Компот із суміші сухофруктів має неповторний смак і дуже добре втамовує спрагу. Я варю його круглий рік, тому що це смачно і корисно.
Як приготувати компот з сухофруктів? Все дуже легко і просто.
Для приготування компоту із суміші сухофруктів нам знадобиться:
- 400 грам суміші сухофруктів або за смаком,
- 4 літри води,
- 150 грам цукру або за смаком.
Рецепт приготування компоту із суміші сухофруктів.
Для приготування цього чудового напою я використовую суміш сухофруктів, в народі іменується “компот”. Вона, як правило, складається з сушених яблук і груш, урюку, чорносливу. Також може бути присутнім родзинки, сушена вишня та інші ягоди і фрукти, які можна засушити.
Компотна суміш має досить непрезентабельний вигляд, що ніяк не впливає на смак кінцевого продукту. Але, на жаль, плоди можуть бути з цвіллю або гниллю. Тому сухофрукти потрібно перебрати, видаливши всі зіпсовані.
Ось з такою страшною на вигляд суміші виходить дуже смачний компот
Відміряють необхідну кількість сухофруктів і промиваю їх під проточною водою. Взагалі не страшно, якщо ви візьмете сухофруктів трохи більше. Якщо компот буде надмірно концентрованим, то його можна розбавити кип’яченою водою. Ми любимо просто не наваристий напій, тому ягід і цукру я в нього кладу не дуже багато.
Потім я заливаю компотний суміш прохолодною водою і залишаю приблизно на годину. За цей час вся грязь розмокне і легко змиється з сухофруктів. Тому через годину я ще раз добре промиваю сухофрукти під проточною водою.
Замочуємо сухофрукти в воді
Тепер можна приступити до варіння компоту. Кладемо сухофрукти у велику каструлю, заливаємо їх холодною водою і ставимо на вогонь. Коли компот закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо під закритою кришкою приблизно 40-45 хвилин.
Тепер можна додати цукор, розмішати його, довести компот ще раз до кипіння і зняти з вогню.
Далі я накриваю каструлю кришкою і залишаю компот в такому вигляді до тих пір, поки він не охолоне. Зазвичай я варю компот з вечора і даю настоятися при кімнатній температурі всю ніч. Потім прибираю в холодильник.
Мені подобається саме охолоджений компот із суміші сухофруктів. У нього якийсь особливий смак в порівнянні з просто остиглим компотом.
Отже, розливаємо охолоджений компот в стакани і подаємо як прохолодного напою.
Смачного.