В кінці літа дозрівають яблука і груші, але, крім варення і джемів, з цих фруктів можна зварити дуже смачний напій, від якого без розуму дорослі і діти.
Компот зі свіжих яблук і груш відмінно втамовує спрагу і має приємний солодкуватий смак, що не може не сподобатися ласунам і прихильникам здорового харчування. Такий напій, зварений зі свіжих садових фруктів, набагато корисніше і смачніше різних покупних соків з магазину.
Як зварити компот зі свіжих груш і яблук
компот
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Яблука – 500 г + –
- Груші – 500 г + –
- Цукор-пісок білий – 1 ст. + –
- Вода – 3 л + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Що добре в приготуванні компоту з яблук і груш, так це те, що фрукти можна брати будь-які, навіть трохи зіпсовані. Тільки треба начисто вирізати зіпсовані місце, а вже потім сміливо класти фрукт в каструлю. Груші промити і розрізати на чотири частини, видаливши попередньо хвостики.

Яблука теж промити і вирізати з них серцевину. Розрізати яблука на невеликі часточки. Ви запитаєте, чому ми у груш не видали серцевину? Тому що садові груші набагато ніжніше садових яблук, а отже – серцевина у груш повністю розвариться.

Помістити підготовлені фрукти в каструлю.

Залити каструлю холодною водою майже до самих бортів.

Поставити каструлю з компотом з яблук і груш на середній вогонь і довести її до кипіння.

Як тільки вміст каструлі закипить, треба додати цукор і продовжувати варити компот з яблук і груш вже на повільному вогні протягом 15 хвилин.

Через зазначений час, компот з яблук і груш готовий. Зверніть увагу, що варити компот треба з відкритою кришкою.

Подавати компот з яблук і груш найкраще охолодженим. Медовий аромат садових груш додасть компоту насичений аромат, який викличе апетит і у вас, і у ваших дітей.