Заварні млинці на кефірі, їх ще по-іншому називають «млинці по-королівськи», повністю виправдовують свою назву.
Адже крім того, що вони мають гарний зовнішній вигляд у вигляді мережива, вони виходять досить пишними в порівнянні зі звичайними млинцями.
А завдяки кефіру, смак у них просто незрівнянний.
Незважаючи на всю цю пишність, готувати заварні млинці на кефірі практично так само, як і звичайні. Вся різниця лише в кефірі і в окропі.
Чи готові порадувати себе і своїх близьких ніжними королівськими млинцями? Тоді приступаємо до приготування.
Млинці по-королівськи, рецепт на кефірі
Масляна Млинці
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Кефір будь-якої жирності – 2 склянки + –
- Окріп – 1 стакан + –
- Борошно пшеничне – 2 склянки + –
- Яйця курячі – 1 шт. + –
- Цукор-пісок білий – ½ склянки + –
- Сіль – 1 ч. Ложка (без гірки); + –
- Рослинна олія – 3 ст. ложки + –
- Харчова сода – 1 ч. Ложка (без гірки) + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Для початку визначтеся з мискою, в якій будете замішувати тісто для млинців. Вона повинна бути глибокою, щоб зручно було заважати в ній віночком.
Цукор пересипати в миску і розбити туди ж одне куряче яйце.

Додати трохи солі. Сіль надає млинців якийсь смаковий відтінок.

Розмішати все віночком до однорідної маси.

Влити пару стаканів будь-якого кефіру.

І знову все розмішати вінчиком до однорідної маси.

В окрему миску налити окріп і додати до нього ложечку харчової соди.

Ретельно перемішати, щоб сода розпалася на крупинки, і влити цю воду миску до тесту.

Далі діємо дуже швидко. Додати соняшникову олію.

Всипати борошно.

Ретельно все розмішати, щоб не було навіть найменшого грудочки.

Сковороду нагріти і за допомогою ополоника налити на неї невелика кількість млинцевого тесту. Вогонь повинен бути повільним. Ви побачите, як починають утворюватися і лопатися дрібні бульбашки по всьому млинчики.

Перевернути млинець і підрум’янити його з іншого боку.

Готові заварні млинці на кефірі скласти стопкою і за бажанням можна промазати їх розтопленим вершковим маслом.

Млинці по-королівськи готові! Прошу всіх до столу!