Креативні закуски з томатів і сиру

Помідори з часником і сиром

Кожна господиня будинку має в своєму кулінарному арсеналі блюда, які готуються швидко, але смакові якості від цього не страждають. Одним з таких страв можна впевнено назвати помідори з сиром і часником, яке шановане майже в кожній родині. Томати під красивою «шубкою» і виглядають на столі дуже ефектно, і є прекрасною холодною закускою.

Хто вигадує воістину «народні» страви і як вони встигають блискавично завойовувати все святкові, так і сімейні обідні столи в нашій країні? Можливо, жінки діляться рецептами на обідній перерві або на чаювання в офісах? Так чи інакше, ми поділимося декількома рецептами, як приготувати популярне блюдо, а Ви вже виберете для себе підходящий варіант.

Хотілося б ще відзначити, що дане блюдо є більш святковим варіантом класичного салату з помідорами і сиром.

Класичний рецепт томатів з сиром і часником

Класичний рецепт помідорів з сиром
складові

  • Помідори (обов’язково стиглі і соковиті) – 3-4 шт. + –
  • Сир твердий (російський) – 150-200 г + –
  • Часник – за смаком + –
  • Майонез – 2 ст. л. + –

Приготування

  1. Нарізаємо помідори кільцями товщиною 1 см і викладаємо на плоске блюдо.
  2. В окремий посуд натираємо на дрібній тертці сир, видавлюємо через Часничниці часничок, додаємо майонез і акуратно, не давлячи інгредієнти, перемішуємо до однорідності.
  3. Беремо в ліву руку помідорне колечко і викладаємо чайною ложечкою сирну гірку. Розрівнюємо красиво. Так покриваємо всі помідорні колечка.
  4. Красиво розкладаємо колечка на блюді і прикрашаємо або зеленню, або ягідкою калини (журавлини) в центрі.

Хороша закусочка! Смачного!

* Порада від кухарчуком
Красиво виглядають кільця томатів, якщо їх просто густо посипати тертим сиром, а потім прикрасити часниковою заправкою з допомогою кондитерського мішка або шприца.

Креативна закуска «Томат під шубою»

Креативний рецепт помідорів з сиром і часником
складові

  • Помідори – 4-5 шт. + –
  • Морква – 1 шт. + –
  • Сир – 150-200 г + –
  • Яйця, зварені круто – 1-2 шт. + –
  • Часник – 2-3 зубчики або за смаком + –
  • Майонез – 3 ст. л. + –

Приготування

  1. Своїм та ріжемо томати кружальцями завтовшки 1 см.
  2. Готуємо морквяно-сирну «шубку». Морква і сирний продукт (це можуть бути звичайні плавлені сирки) подрібнюємо на дрібній тертці, яйця – на крупній тертці.
  3. Всі інгредієнти акуратно змішуємо. Кількість будь-якого інгредієнта можна зменшувати або збільшувати, в тому числі часник.
  4. Викладаємо сирну суміш на помідорні заготовки, рівняємо акуратно і кладемо на кожен гурток пару листочків зелені.

Смачного!

Цей м’який варіант закуски може послужити Вам живильним і легким сніданком. Тільки ось що робити з часниковим запахом з рота? Ця проблема – і не проблема зовсім!

Часниковий аромат можна легко усунути, якщо пожувати свіжу зелень петрушки, або з’їсти пару будь-яких горішків, з’їсти кружечок лимона з цедрою (без цукру) або випити склянку молока. Всі ці прийоми допоможуть очистити подих. Тільки не забудьте перед цим сполоснути рот, щоб не між зубами не залишилося частинок часнику.

Для всіх страв з майонезній заправкою ми б порадили готувати майонез своїми руками. По-перше, домашній майонез – натуральний продукт, а по-друге, він смачніший.

* Як приготувати майонез своїми руками
Зробити його дуже просто! Збийте міксером жовток з сіллю і лимонним соком, а в процесі збивання тоненькою цівкою додайте очищене рослинне масло. Збивайте до загустіння суміші. Чим більше Ви додаєте масла, тим густіше заправка. Кількість солі і лимонного соку залежить від Ваших переваг і мети. Салатний варіант заправки на увазі підвищений вміст солі і кислоти.
Помідори з сиром і часником приготувати дуже легко, як Ви змогли помітити. Цю ідею «шубки» на овочах Ви можете експлуатувати в необмежених варіантах. Пам’ятайте, що кулінарія – це мистецтво, так станьте його адептом!