Компот зі свіжих яблук і груш: покроковий фоторецепт

В кінці літа дозрівають яблука і груші, але, крім варення і джемів, з цих фруктів можна зварити дуже смачний напій, від якого без розуму дорослі і діти.

Компот зі свіжих яблук і груш відмінно втамовує спрагу і має приємний солодкуватий смак, що не може не сподобатися ласунам і прихильникам здорового харчування. Такий напій, зварений зі свіжих садових фруктів, набагато корисніше і смачніше різних покупних соків з магазину.

Як зварити компот зі свіжих груш і яблук

компот
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

Компот зі свіжих яблук і груш покроковий фоторецепт
Компот зі свіжих яблук і груш покроковий фоторецепт

Складові

  • Яблука – 500 г + –
  • Груші – 500 г + –
  • Цукор-пісок білий – 1 ст. + –
  • Вода – 3 л + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Що добре в приготуванні компоту з яблук і груш, так це те, що фрукти можна брати будь-які, навіть трохи зіпсовані. Тільки треба начисто вирізати зіпсовані місце, а вже потім сміливо класти фрукт в каструлю. Груші промити і розрізати на чотири частини, видаливши попередньо хвостики.


  • Яблука теж промити і вирізати з них серцевину. Розрізати яблука на невеликі часточки. Ви запитаєте, чому ми у груш не видали серцевину? Тому що садові груші набагато ніжніше садових яблук, а отже – серцевина у груш повністю розвариться.


  • Помістити підготовлені фрукти в каструлю.


  • Залити каструлю холодною водою майже до самих бортів.


  • Поставити каструлю з компотом з яблук і груш на середній вогонь і довести її до кипіння.


  • Як тільки вміст каструлі закипить, треба додати цукор і продовжувати варити компот з яблук і груш вже на повільному вогні протягом 15 хвилин.


  • Через зазначений час, компот з яблук і груш готовий. Зверніть увагу, що варити компот треба з відкритою кришкою.


  • Подавати компот з яблук і груш найкраще охолодженим. Медовий аромат садових груш додасть компоту насичений аромат, який викличе апетит і у вас, і у ваших дітей.