Коли на дворі літо, запасливим господаркам ніколи відпочивати, вони збирають урожай і консервують його на зиму, особливо в пошані – фрукти і ягоди.
Крім варення, з цих чудових плодів можна приготувати смачний і корисний компот з вишні і яблук, який буде дуже до речі в зимовий холод. Пропоную вашій увазі простий рецепт вітамінного вишнево-яблучного напою, розрахованого на 3-х-літрову банку.
Компот з яблук і вишні: рецепт на зиму
Компот Консерви з фруктів і ягід
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Вишня – 2 ст. + –
- Яблука – 4 шт. + –
- Цукор-пісок білий – 400 г + –
- Вода – 2,5 л + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Вишню промити в друшляку під струменем холодної води, позбавити її від дрібного сміття. Пересипати вишню в чисту трилітрову банку.

Яблука теж добре промити і нарізати середніми шматочками. Пересипати їх в банку до вишні.

Закип’ятити чисту воду в каструлі.

Залити крутим окропом банку з вишнею і яблуками.

Накрити банку кришкою. У такому вигляді плоди повинні простояти рівно 20 хвилин.

Взяти спеціальну кришку для компотів і надіти її на банку.

Злити забарвити воду назад в каструлю.

Додати в цю ж каструлю цукор. Закип’ятити воду ще раз. Це і буде сироп для компоту з вишні з яблуками.

Як тільки вода з цукром закипить, знову налити її в банку.

Слідкуйте, щоб банку була повною.

Прийшла черга закаточной машинки. З її допомогою потрібно добре законсервувати банку з вишнево-яблучним компотом.

Як тільки кришка щільно закупорити, перевернути банку догори денцем і залишити в такому вигляді до повного охолодження.

Остигнули банки з вишнево-яблучним компотом поставити в темне місце на зберігання. Пробувати компот можна вже через пару днів, за цей час вишні та яблука віддадуть весь смак і аромат солодкого сиропу.
Смак компоту з вишні і яблук сподобається всім, без винятку, особливо його полюблять діти, за приємний солодкий смак. Пити напій можна, як в готовому вигляді, так і злегка розведеним кип’яченою водою.