Компот з вишні і яблук

Коли на дворі літо, запасливим господаркам ніколи відпочивати, вони збирають урожай і консервують його на зиму, особливо в пошані – фрукти і ягоди.

Крім варення, з цих чудових плодів можна приготувати смачний і корисний компот з вишні і яблук, який буде дуже до речі в зимовий холод. Пропоную вашій увазі простий рецепт вітамінного вишнево-яблучного напою, розрахованого на 3-х-літрову банку.

Компот з яблук і вишні: рецепт на зиму

Компот Консерви з фруктів і ягід
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

Компот з вишні і яблук
Компот з вишні і яблук

Складові

  • Вишня – 2 ст. + –
  • Яблука – 4 шт. + –
  • Цукор-пісок білий – 400 г + –
  • Вода – 2,5 л + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Вишню промити в друшляку під струменем холодної води, позбавити її від дрібного сміття. Пересипати вишню в чисту трилітрову банку.


  • Яблука теж добре промити і нарізати середніми шматочками. Пересипати їх в банку до вишні.


  • Закип’ятити чисту воду в каструлі.


  • Залити крутим окропом банку з вишнею і яблуками.


  • Накрити банку кришкою. У такому вигляді плоди повинні простояти рівно 20 хвилин.


  • Взяти спеціальну кришку для компотів і надіти її на банку.


  • Злити забарвити воду назад в каструлю.


  • Додати в цю ж каструлю цукор. Закип’ятити воду ще раз. Це і буде сироп для компоту з вишні з яблуками.


  • Як тільки вода з цукром закипить, знову налити її в банку.


  • Слідкуйте, щоб банку була повною.


  • Прийшла черга закаточной машинки. З її допомогою потрібно добре законсервувати банку з вишнево-яблучним компотом.


  • Як тільки кришка щільно закупорити, перевернути банку догори денцем і залишити в такому вигляді до повного охолодження.


  • Остигнули банки з вишнево-яблучним компотом поставити в темне місце на зберігання. Пробувати компот можна вже через пару днів, за цей час вишні та яблука віддадуть весь смак і аромат солодкого сиропу.

    Смак компоту з вишні і яблук сподобається всім, без винятку, особливо його полюблять діти, за приємний солодкий смак. Пити напій можна, як в готовому вигляді, так і злегка розведеним кип’яченою водою.