Консервований гострий перець: рецепт з фото

Думаю, що мало хто дозволяють собі таке пікантне ласощі, як пекучий перчик.

Але якщо ви любитель даного овоча, то повинні знати, що споживати його в їжу можна не тільки в сирому, але і в маринованому вигляді, тому сьогодні у нас за планом консервований гострий перець. Між іншим, він є дуже смачною і незвичайної закускою, яка підходить до багатьох страв.

Саме тому я вирішила поділитися з вами покроковим рецептом приготування пікантного і яскравого консервованого гострого перцю. З такою закускою гострі кулінарні відчуття вам точно гарантовані.

Консервування гострого перцю: покроковий фоторецепт

інші консерви 1 літрова банка
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

Консервований гострий перець
Консервований гострий перець

Складові

  • Гострий перець – скільки піде (в розрахунку на одну літрову банку) + –
  • Цукор-пісок білий – 1 ст.л. + –
  • Сіль – 1/2 ст.л. + –
  • Оцет столовий 9% – 1 ст.л. + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Для початку необхідно простерилізувати банку, в якій будете консервувати гострий перець, також не забудьте і про кришку. Сам перчик треба добре промити. Наповнити банку перцем, тільки не треба трамбувати.


  • Закип’ятити воду і залити нею банку по самі вінця.


  • Накрити банку кришкою і дати постояти їй 10-15 хвилин.


  • Через зазначений час, злити воду з банки в невелику каструльку.


  • Додати в воду цукор і сіль. Закип’ятити воду.


  • Залити цією кип’яченою водою гострий перець в банку.


  • Додати в банку столовий оцет.


  • Тепер, за допомогою закаточной машинки, закатати нашу заготовку.


  • Перевернути банку до її повного остигання.


  • Коли банку з перцем охолоне – повернути її в правильне положення і віднести в будь-темне місце на зберігання. Пробувати консервований гострий перець можна буде вже через 3-4 дні.