Думаю, що мало хто дозволяють собі таке пікантне ласощі, як пекучий перчик.
Але якщо ви любитель даного овоча, то повинні знати, що споживати його в їжу можна не тільки в сирому, але і в маринованому вигляді, тому сьогодні у нас за планом консервований гострий перець. Між іншим, він є дуже смачною і незвичайної закускою, яка підходить до багатьох страв.
Саме тому я вирішила поділитися з вами покроковим рецептом приготування пікантного і яскравого консервованого гострого перцю. З такою закускою гострі кулінарні відчуття вам точно гарантовані.
Консервування гострого перцю: покроковий фоторецепт
інші консерви 1 літрова банка
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Гострий перець – скільки піде (в розрахунку на одну літрову банку) + –
- Цукор-пісок білий – 1 ст.л. + –
- Сіль – 1/2 ст.л. + –
- Оцет столовий 9% – 1 ст.л. + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Для початку необхідно простерилізувати банку, в якій будете консервувати гострий перець, також не забудьте і про кришку. Сам перчик треба добре промити. Наповнити банку перцем, тільки не треба трамбувати.

Закип’ятити воду і залити нею банку по самі вінця.

Накрити банку кришкою і дати постояти їй 10-15 хвилин.

Через зазначений час, злити воду з банки в невелику каструльку.

Додати в воду цукор і сіль. Закип’ятити воду.

Залити цією кип’яченою водою гострий перець в банку.

Додати в банку столовий оцет.

Тепер, за допомогою закаточной машинки, закатати нашу заготовку.

Перевернути банку до її повного остигання.

Коли банку з перцем охолоне – повернути її в правильне положення і віднести в будь-темне місце на зберігання. Пробувати консервований гострий перець можна буде вже через 3-4 дні.