нагадувала корону – такий нюанс в майбутньому ясно натякне на особливість людини, для якого буде зроблений солодкий сюрприз.
З цією метою пальцями відтягаю боки, роблячи вигин більш витонченим.
А ось в наступний момент мене відвідало кілька ідей відразу, і я в азарті ледве встигала робити фото. Отже, прокатуємо фігурним ножем по краях кришечки.
У короні робимо поглиблення для намистинки.
Будь-яким круглим предметом (чаркою, наприклад) видавлюємо ще один «поверх» близько ручки. У мене під руку попався фіксатор для кондитерського шприца.
Насадкою робимо візерунок з напівкіл.
А тепер настав самий делікатне момент. Ми будемо декорувати корону. З більш темною мастики формуємо кульки однакового розміру.
Відрізаємо 3 шматочки тонкого дроту.
Накручуємо половину довжини у вигляді пружинки, щоб збільшити площу зчеплення з кулькою мастики.
Прикладаємо до неї темний кругляш і вдавлюємо дріт в середину.
Обкачуємо мастику пальцями, ховаючи пружинку всередині.
Формуємо «кому». Робимо таким чином дві деталі.
Результат роботи над третім елементом буде відрізнятися тільки тим, що це буде форма не коми, а ромбика.
За допомогою пінцета впроваджуємо зворушливі верхівки в корону.
Розправляємо і повертаємо їх у потрібному напрямку.
Кришечка майже готова. Залишилося тільки помістити в поглиблення намистинку.
Тільки через добу, коли деталі більш-менш зміцніють, ми можемо братися за фінальну роботу – покриття торта мастикою, тим більше що до свята залишилося кілька годин.