Королівська ватрушка з сиром у духовці – це дуже смачний, ситний, апетитний пиріг, який ідеально підходить для приготування у вихідний день. Аромат цієї випічки додасть оселі затишок і умиротворення, а ніжний сирний смак подарує задоволення і радість. Ми пропонуємо 9 рецептів королівської ватрушки з кисломолочним сиром у духовці покроково з фото на вибір. Серед них ви обов’язково знайдете той самий свій рецепт!
Класичний рецепт королівської ватрушки з сиром у духовці
Апетитний і простий у приготуванні пиріг під силу навіть господині-початківцю. Обов’язково приготуйте такий, коли у вас видасться вільна хвилинка і захочеться порадувати себе та близьких смачною випічкою.
Інгредієнти
- Для тіста:
- Борошно пшеничне 240 гр. (в/с)
- Цукор-пісок 100 гр.
- Масло вершкове 150 гр.
- Сода харчова ¼ ч.л.
- Для начинки:
- Сир 500 гр. (дрібнозернистого)
- Ванілін 1 щіпка
- Цукор-пісок 100 гр.
- Яйце куряче 3 шт.
- Сіль ½ ч.л.
Приготування
-
Королівська ватрушка з сиром у духовці готується дуже просто. Просійте разом із содою все борошно в окрему ємність. Потім в іншій тарі подрібніть дуже холодне тверде тверде вершкове масло, яке можна натерти на тертці замість того щоб рубати ножем. Борошно і цукор додайте в ємність з маслом.
-
Руками швидко перемішуйте інгредієнти, щоб отримати крихту. Це потрібно робити досить швидко, щоб масло не почало танути.
-
Візьміть роз’ємну форму для випічки і утрамбуйте близько 2/3 отриманої суміші, не забуваючи формувати бортики. Для зручності спочатку вистеліть форму пергаментом, а також змастіть його вершковим маслом.
-
Сіль і ванілін додайте в ємність із сиром і ретельно перетріть суміш до більш-менш однорідного стану без грудочок і неоднорідних сирних зерен. Після цього додайте в суміш цукровий пісок і ретельно все перемішайте.
-
В отриману суміш почніть по одному додавати курячі яйця, інтенсивно вимішуючи однорідне тісто.
-
Вимішуйте сирну начинку, регулюючи інгредієнти на око. Оскільки начинка має бути схожа на густу сметану, то в неї може знадобитися трохи більше сиру або яєць.
-
Потім сирну масу розподіліть по нижньому шару, який ви нещодавно розподілили по формі.
-
Після того як викладете всю начинку в пиріг і розрівняєте її, посипте пиріг рештою крихт і розпочинайте випікання.
-
Протягом 40-45 хвилин випікайте сирну ватрушку в розігрітій до 180 градусів духовці. Верхня частина пирога має стати рум’яною.
-
Після того, як ватрушка охолоне, зніміть кільце форми, а ватрушку розріжте на порції і подавайте до столу!
Королівська ватрушка з сиром і яблуками
Сирна випічка з яблуками – це справжня насолода. Приготувати таку ватрушку не складніше, ніж спекти шарлотку, проте цей десерт буде більш корисним і поживним. Обов’язково спробуйте спекти ці ніжні ласощі, коли у вас буде вільна хвилинка.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно пшеничне в/г – 240 гр.
- Цукровий пісок – 100 гр.
- Вершкове масло – 150 гр.
Для начинки:
- Дрібнозернистий сир – 350 гр.
- Сода – ¼ ч.л.
- Ванілін – 1 щіпка
- Цукровий пісок – 100 гр.
- Яйце куряче – 3-4 шт.
- Сіль – ½ ч.л.
- Яблуко – 1 шт.
Процес приготування:
1. Дістаньте з морозилки вершкове масло, яке необхідно швидко натерти на середній тертці або розколоти в чаші блендера. До масла швидко просійте відразу ж усе борошно, обов’язково вищого ґатунку, додайте цукор, а потім почніть формувати крихту. Дійте швидко, не даючи маслу розтанути від тепла кімнати та рук.
2. Коли буде готова крихта, почніть робити начинку. Для цього з’єднайте в мисці сир, розпушувач, сіль, цукровий пісок і ванілін. За бажанням можете додати какао і корицю, зовсім небагато. Сир розімніть до максимально однорідного стану, після чого додайте в суміш яйця.
3. Сирну масу гарненько збийте за допомогою міксера, домагаючись пластичної та помірно густої маси. Яблуко промийте, звільніть від нутрощів і наріжте невеликими часточками. Перемішайте їх із сиром і починайте формувати ватрушку.
4. Частину тіста розподіліть по дну роз’ємної форми, формуючи бортик для начинки. Потім покладіть начинку у форму і розрівняйте її. Верх пирога посипте залишками масляно-борошняної крихти і приступайте до випікання виробу.
5. У духовку, яка була попередньо нагріта до 180 градусів, поставте форму з пирогом і готуйте його близько 40 хвилин. Коли верх пирога злегка зарум’яниться, можете діставати виріб і остуджувати його. Уже в охолодженому вигляді пиріг перемістіть на красиве блюдо і подавайте!
Простий рецепт приготування ватрушки на маргарині
Вершкове масло цілком допустимо замінювати маргарином у багатьох рецептах випічки. Так само можна замінити його і в цьому рецепті, який абсолютно не втратить у смаку. Спробуйте!
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно – 250 гр.
- Цукор – ½ склянки
- Маргарин вершковий – 150 гр.
- Сир – 400 гр.
- Кориця мелена – ½ ч. л.л.
- Ванільний цукор – 1 пакетик
- Куряче яйце – 3 шт.
- Сіль – щіпка
Процес приготування:
1. Подрібніть на тертці або ножем щойно вийнятий із морозилки маргарин. До нього відразу ж просійте борошно і швидко-швидко перемішайте інгредієнти до утворення крихти. Якщо маргарин встигне розтанути, тісто не вийде.
2. Візьміть роз’ємну форму для випічки і утрамбуйте трохи більше половини отриманої суміші, не забуваючи формувати акуратні бортики під начинку. Для зручності можете вистелити форму для випічки пергаментом, а також змастити вершковим маргарином.
3. Соду з сіллю і ваніліном додайте до сиру і ретельно перетріть суміш до більш-менш однорідного стану за допомогою міксера або виделки. Після цього додайте в суміш цукор і ретельно перемішайте інгредієнти. В отриману суміш почніть по одному додавати курячі яйця, інтенсивно вимішуйте тісто вінчиком.
4. Потім сирну масу розподіліть по нижньому шару, який ви нещодавно розподілили за формою, і після того, як ви викладете всю начинку в пиріг і розрівняєте її, посипте пиріг крихтами, що залишилися, та розпочинайте випікання.
5. Протягом 40-45 хвилин сирна ватрушка має запікатися в розігрітій до 180 градусів духовці. Коли пиріг стане рум’яним, можете виймати його з духовки.
6. З остиглої ватрушки зніміть кільце, а потім викладіть виріб на блюдо. Можете присипати готовий пиріг сумішшю какао та цукровою пудрою для краси, а потім подавати до столу!
Шоколадна ватрушка з сиром у домашніх умовах
Апетитна ватрушка може вийти, якщо додати до складу тіста какао-порошок. Ніжний шоколадний присмак точно порадує маленьких ласунів, а також припаде до смаку будь-якому дорослому. Спробуйте!
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне в/г – 1 ст.
- Масло або маргарин – 150 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Сир – 450 гр.
- Какао-порошок – 3 ст.л.
- Ванілін – дрібка
- Кориця – 1/3 ч.л.
- Куряче яйце – 3 шт.
Процес приготування:
1. З’єднайте борошно і 2 столові ложки какао, ретельно перемішайте і просійте. Заморожене масло або маргарин натріть на середній тертці, подрібніть блендером або порубайте ножем. Масло викладіть у ємність із борошном і швидко замісіть тісто-крихту. Не дозволяйте маслу розтанути, щоб крихта вийшла гарною і правильною.
2. Більшу частину тіста розподіліть по формі для випічки, формуючи бортики для сирної начинки, а потім займіться приготуванням начинки. Для начинки потрібно змішати сир, цукор, яйця і корицю. Ретельно збийте все це за допомогою блендера до однорідної пластичної маси без грудочок і сирних зерен.
3. У форму з тістом викладіть начинку з сирка, ретельно перемішайте і зверху розсипте залишки крихти з тіста. Після цього можна поставити пиріг випікатися і чекати на результат.
4. Духовку потрібно розігріти, щоб температура сягала 170-180 градусів, а потім помістити туди форму з майбутньою ватрушкою. Через 40-45 хвилин готову страву можна виймати й остуджувати. Коли ватрушка повністю охолоне, подавайте її на красивому блюді з чаєм, кавою, молоком або какао.
Смачного і кулінарних успіхів!
Дуже смачна королівська ватрушка з бананом
Банани надають будь-якій випічці неповторну ніжність і солодкість. Апетитна сирна ватрушка з банановою начинкою точно потішить ваші смакові рецептори і подарує насолоду навіть у найпохмуріший день.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне в/г – 250 гр.
- Цукровий пісок – 100 гр.
- Вершкове масло/маргарин – 150 гр.
Начинка:
- Дрібнозернистий сир (жирний) – 350 гр.
- Сода – ¼ ч.л.
- Ванілін – 1 щіпка
- Цукровий пісок – 70 гр.
- Яйце куряче – 3 шт.
- Банан – 1 шт.
Процес приготування:
1. Заморожене вершкове масло або вершковий маргарин необхідно швидко натерти на середній тертці, або розколоти в чаші блендера. До масла швидко просійте відразу ж усе борошно вищої якості, додайте цукор, а потім почніть формувати крихту руками. Дійте швидко, не даючи маслу або маргарину розтанути і зіпсувати всю страву.
2. Коли буде готова крихта, можете приступати до приготування сирно-бананової начинки. Для цього потрібно викласти в миску сир, соду, сіль, а також цукровий пісок і ванілін або ванільний цукор. За бажанням ви можете додати трохи какао в начинку. Сир необхідно ретельно розім’яти до максимально однорідного стану, після чого додати в сирну масу курячі яйця.
3. Сирну масу з яйцями гарненько збийте за допомогою міксера, домагаючись пластичної та помірно густої консистенції, що нагадує густу сметану. Частину тіста розподіліть по дну роз’ємної форми, формуючи бортик для начинки. Потім покладіть половину начинки у форму і розрівняйте її. Очистіть банан і наріжте його кружечками. Кружечки акуратно розкладіть по сирній начинці, викладіть другу її частину.
4. Верх пирога рясно і рівномірно посипте залишками масляно-борошняної крихти і приступайте до випікання виробу.
5. У духовку, яку потрібно заздалегідь розігріти до 170-180 градусів, поставте форму з пирогом і готуйте його близько 40-45 хвилин. Коли верх ватрушки злегка зарум’яниться, можете діставати виріб і остуджувати. Подавайте сирну ватрушку з бананом до столу цілком або розібравши на порції.
Покроковий рецепт королівської ватрушки з сиром і сметаною
Для того щоб сирна начинка ватрушки була максимально ніжною і кремовою, в сирок прийнято додавати сметану. У нашому випадку такий спосіб теж відмінно працює і перетворює і без того чудову випічку на найніжнішу, ароматну насолоду.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне в/г – 250 гр.
- Цукровий пісок – ½ ст.
- Вершкове масло/маргарин – 150 гр.
Начинка:
- Сир (будь-який не вологий) – 350 гр.
- Сода – ¼ ч.л.
- Ванілін – 1 щіпка
- Цукровий пісок – ½ ст .
- Яйце куряче – 3 шт.
- Сметана – 2 ст.л.
Процес приготування:
1. Для того щоб приготувати сирну начинку зі сметаною, потрібно розім’яти сирок з яйцями, додати соду, ванілін і цукор, а потім викласти сметану. Ретельно розминайте інгредієнти або скористайтеся міксером. Чим ретельніше ви зіб’єте суміш, тим ніжнішою вийде начинка для ватрушки.
2. Готову начинку відставте в сторону і почніть готувати основу для ватрушки. Для цього візьміть дуже тверде і холодне масло, в крайньому випадку – вершковий маргарин і дрібно порубайте.
3. Викладіть масло в миску, а потім швидко просійте туди ж пшеничне борошно. Дуже швидко і дуже ретельно змішуйте інгредієнти руками, не даючи маслу розтанути. Якщо у вас почне танути жирна основа, то вийде не крихта, а невиразна суміш.
4. Готову крихту поділіть візуально на три частини; дві з них ретельно розподіліть за формою, надаючи майбутньому коржу рівну форму і витягаючи бортики під сирну начинку.
5. Суміш сиру і сметани з цукром і яйцями викладіть на основу, а потім акуратно розрівняйте. Верх ватрушки присипте частиною крихти, що залишилася, рівномірно розподіляючи її по начинці. Заготівля готова!
6. Увімкніть духовку до 180 градусів і дочекайтеся нагрівання. У вже розігрітий прилад помістіть форму із заготівлею, після чого засічіть 45 хвилин і випікайте ласощі. Його готовність можна перевірити за п’ять хвилин до кінця; якщо ватрушка вже рум’яна – виймайте та охолоджуйте перед подачею до столу!
Королівська ватрушка з сиром і варенням
Пиріг із варенням – це зовсім не новина. Але чи куштували ви коли-небудь ватрушку з начинкою з сиру і варення? Якщо ні, то вам обов’язково варто зберегти цей рецепт і перевірити його. Солоденька і ніжна сирна начинка нікого не залишить байдужим!
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне в/г – 250 гр.
- Вершкове масло/маргарин – 150 гр.
Начинка:
- Сир (будь-який не вологий) – 400 гр.
- Сода – ¼ ч.л.
- Яйце куряче – 3 шт.
- Варення полуничне – 100 гр.
Процес приготування:
1. Викладіть масло або замерзлий маргарин у миску, а потім швидко просійте туди ж усе пшеничне борошно. Дуже швидко і дуже ретельно змішуйте інгредієнти руками, не даючи жирній основі пирога розтанути. Як тільки у вас вийде крихта, зробіть перший шар пирога.
2. Роз’ємну форму застеліть пекарським папером, а потім розподіліть близько двох третин крихти на дно і стінки форми. Цю конструкцію приберіть у холодильник, поки буде готуватися начинка. Також приберіть крихту, що залишилася.
3. Для того щоб приготувати сирну начинку з варенням, вам потрібно дуже ретельно розім’яти сирок з яйцями, додати туди соду і за необхідності трохи розбавити суміш сметаною. Потім додайте полуничне варення і ретельно перемішайте всі інгредієнти.
4. З холодильника вийміть форму з основою і крихту. Начинку акуратно рівним шаром викладіть в основу, а потім зробіть верхній шар за допомогою залишків крихти з масла і борошна.
5. Заготовку вашої майбутньої ватрушки потрібно ставити тільки в розігріту духовку, тому заздалегідь розігрійте прилад (170-180 градусів) і вже після цього сміливо відправляйте виріб випікатися.
6. Засічіть 40-45 хвилин і сміливо займайтеся іншими справами. Через цей час ваші ласощі до домашнього чаювання будуть вже готові, їх потрібно буде лише остудити і красиво подати на стіл!
Як спекти ватрушка з сиром і лимоном у духовці
Цитрусовий аромат і смак роблять випічку свіжою і при цьому дуже пікантною. Спосіб приготування не сильно відрізняється від інших, зате смак просто неповторний і напрочуд легкий. Не шкодуйте часу і обов’язково спробуйте приготувати десерт за цим рецептом.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне в/г – 250 гр.
- Вершкове масло/маргарин – 150 гр.
- Сир (будь-який) – 400 гр.
- Сода – ¼ ч.л.
- Яйце куряче – 3 шт.
- Цедра лимонна – з половини лимона
- Цукровий пісок – ½ ст.
Процес приготування:
1. Заздалегідь покладіть вершкове масло в морозилку, щоб воно було твердим. Коли почнете готувати пиріг, дістаньте його з морозилки і відразу ж подрібніть. В олію просійте борошно, після чого руками сформуйте крихту.
2. На дно форми для випічки викладіть близько двох частин масляно-борошняної крихти, після чого розрівняйте її та зробіть бортики, щоб не витікала начинка з сиру.
3. Для начинки потрібно дуже добре розім’яти сир, розбиваючи грудки та зернятка. Туди потрібно додати цукор, соду, а також курячі яйця. Суміш можна збивати за допомогою блендера або міксера. Густота сирної начинки має бути схожа на густу сметану.
4. Візьміть лимон, промийте його під проточною водою, зніміть цедру і натріть на найдрібнішу тертку. Додайте цедру лимона до сиру і ретельно перемішайте інгредієнти.
5. Начинку з кисломолочного сиру з лимонною цедрою рівним шаром викладіть на основу з крихти, додатково розрівняйте поверхню за допомогою лопатки або ложки та завершіть конструкцію шаром з крихти, що залишилася.
6. У духовку, заздалегідь розігріту до температури близько 170-180 градусів, поставте форму з ватрушкою і залиште виріб на 40-45 хвилин. Рум’яний десерт дістаньте з духовки через певний час і дайте йому охолонути перед подаванням на стіл.
Королівська ватрушка з сиром у мультиварці
Мультиварка – це справжня рятівниця кулінарів у сучасному світі. З її допомогою можна приготувати практично будь-яку страву, і ватрушка не є винятком. Ласощі вийдуть ніжними й ароматними, анітрохи не гіршими, ніж під час випікання в духовці.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне в/г – 240 гр.
- Вершкове масло або вершковий маргарин – 150 гр.
- Сир (дрібнозернистий) – 500 гр.
- Сода – ¼ ч.л.
- Ванілін – 1 щіпка
- Цукровий пісок – 100-150 гр.
- Яйце куряче – 3 шт.
Процес приготування:
1. Заморожену жирну основу – масло або маргарин – натріть на крупній тертці, або порубайте ножем і помістіть у миску. Туди відразу ж просійте пшеничне борошно і руками сформуйте крихту для тіста. Робити все потрібно швидко, поки масло не почало танути.
2. Злегка прогрійте чашу мультиварки, а потім змастіть вершковим маслом, добре змащуючи не тільки дно, а й стінки посуду. Після цього приблизно дві третини тіста розподіліть у чашу, одночасно формуючи бортик під начинку.
3. Сир покладіть в окрему ємність, додайте ванілін, соду, цукровий пісок і розітріть до однорідного стану. Можете додати й інші добавки: какао, корицю, яблука або щось іще. У суміш сиру вбийте яйця, а потім за допомогою міксера або блендера перебийте сир у кремову пасту без грудок і зерен.
4. Сирну масу розподіліть по шару тіста, який ви зробили в мультиварочній чаші. Після того як уся начинка буде в чаші, залишками крихти посипте виріб і помістіть чашу із заготівлею пирога в прилад.
5. Закрийте кришку мультиварки та увімкніть режим “Випічка” на 45 хвилин. Не відкривайте кришку доти, доки мультиварка не сповістить вас про готовність страви. Дайте готовій ватрушці охолонути прямо в чаші мультиварки, після чого накрийте її широкою тарілкою або тарілкою і швидко переверніть. Іншою тарілкою накрийте ватрушку і знову швидко переверніть. Ватрушка готова до вживання!