У кухнях різних країн завжди є блюдо, що заслужило загальне визнання, рецепти приготування якого «подорожують» по всьому світу. Одним з таких вважається класичний німецький картопляний салат, який став шанованою стравою не тільки на своїй батьківщині, але і в інших державах. Варіантів його приготування багато, навіть в самій Німеччині користуються різними рецептурами, це і дозволяє картопляної закуски залишатися неповторною.
Швабський салат з картоплі, німецька класика
Картопляний салат по-швабськи – це практично класика приготування овочевих німецьких салатів. Саме з нього бере свої витоки кулінарна різновид картопляної закуски.
У швабському салаті мінімальний склад інгредієнтів і спецій, в порівнянні з іншими варіантами страви, тому він по праву вважається базовим. Про те, як смачно приготувати таку страву, ми розповімо в простому рецепті, який завітав у наші кулінарні книги прямо з південного заходу Німеччини.
Складові
- Лук – ¼.
- Картопля – 2 шт.
- Рослинна олія – 2-3 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Гірчиця – ½ ч. Л.
- Сіль за смаком.
- Бульйон – ½ ст.
- Столовий оцет – 1 ч. Л.
Покрокове приготування німецького салату
- Відварюємо картопля «в мундирі», потім очищаємо його від шкурок.
- Нарізаємо картоплю четвертинками.
- Шаткуємо ¼ цибулини. Як зробити це швидко вам розповість і покаже на шеф повар.
- Готуємо бульйон: в ½ ст. гарячої кип’яченої води розчиняємо половину бульйонні кубики.
- Готовий бульйон розбавляємо гірчицею.
- Пересипаємо дрібно нарізану цибулю в бульйон.
- Четвертинки картоплі солимо і перчимо до смаку, потім скроплюємо їх 1 ч. Л. оцту.
- Розмішаний з гірчицею і цибулею бульйон додаємо в картоплю, після чого все перемішуємо.
- Наостанок поливаємо блюдо рослинним маслом, ретельно все перемішуємо і подаємо до столу.
З чим подавати закусочний німецький салат
Піднести салат цілком можна, як самостійну страву. Однак найчастіше його використовують в якості закуски або другої страви. За смаком, найбільш гармонійний салат з картоплі з м’ясними делікатесами, смаженою рибою, ковбасками, сосисками, віденським шніцелем і т. Д.
Подати до столу німецький картопляний салат класичний можна з майонезом або соусом. З напоїв, до якої страви підійде біле або червоне вино, а також знамените німецьке пиво.
Оригінальні технології приготування картопляного салату припускають включення до складу страви різноманітних інгредієнтів, таких як: яйця, огірки, яблука, зелень, бекон і т. Д. Змішувати разом всі компоненти не варто, однак 1-2 незвичайних для салату інгредієнта додадуть йому якоїсь новизни у смаку.
Ми вам пропонуємо розглянути цікавий рецепт картопляного салату з беконом, який повністю змінить ваше уявлення про страви німецької кухні.
Рецепт ситного німецького салату з беконом
Складові
- Картопля – 1 кг + –
- Сіль – щіпка + –
- Оцет винний (білий) – 3 ст.л. + –
- Чорний перець – на кінчику ножа + –
- Цибуля ріпчаста – 1 велика цибулина + –
- Цукор – щіпка + –
- Соняшникова олія – 4 ст.л. + –
- Гірчиця – 1 ст. л. + –
- Зелена цибуля – 1 пучок + –
- Бекон – 150 г + –
- Овочевий бульйон – 350 г + –
Як швидко зробити домашню салатну закуску своїми руками
Для початку моєму і відварюємо картопля
- Варитися він повинен протягом 20-25 хвилин в киплячій воді.
Поки картопля буде кипіти, займемося іншими продуктами
- Почнемо з лука. Його ми чистимо і дрібно рубаємо. Після цього пересипаємо цибулю в, розігрітий на маслі, сотейник і тушкуємо його на легкому вогні до тих пір, поки він не стане м’яким.
- Далі беремося за бекон. Його ріжемо кубиками і додаємо до цибулі. Бекон повинен трохи обсмажити і придбати легкий золотистий колір, пересмажувати не варто.
- Коли продукти підсмажаться, в сковороду додаємо розмішаний з гірчицею бульйон. Доводимо вміст до кипіння, заправляємо оцтом, перчимо, солимо за смаком, а потім ретельно перемішуємо продукти і знімаємо сотейник з вогню.
- Беремося за обробку звареного картоплі. Гарячу воду з каструлі зливаємо, а замість неї наливаємо холодну. Охолоджений картопля легше піддається чищенню. Очищаємо всі картоплини, ріжемо їх на кружечки, після чого кладемо в бульйон. Даємо картоплі настоятися і залишаємо його в овочевому бульйоні на 20 хв.
- Моєму зелену цибулю, ріжемо його тоненькими кільцями і висипаємо в салат. Наостанок все притрушуємо перцем, цукром і сіллю.
Близько години салат з картоплі повинен настоятися, а потім холодним його можна подавати до столу. Якщо ви віддаєте перевагу їсти німецьке блюдо гарячим, то перед подачею варто скропити його розігрітим оцтом або соусом.
Секрети смачного німецького картопляного салату
- Основний інгредієнт німецького салату – картопля, повинен в процесі варіння зберігати свою форму, т. Е. Бути не розваристої. Найкраще для приготування такої страви підходить «воскової картопля» ( «Маріс Пайпер», «Король Едвард» і т. П.). Але якщо такий сорт ви не знайдете, то беріть звичайний, але тільки в жодному разі не переварюйте картоплю, нехай краще вона буде злегка недовареною.
Варка картоплі це ще один кулінарний секрет, яким також поділиться кухар нашого порталу.
- Варити картоплю необхідно «в мундирі», при цьому кипіння має бути мінімальним. Очищати картопля краще вже після варіння. Запікати картоплю в духовці вкрай не бажано, вона стане надто розсипчастої. Варка – найоптимальніший варіант, але можна приготувати овоч і в мікрохвильовці.
- У салат можна додавати найрізноманітніші продукти: копченості, фрукти, зелень, спеції і т. Д., Але намешівать багато компонентів, особливо несумісних один з одним, не варто.
Салати німецької кухні відомі в усьому світі, їх смак неповторний і простий одночасно. Але не всім салатним страв вдається зайняти почесне місце в національній кулінарії, а вже тим більше в світовій. Але німецький картопляний салат класичний став тим «героєм», якого раді бачити у себе в гостях жителі різних країн.
Якщо і ви вирішили привнести в своє життя трохи німецького колориту, то приготування «іноземної» картопляної закуски – це те, що вам потрібно. Готуйте, не сумніваючись, блюдо коштує ваших зусиль.
Смачного!