Багато хто думає, що кисіль – це те, що продається в брикетах або пакетиках в магазині. Краще вже приготувати натуральний кисіль з ягід, фруктів або з варення. Ягоди і фрукти для домашнього киселю підійдуть як свіжі, так і заморожені.
Для приготування киселю з ягід нам знадобиться:
- 400 грам ягід або фруктів у мене сьогодні полуниця і вишня,
- 2 літри і приблизно 100 мл води,
- 150 грам цукру або за смаком,
- 100 грам картопляного крохмалю (кількість можна зменшувати для більш рідкого киселю і збільшувати для густого).
Рецепт приготування смачного і корисного киселю з ягід.
Цього разу я готувала кисіль із заморожених ягід. Тому, схил потрібну кількість, я їх трохи промила під холодною проточною водою і залишила в теплі.
Коли ягоди розморозились, перекладаємо їх разом з соком, що утворився в блендер і подрібнюємо в пюре.
Викладаємо ягідне пюре в каструлю, заливаємо водою (2 літри) і ставимо на вогонь. Після закипання додаємо в каструлю цукор і варимо компот на середньому вогні хвилин 5.
Поки вариться компот, розведемо в склянці крохмаль холодною водою. Тоненькою цівкою виливаємо розведений крохмаль в киплячий компот, постійно помішуючи.
Якщо ви розвели крохмаль завчасно, то перед додаванням в компот його потрібно обов’язково перемішати.
Тепер даємо нашому киселю закипіти, але не кип’ятимо.
Усе. Кисіль з ягід готовий. Тепер залишається розлити його в порційні стакани або гуртки і подавати до столу.
Кисіль з ягід хороший як гарячий, так і остиглий.
Смачного.