Ця назва майже завжди на слуху, якщо мова заходить про клубні напоях і алкогольних смузі – а як інакше, якщо полуниця – сама по собі вже «хітова» ягода.
Немає нічого дивного в тому, що такі напої п’ються не тільки в барах, а й готуються вдома – ми підкажемо вам, як зробити полуничний дайкірі, рецепт коктейлю вам точно сподобається. Технологія приготування може трохи варіюватися, тому, якщо вам зараз не можна алкоголь або ви дотримуєтеся правил ЗСЖ, то спробуйте варіант без рому.
Як готується коктейль «Дайкірі»: правила приготування
Справжній коктейль «Дайкірі» складається з звичайних інгредієнтів, але зробити його вдома не завжди вдається правильно, адже для цього необхідний спеціальний блендер. Вважається, що саме пульсовий режим в приготуванні напою займає головну роль – завдяки йому коктейль виходить таким, яким його зазвичай подають в ресторанах.
Але не впадайте у відчай, якщо у вас такого пристосування для створення коктейлів немає – робити смачний дайкірі зі справжніх ягідок полуниці можна і без спеціального обладнання і професійного шейкера.
Щоб отримати смачний освіжаючий напій з легкою ноткою хмелю, варто серйозно поставитися до вибору основних інгредієнтів – рома і полуниці.
Хоча в професійному барі для дайкірі використовують певний вид рому, в домашніх умовах ця необхідність стирається. Тому вибрати можна будь-який схожий алкогольний напій – гірше коктейль від цього не стане.
А для справжніх цінителів класичного варіанту ми пропонуємо рецепт справжнісінького дайкірі з тонким ароматом полуниці – спробуйте і переконайтеся, що робити його можна нітрохи не гірше того, що подають у фешенебельних пабах!
Полуничний дайкірі: домашній рецепт з горілкою
Складові
- Полуниця стигла – 400 г + –
- Лимонний сік (краще використовувати фреш) – 3 ст.л. + –
- Горілка – 200 мл + –
- Кубики льоду – за смаком + –
Як зробити полуничний коктейль «Дайкірі» на горілці
Адаптовані варіанти – не такі вже невдалі, особливо, коли справа стосується галасливого торжества, яке завжди виливається в чималі фінансові витрати.
Запропонувати гостям полуничний коктейль на основі горілки – найпростіший вихід, потрібно тільки зуміти правильно його приготувати.
- Полуничку промиваємо і гарненько перебираємо, щоб очистити від сміття, гілочок і листя. Після цього перетираємо її в пюре будь-яким зручним методом – блендером, кухонним комбайном або навіть через сито.
- Лимонний сік вливаємо в готову полуничне пюре. Краще самостійно віджати його – просто візьміть великий лимон, обмийте, располовіньте і вичавіть сік через марлю в ємність.
- Розмішуємо ягідну кашку з соком цитруса, після чого вливаємо горілку і збовтуємо.
- Окремо кришимо лід в дрібні кристали – можна це зробити за допомогою блендера. Укладаємо крихту з льоду на денця фужерів, заливаємо зверху коктейлем.
Якщо смак напою вам видався надто концентрованим, то можна знизити кількість горілки. Також пам’ятайте, що в цьому рецепті саме від міцного спиртного і його якості буде залежати кінцевий аромат і смакові нотки дайкірі, тому використовуйте ту горілку, яка не має різкого запаху, а має м’який смак.
Коктейль «Дайкірі» з полуницею: класичний рецепт
Після приготування справжній дайкірі слід подавати і тут же випивати – так його смак і аромат розкриються повністю. Ще один важливий нюанс полягає у помелі льоду – з часом він тане і магія алкогольного напою починає розсіюватися.
Складові
- Полуниця стигла (добірні ягоди) – 170 г;
- Свіжовичавлений сік лайма – 1 ст.л .;
- Білий ром – 100 мл;
- Кубики льоду – 6 шт .;
- Сік лимонний свіжовичавлений – за смаком.
Як приготувати коктейль з полуниці і рома
- Розміщуємо наші кубики льоду в чашу блендера і кришимо їх в тому самому пульсовом варіанті, який дає потрібної консистенції крижаної крихти. Готовий лід розкладаємо по келихах.
- Ретельно перебираємо полуничку – прибираємо хвостики, листя, викидаємо підгнилі ягоди. Потім промиваємо полуницю під проточною водою, даємо ягоді просохнути.
- Розміщуємо стиглі плоди в блендер і на цей раз перетираємо в пюре в звичайному режимі.
- В ту ж ємність до розтертої полуниці відправляємо білий ром, сік лайма і лимона. Знову все збиваємо і розливаємо поверх льоду в келихи.
Як правильно подати дайкірі: поради до рецептом
- Зазвичай цей коктейль подають в трикутної тарі, в яку ще розливають мартіні – це кращі келихи для подібних коктейлів. Так смак і аромат напою відчувається здалеку, словом, задовго до того, як ви припаде до вмісту, а сам лід при такому підході тане повільніше.
- Безумовно не можна подавати класичний дайкірі в келихах для шампанського або вина, в склі, що має «пузаті» або бочкоподібні обриси – аромат напою виявляється запечатаним всередині, а лід тане в лічені секунди.
Безалкогольний дайкірі з полуницею
Таким напоєм пригостити можна навіть дитини, якщо, звичайно, йому можна пити газовані солодощі. Безалкогольний дайкірі готується просто і швидко, а своїм смаком більше нагадує саморобний лимонад, тільки відрізняється від нього більш ефектним зовнішнім виглядом.
Складові
- Полуниця стигла – 0,5 склянки (з розрахунку готового пюре);
- Апельсин – 1 середній фрукт;
- Лід в кубиках – по 3-4 шт. на келих;
- Газований напій «Спрайт» – 1 стакан.
Як зробити полуничний дайкірі без спирту і рома
- Ягідки перебираємо, промиваємо, трохи обсушуємо їх. Потім кладемо в зручну ємність і пюріруем за допомогою блендера. Можна використовувати і кухонний комбайн – головне домогтися однорідної консистенції.
- Один апельсин обмиваємо під проточною водою, розрізаємо на дві половинки і руками з кожної ретельно вичавлюємо сік. Якщо у вас є соковижималка на кухні – скористайтеся ним.
- Отриманий сік гарненько проціджуємо (можна через марлю), щоб він став прозорим і не мав шматочків м’якоті і кісточок.
- Змішуємо в блендері пюре полуниці, сік апельсина, вливаємо склянку газованої води і трохи збовтуємо.
- Розливаємо вийшов коктейль по келихах, кидаємо в кожен по кілька кубиків льоду і подаємо.
Як бачите, своїми руками зробити смачний коктейль дуже просто. Полуничний дайкірі, рецепти якого наведені вище, чудово підійде і для домашньої вечірки, і для романтичної вечері.
А якщо намічається дитячий день народження, то порадуйте своїх гостей домашньою полуничною газованою водою, так що нагадує справжній коктейль «Дайкірі»!