Представляємо рецепт для любителів кокоса в усіх його проявах! Без муки, масла, соди, розпушувача готуємо дуже просте кокосове печиво з яскравим смаком, що нагадує начинку з цукерок «Баунті».
Невагома кокосова стружка дарує випічці насичений аромат тропічних плодів і підтримує легку, ніжну структуру. Важлива умова – стружки в нашому печиво повинно бути багато. Не варто намагатися навіть частково замінити цей важливий компонент борошном – смак стане набагато простіше.
Складові:
- яйце – 1 шт .;
- сіль – пучку;
- цукор – 50 г;
- кокосова стружка – близько 100 г.
Кокосове печиво рецепт з фото крок за кроком
- Відокремивши від жовтка, білок змішуємо з пучкою солі. Збиваємо, поступово підсипаючи цукор, до отримання стійкої білої маси.
- Жовток злегка збовтуємо виделкою і підливати до білка, продовжуючи збивати міксером.
- Поступово підсипає кокосову стружку, вимішуючи масу. Необхідно домогтися отримання розсипчастої вологою текстури, яка легко ліпиться і добре тримає форму. Для отримання потрібної консистенції стружки може знадобитися трохи більше або менше (залежить від ступеня її сухості і розміру яйця).
- Ділимо кокосову масу на 8-10 колобків розміром з волоський горіх. Кожен клубок злегка приплющує, надаючи заготівлях форму коржів (за бажанням можна зробити печиво круглим, у вигляді пірамідок і т.д.). Викладаємо на деко, застелене пергаментним папером.
- Випікаємо в розігрітій духовці 10-15 хвилин (температура 180 градусів). Важливо не пересушити печиво! Як тільки низ і верх виробів підрум’яниться, дістаємо деко з печі.
- Кокосове печиво залишається м’яким всередині з хрусткою скоринкою зовні. Найбільш смачним воно буде в день випічки відразу після охолодження, тому про запас такі вироби бажано не заготовлювати, краще спекти свіжу порцію.
Ніжне й ароматне кокосове печиво готове! Приємного чаювання!