Кисіль з ягід

Багато хто думає, що кисіль – це те, що продається в брикетах або пакетиках в магазині. Краще вже приготувати натуральний кисіль з ягід, фруктів або з варення. Ягоди і фрукти для домашнього киселю підійдуть як свіжі, так і заморожені. 

Кисіль з ягід

Для приготування киселю з ягід нам знадобиться:

  • 400 грам ягід або фруктів у мене сьогодні полуниця і вишня,
  • 2 літри і приблизно 100 мл води,
  • 150 грам цукру або за смаком,
  • 100 грам картопляного крохмалю (кількість можна зменшувати для більш рідкого киселю і збільшувати для густого).

Рецепт приготування смачного і корисного киселю з ягід.

Цього разу я готувала кисіль із заморожених ягід. Тому, схил потрібну кількість, я їх трохи промила під холодною проточною водою і залишила в теплі.

kisel-iz-yagod-01 kisel-iz-yagod-02

Коли ягоди розморозились, перекладаємо їх разом з соком, що утворився в блендер і подрібнюємо в пюре.

Викладаємо ягідне пюре в каструлю, заливаємо водою (2 літри) і ставимо на вогонь. Після закипання додаємо в каструлю цукор і варимо компот на середньому вогні хвилин 5.

kisel-iz-yagod-03kisel-iz-yagod-05Поки вариться компот, розведемо в склянці крохмаль холодною водою. Тоненькою цівкою виливаємо розведений крохмаль в киплячий компот, постійно помішуючи.

kisel-iz-yagod-06 kisel-iz-yagod-07

Якщо ви розвели крохмаль завчасно, то перед додаванням в компот його потрібно обов’язково перемішати.

Тепер даємо нашому киселю закипіти, але не кип’ятимо.

Усе. Кисіль з ягід готовий. Тепер залишається розлити його в порційні стакани або гуртки і подавати до столу.

Кисіль з ягід Кисіль з ягід

Кисіль з ягід

Кисіль з ягід хороший як гарячий, так і остиглий.

Кисіль з ягід

Кисіль з ягід

Смачного.