Гострий корейський салат з фунчозой і куркою – дуже просте в приготуванні, але дуже смачна страва. Нехай вас не лякає, що це блюдо гостре. Моя молодша дочка є його із задоволенням.
Отже,
Рецепт приготування гострого корейскго салату з фунчозой
Складові:
- 100 г фунчози (скляній локшини),
- 300 г курячого філе,
- 130 г моркви,
- 13о г солодкого перцю,
- 130 г пекінської (китайської) капусти,
- 130 г огірка,
- гострий перець,
- зубчик часнику,
- 3-4 ст.л. соєвого соусу,
- 1 ч.л. меду або цукру,
- 1 ч.л. солодкої паприки,
- 1/4 ч.л. гострого червоного перцю,
- 1 ч.л. кунжутного масла (за бажанням і наявності)
Добре відбийте куряче філе і наріжте його тонкою соломкою. Додайте 1 столову ложку соєвого соусу, перемішайте і залиште маринуватися.
Вимийте, очистіть і наріжте овочі тонкою соломкою, в тому числі і гострий перець (можете взяти половину, якщо боїтеся, що буде занадто гостро).
Як приготувати соус для салату
- Видавіть через Часничниці зубчик часнику.
- Ддобавьте кунжутне масло, солодку паприку, гострий мелений перець, мед і все розітріть.
- Влийте соєвий соус і перемішайте.
Розжарити на сковороді (ідеально в Воке) рослинне масло і швидко протягом 3-4 хвилин обсмажте куряче філе.
Додайте моркву і, не зменшуючи нагрів і помішуючи, смажте 1 хвилину.
Потім солодкий і гострий перець, їм достатньо півхвилини.
Слідом китайську капусту (також півхвилини) і огірок. Його потрібно просто перемішати з іншими продуктами і вимкнути нагрів.
Як варити скляну локшину
Перед смаженням поставте воду для фунчози (з розрахунку на 100 г фунчози – 1 літр окропу).
Коли вода закипить, покладіть локшину в окріп, закрийте кришку, вимкніть нагрів і залиште на 3 хвилини (час приготування, в залежності від виробника, може відрізнятися).
Готову фунчозу промийте холодною водою, наріжте кулінарними ножицями і покладіть в салатницю.
Туди ж додайте смажені овочі та соус. Все перемішайте. Салат готовий!
Його можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Відео – Як приготувати салат з фунчози
Смачного!