Він може урізноманітнити повсякденне домашнє меню, а може стати яскравим штрихом на вечірці або святковому застіллі – в будь-якому випадку цей десерт буде доречний. Молочний коктейль з морозивом, рецепт якого ми зараз розглянемо, можна приготувати в різних варіаціях, використовуючи як традиційні інгредієнти, так і екзотику. Ця стаття розповість, як в домашніх умовах зробити дивовижний класичний напій, плюс ідеї для деяких забавних і смачних альтернатив.
Як зробити смачний коктейль: вибір інгредієнтів
Перед тим як приготувати молочний коктейль з морозива з увагою підходимо до вибору інгредієнтів, які будуть використовуватися в рецепті. Здавалося б, що тут такого – молоко і морозиво, в чому складність вибору?
Але нюанси є.
Вибираємо високоякісне ванільне морозиво
Для кожного типу молочного коктейлю, ми будемо використовувати одну і ту базу – ванільне морозиво.
Цей вид морозива поєднується з будь-ягодою, шоколадом, ароматизованим сиропом або навіть печивом. Додавши будь-який з цих інгредієнтів, ми отримаємо в міру солодкий десерт без додавання цукру.
Саме з огляду на таку сумісність, базовий інгредієнт молочного коктейлю не змінюємо, а при покупці враховуємо деякі поради флейрінгістов (людина готує коктейлі з використанням елементів жонглювання).
висока щільність
Важливою характеристикою морозива є його щільність. Визначають його за допомогою математичних формул, а при покупці ми можемо покладатися тільки на свої відчуття.
- Вибираємо дві марки морозива, які мають один обсяг.
- Беремо по одному в кожну руку.
- Те, що по вазі буде здаватися важчим, то і вибираємо для приготування молочного коктейлю.
Марка, яка виявиться легше містить більше повітря. При змішуванні коктейлю, ми будемо вводити ще більше повітря до складу і, напевно, з такою полегшеною основою не отримаємо крему напою.
смак
Якщо є бажання поекспериментувати, можна вибрати морозиво з шоколадом або екстрактом м’яти. Це спростить приготування напою і зробить час готування мінімальним – кілька хвилин на підготовку посуду і хвилина на збивання інгредієнтів.
Але куди приємніше приготувати класичний варіант молочного коктейлю з морозивом і прикрасити його листочками м’яти або шоколадною стружкою.
Можна спробувати приготувати домашнє морозиво в домашніх умовах. Як це зробити, описано в нашій статті:
Як зробити домашнє морозиво
кавунове морозиво
Вибір високоякісного молока
Переважно для молочного коктейлю використовувати незбиране молоко, яке має більш повний смак і зробить коктейль більш насиченою.
Але якщо ви віддаєте перевагу знежирене молоко, молоко сої або кокоса, експериментуйте і сміливо використовуйте їх замість цільного.
Просто пам’ятайте, ці види молока, як правило, меншої жирності. А якщо ви хочете отримати насичений напій, використовуйте меншу кількість молока або додайте трохи більше морозива для того, щоб зберегти задуману густу консистенцію.
Рецепт класичного молочного коктейлю з морозивом
Складові
- Ванільне морозиво – 100 г + –
- Ванільний екстракт – пара крапель (за бажанням) + –
- Молоко незбиране – 60 мл + –
- Шоколадна стружка, карамель, свіжі фрукти, сироп, печиво – для прикраси або зміни класичного смаку (за бажанням) + –
Як приготувати молочний коктейль: секрети успіху
нагріваємо морозиво
Перед приготуванням слід приготувати морозиво для збивання. Звичайна морозильна камера тримає температуру близько -18 ° C.
Ідеальна температура для молочного коктейлю з морозивом -7 ° С, тому дозволяємо нашому ванільного пломбіру полежати на столі протягом декількох хвилин (5-10), щоб зрівняти температурні режими продуктів.
Занадто заморожений пломбір в кінцевому підсумку потребують додавання молока, а це призведе до втрати бархатистости напою.
Охолоджуємо склянки для подачі
Якщо коктейль ви плануєте подавати в склянках, на початку збивання молочного коктейлю укладаємо склянки в морозильну камеру для охолодження.
Охолоджена тара допоможе довше підтримувати потрібну температуру напою.
Як робиться молочний коктейль з морозива: етапи
- У блендер або міксер викладаємо підтале морозиво і вливаємо молоко. Якщо таких пристосувань немає, можна використовувати для збивання велику емальовану миску і віночок.
- Змішуємо коктейль протягом 1 хвилини: якщо використовуємо блендер (міксер) включаємо мінімальну швидкість.
- Ванільний екстракт і додаткові інгредієнти додаємо вже у збитий напій і вимішуємо все разом ложкою. Вимішування ложкою дозволить шоколадної стружці, шматочках карамелі або фруктів не втратити свою форму.
- Викладаємо молочний коктейль з морозивом в стакан, який був попередньо охолоджений.
Подаємо напій з десертною ложкою.
Скільки калорій в молочному коктейлі з морозивом
На вміст калорій в напої безпосередньо впливають кілька факторів:
- Жирність молока;
- Додавання до складу сиропів, карамелі або шоколадної стружки;
- Наявність в рецепті цукру (ми навели приклад без нього);
- Калорійність морозива.
Підприємства швидкого харчування готують досить висококалорійні молочні коктейлі, мінімальна з них містить в собі близько 90ккал.
Домашні напої можуть готуватися з урахуванням калорійності обраних продуктів, що підходить для тих, хто стежить за своєю фігурою.
Пропонуємо таблицю калорійності різних молочних коктейлів з додаванням морозива. Якщо ви хочете зменшити їх енергетичну цінність, можна прибрати морозиво з рецептури, а це мінус 207 ккал (калорійність 100 г пломбіру).
Таблиця калорійності
склад коктейлю
Калорійність на 100 г коктейлю, ккал
Молочний коктейль з морозивом і вівсянкою 318,9 Полуничний молочний коктейль з ванільним морозивом 284,6 Молочний коктейль з морозивом без цукру з бананом 273,9 Коктейль чорниця + малина + молоко + морозиво 296,1 Молочний коктейль з медом і з морозивом + шматочки фруктів (банан, яблуко, апельсин, ананас) 258,3 Молочний коктейль з морозива і бананів 287,6 Молочний коктейль з морозивом + мед + натертий імбир 268
Як бачите приготування молочного коктейлю з морозивом зовсім нескладний процес. З огляду на поради для покупки якісних і «правильних» інгредієнтів, ви завжди будете мати успіх в приготуванні святкових молочних напоїв.
Доповнюйте рецепт своїми улюбленими продуктами, сміливо змінюйте його смак і обов’язково діліться своїми успіхами в коментарях до статті.
Смачного!