Кокосове печиво

кокосове печивоПредставляємо рецепт для любителів кокоса в усіх його проявах! Без муки, масла, соди, розпушувача готуємо дуже просте кокосове печиво з яскравим смаком, що нагадує начинку з цукерок «Баунті».

Невагома кокосова стружка дарує випічці насичений аромат тропічних плодів і підтримує легку, ніжну структуру. Важлива умова – стружки в нашому печиво повинно бути багато. Не варто намагатися навіть частково замінити цей важливий компонент борошном – смак стане набагато простіше.

Складові:кокосове печиво

  • яйце – 1 шт .;
  • сіль – пучку;
  • цукор – 50 г;
  • кокосова стружка – близько 100 г.

Кокосове печиво рецепт з фото крок за кроком

  1. Відокремивши від жовтка, білок змішуємо з пучкою солі. Збиваємо, поступово підсипаючи цукор, до отримання стійкої білої маси.кокосове печиво
  2. Жовток злегка збовтуємо виделкою і підливати до білка, продовжуючи збивати міксером.кокосове печиво
  3. Поступово підсипає кокосову стружку, вимішуючи масу. Необхідно домогтися отримання розсипчастої вологою текстури, яка легко ліпиться і добре тримає форму. Для отримання потрібної консистенції стружки може знадобитися трохи більше або менше (залежить від ступеня її сухості і розміру яйця).кокосове печиво
  4. Ділимо кокосову масу на 8-10 колобків розміром з волоський горіх. Кожен клубок злегка приплющує, надаючи заготівлях форму коржів (за бажанням можна зробити печиво круглим, у вигляді пірамідок і т.д.). Викладаємо на деко, застелене пергаментним папером.кокосове печиво
  5. Випікаємо в розігрітій духовці 10-15 хвилин (температура 180 градусів). Важливо не пересушити печиво! Як тільки низ і верх виробів підрум’яниться, дістаємо деко з печі.кокосове печиво
  6. Кокосове печиво залишається м’яким всередині з хрусткою скоринкою зовні. Найбільш смачним воно буде в день випічки відразу після охолодження, тому про запас такі вироби бажано не заготовлювати, краще спекти свіжу порцію.кокосове печиво

Ніжне й ароматне кокосове печиво готове! Приємного чаювання!